Wielertransfers 2016: Oliveira, Sørensen, Reijnen, Topsport Vlaanderen
Foto: Sirotti
donderdag 17 september 2015 om 19:00

Wielertransfers 2016: Oliveira, Sørensen, Reijnen, Topsport Vlaanderen

Met slechts nog een maand wedstrijden in Europa, begint het wielerseizoen langzaam op zijn einde te lopen. De transfermarkt komt dit jaar laat op gang, dus er zijn nog de nodige profcontracten te verdelen. Wat zijn de laatste mutaties? WielerFlits zet het laatste nieuws op een rijtje.

Nelson Oliveira
Nelson Oliveira rijdt volgend seizoen voor Movistar. Volgens het Spaanse Biciciclismo verruilt de Portugees kampioen tegen de klok na twee jaar Lampre-Merida voor een toekomst bij de ploeg van manager Eusebio Unzue. De 26-jarige Oliveira won eerder deze maand in de Ronde van Spanje nog de etappe naar Tarazona.

Chris Anker Sorensen

Chris Anker Sorensen – Foto: Sirotti

Chris Anker Sørensen
Deens kampioen Chris Anker Sørensen rijdt vanaf volgend jaar in Franse loondienst. Fortuneo-Vital Concept maakte vandaag bekend dat het de 31-jarige Deen heeft vastgelegd. Sørensen vertrekt na tien jaar bij Tinkoff-Saxo. Hij tekent een contract voor één jaar. Zijn grootste wapenfeit is een ritzege in de Giro d’Italia van 2010.

Kiel Reijnen
Kiel Reijnen is de nieuwste aanwinst van Trek Factory Racing. De 29-jarige Amerikaan maakt de overstap van UnitedHealthcare. Hij tekent een contract voor twee jaar. Hij won dit jaar een etappe in de Tour of Utah en in de USA Pro Challenge. Reijnen is al de zesde aanwinst van de Amerikaanse formatie. Trek vesterkte zich eerder met Ryder Hesjedal (Cannondale-Garmin), Edward Theuns (Topsport Vlaanderen) Peter Stetina (BMC), Niccolo Bonifazio (Lampre-Merida) en Jack Bobridge (Team Budget Forklifts)

Peter Velits - foto: Sirotti

Peter Velits – foto: Sirotti

Peter Velits
Peter Velits rijdt ook volgend jaar voor BMC. De 30-jarige Slowaak verlengde zijn contract met één seizoen. Velits droeg in de voorbije Vuelta nog een dag de leiderstrui nadat zijn ploeg in Marbella de ploegentijdrit won. Hij maakt deel uit van de voorselectie voor het WK ploegentijdrit aanstaande zondag. Velits won het evenement tijdens de afgelopen drie edities.

Topsport Vlaanderen-Baloise
Het Belgische Topsport Vlaanderen-Baloise biedt vijf Belgische talenten een profcontract aan. Het gaat om Aimé De Gendt (21), Maxime Farazijn (21), Ruben Pols (20), Dries van Gestel en Kenneth van Rooy (21). Maxime Farazijn is de zoon van oud-prof Peter Farazijn. Hij is geselecteerd voor de beloftenwedstrijd van het WK in Richmond. De Gendt en Farazijn maken de overstap van EFC-Omega Pharma-Quick Step, terwijl Pols, Van Gestel en Van Rooij overkomen van de beloftenploeg van Lotto Soudal. Van Gestel en Van Rooy zijn momenteel als stagiair voor de profploeg actief.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
17 september 2015 19:23
Is Chris Anker Sorensen pas 31?
17 september 2015 19:27
Grappig, dat heb ik bij Velits. Volgens mij rijdt hij al 20 jaar rond.
17 september 2015 19:34
Craddock naar Garmin meldt velonews.
17 september 2015 19:47
Reijen, weer een sprinter naar Trek.

Tevens denk ik dat het budget van Movistar niet aan de onderkant van de WT zit. Die hebben toch elk jaar serieuze aankopen en een pak goede renners rijden.
17 september 2015 20:03
@redactie
In het bericht zelf staat niet voor welk team Sørensen gaat rijden.
17 september 2015 20:32
Quote:
In het bericht zelf staat niet voor welk team Sørensen gaat rijden.
Fortuneo-Vital Concept is de opvolger van Bretagne - Séché Environnement ;)
17 september 2015 20:59
Ah dat verklaard het inderdaad:p
Ik las het alsof Fortuneo-Vital Concept een nieuwssite is..
Verder zie ik gewoon de site van bretagne het nieuws melden ipv Fortuneo-Vital Concept. Die pas volgend jaar het stokje overnemen.
17 september 2015 21:05
Chris Anker Sorensen gaan we dus volgend jaar terugzien in de Tour. Ik heb het altijd een mooie aanvallende renner gevonden die bij Tinkoff wat aan de zijlijn beland was.
Reijnen is wel meer dan alleen een sprinter, kan ook redelijk op wat zwaarder terrein uit de voeten, al verwacht ik dat gezien zijn leeftijd Trek hem meer voor de Amerikaanse koersen heeft aangetrokken.
17 september 2015 22:04
Velits is al 4 keer wereldkampioen geweest.....zondag mogelijk nog eens, zo veel rijden er niet rond in het peloton die dat ook kunnen zeggen....
17 september 2015 22:52
Verstandige zet van Movistar. Minder van Oliveira. Vind dat subtoppers als hij vaak weg-deem-sterren in de schaduw van Quintana en Valverdre, terwijl iemand als Oliveira na zijn Vuelta net wel wat status afgedwongen heeft. Valls zou trouwens ook naar Movistar gaan.
17 september 2015 23:33
Velits.. ooit nog op het podium in een grote ronde.. waar is dat talent heen? Of was dat zo'n armoedig deelnemersveld?
18 september 2015 17:31
@Castellini
Vincenzo Nibali Liquigas 87u18'30"
2 Peter Velits Team HTC-Columbia + 3'02"
3 Joaquim Rodríguez Katjoesja + 4'20"
4 Fränk Schleck Team Saxo Bank + 4'43"
5 Xavier Tondó Cervélo + 4'52"
6 Nicolas Roche AG2R + 5'03"
7 Carlos Sastre Cervélo + 6'06"
8 Tom Danielson Team Garmin-Transitions + 6'16"
9 Luis León Sánchez Caisse d'Epargne + 7'42"
10 Mikel Nieve Euskaltel-Euskadi + 10'58
Neen dus ;) , hij heeft ook die prestatie maar 1 behaalt

Om te reageren moet je ingelogd zijn.