Wielertransfers 2016: Slagter, gebroeders Izagirre, Brambilla…
Tom-Jelte Slagter - foto: Sirotti
donderdag 23 juli 2015 om 21:00

Wielertransfers 2016: Slagter, gebroeders Izagirre, Brambilla…

De Tour de France nadert inmiddels al het einde en dat betekent ook dat de transfermarkt op gang komt. De geruchtenmolen maalt dan ook op volle toeren: welke renners blijven waar ze nu zitten en wie wisselt van ploeg? WielerFlits zet de heetste geruchten en definitieve overstappen op een rijtje. Ook krijgen sommige renners vanaf 1 augustus de kans zich te bewijzen via een stageperiode.

Tom-Jelte Slagter
Het aflopende contract van Tom-Jelte Slagter is nog niet verlengd bij Cannondale-Garmin. De Nederlander is naar eigen zeggen in gesprek met zijn huidige werkgever over een verlenging, maar er zijn ook gesprekken gaande met andere ploegen. Onder meer LottoNL-Jumbo behoort tot de teams die al gesproken hebben met de winnaar van de Tour Down Under van 2013. Dit vertelde hij in Studio Tour.

Ion Izagirre - foto: Sirotti (archief)

Ion Izagirre – foto: Sirotti (archief)

Ion en Gorka Izagirre
Sky wil een Baskische enclave binnenhalen. Mikel Nieve rijdt al voor de Britse ploeg, en eerder al meldden Spaanse bronnen dat Mikel Landa (Astana) en Beñat Intxausti (Movistar) dicht bij een overstap naar Sky waren. Nu zijn ook Ion (25) en Gorka (27) Izagirre op weg naar de zwartblauwe ploeg, aldus bronnen tegenover CyclingNews. De broers van Movistar hebben beiden een aflopend contract.


Gianluca Brambilla
Etixx-Quick-Step heeft het contract van Gianluca Brambilla met twee jaar verlengd. Dit meldt TuttobiciWeb. De Italiaan van 27 jaar werd in 2010 prof bij Colnago-CSF Inox en stapte begin 2013 over naar de formatie van Patrick Lefevere. Brambilla heeft in zijn carrière één profzege geboekt: de GP Nobili in 2010.

Manuele Boaro - foto: Sirotti (archief)

Manuele Boaro – foto: Sirotti (archief)

Manuele Boaro
Moreno Nicoletti, de manager van Manuele Boaro, heeft goede gesprekken gevoerd met Tinkoff-Saxo, aldus TuttobiciWeb. De Italiaanse renner hoopt zijn contract te verlengen bij de Russische WorldTour-ploeg. Volgens Nicoletti is er bij de leiding van het team veel waardering voor de 28-jarige renner, die dit jaar nog een rit won in het Circuit Cycliste Sarthe-Pays de la Loire. Afgelopen seizoen pakte hij een etappe in de Post Danmark Rundt.


Maximiliano Richeze
Lampre-Merida moet uitkijken dat Maximiliano Richeze niet vertrekt. De 32-jarige Argentijn is aan zijn derde seizoen bezig bij de Italianen, maar Etixx-Quick-Step en AG2R La Mondiale lonken ook naar de handtekening van de sprinter. Lampre-Merida zal volgens TuttobiciWeb nog gesprekken voeren om zijn contract open te breken.

Patrick Lefevere zou Richeze graag aantrekken om de beloftevolle Fernando Gaviria de weg te wijzen. AG2R La Mondiale ziet in de Argentijn een sprintkopman, of een lead-out-man bij een eventuele komst van Bryan Coquard. De Franse sprinter is over twee weken vrij om een nieuwe ploeg te zoeken, mocht Europcar geen nieuwe sponsor vinden in die tijd.

Maximiliano Richeze - foto: Sirotti (archief)

Maximiliano Richeze – foto: Sirotti (archief)

Southeast
Twee talentvolle Spanjaarden zijn dicht bij een contract bij Southeast. Julen Amezqueta en Christian Rodriguez hebben al medische testen ondergaan bij de ProContinentale ploeg uit Italië. Dit weet het Spaanse Zona Matxin te melden. De 21-jarige Amezqueta won eerder deze maand de Ronde van Portugal voor beloften (2.2U), mede door een rit te winnen.

RIDE Magazine
42 Reacties
Sorteer op:
23 juli 2015 21:03
Al de goede klimmers naar Sky, laat ze hun eigen rondjes organiseren en de rest kan de UCI kalender volgen.
23 juli 2015 21:03
ik vind het eerlijk gezegd geen leuk idee allemaal goeie spajaarden in Sky
23 juli 2015 21:09
Wie gaan er allemaal weg dan bij Sky..?!
23 juli 2015 21:11
Inderdaad, Sky koopt gewoon overwinningen door de besten voor miljoenen in dienst te nemen.

Ik begin steeds meer voor het idee van Jonathan Vaughters te voelen.
Een maximum toegestaan sponsorbudget.
Dat zou de gelijkheid enigszins terug kunnen brengen in de koers.
23 juli 2015 21:13
Sky wordt een beetje het Euskaltel van 2013. Enige verschil is dat Vrecer, Radochla, Tamouridis en Mestre nu vervangen zijn door Froome, Thomas, Viviani, König en Poels. Maar dat is maar een detail.

Ik vind het trouwens helemaal niks. Dat ze Movistar verlaten kan ik alleen maar toejuichen, zeker Beñat en in zekere mate ook Gorka kwamen daar steeds meer op een dood spoor te zitten. Dan had ik ze echter liever bij een ploeg als Lampre gezien.

Zandio (die waarschijnlijk vertrekt) en Lopez zijn ook Basken trouwens.
23 juli 2015 21:13
@LL
Wiggins is al weg, verder zullen Eisel en Zandio wel eens stoppen en hebben Earle en Boswell vrij weinig waarde.
23 juli 2015 21:18
Slagter terug naar Lotto-Jumbo? Zou leuk zijn voor de klassiekers!
23 juli 2015 21:30
Zoveel interesse voor een man als Richeze. Interessant. Lampre zou die beter houden als lead-out voor Modolo, als die tenminste blijft.
23 juli 2015 21:37
Slagter gaat dus uit als een kaarsje...
23 juli 2015 21:46
De Britten lijven de spanjaarden in...
Beetje spreiding van de goede renners is wel leuk voor de spanning. Het blok van Sky is al zo sterk.

Voor TLJ als sponsor zou Slagter wel de ideale toevoeging kunnen zijn. Een Nederlander met een punch. Goed voor de ardense klassiekers en in de rondes lekker aanvallen en rekenen op zijn sprint bergop. Ik hoop wel dat hij volgend jaar iets sterker rijdt. Het wil dit seizoen nog niet zo lukken. Of het voor Slagter de beste optie is, geen idee eigenlijk. Hij zal vaker als kopman worden uitgespeeld in bepaalde koersen\ritten maar dat brengt weer extra druk met zich mee en weet niet hoe hij daarmee omgaat.
23 juli 2015 21:48
Ik had niet verwacht dat Brambilla zou blijven bij Quickstep, tussen al die toppers toch naar de achtergrond verdwenen.
Jammer dat Sky blijkbaar Movistar gaat 'leegkopen'. Intxausti er ook nog bij; dan is straks Stannard de enige in de tourploeg die nog geen top10 in een grote ronde heeft gereden.
Sky heeft wel wat ruimte, Porte vertrekt, Zandio stop waarschijnlijk. Earle kan het niveau niet aan. Knees, Sutton en ook Pate zijn ook al een tijdje niet meer op niveau.
En die Spaanse jongens van Southeast, zijn dat niet de stagiairs, of is het zeker dat ze er volgend jaar ook echt rijden?
23 juli 2015 22:02
Oh oh die Lefevere. Nu ook al interesse in Richeze en zijn ploeg zit al best goed vol. Zeer benieuwd wat er met Cavendish, Renshaw, Golas, van Keirsbulck, Maes en Uran gaat gebeuren. Vooral de twee Belgen zijn misschien interessant voor LottoNL. EQS zit nu al op 20 renners voor volgend jaar. Ik ben echt wel benieuwd naar het nieuwe sprintkanon Gaviria. Heeft geen koers meer gereden naar San Luis.

Sky wordt echt wel heel sterk op deze manier maar toch wel jammer dat ze het met Spanjaarden gaan doen.

Slagter naar LottoNL? Liever niet maar hij staat sowieso stil in zijn ontwikkeling. Hoe meer Nederlanders in buitenlandse teams hoe beter. Straks de van Poppels en Slagter terug maar je kan er uiteindelijk maar 9 opstellen.
23 juli 2015 22:39
edit redactie: niet doen
23 juli 2015 23:33
Jaaa! Slagter terug zou echt tof zijn! Hij was ook verrassende mild over ltj in de uitzending!
23 juli 2015 23:34
Slagter naar TLJ lijkt mij een prima idee. Zo'n type renner ontbreekt bij TLJ.
23 juli 2015 23:44
Dit jaar 9e in de Waalse Pijl. Tot zover de resultaten van TJ Slagter in 2015. Ik kan me voorstellen dat hij weg moet bij Cannondale-Garmin, maar of hij nou de versterking is voor TLJ? Ik vraag het me af. Te grillig, te kleine motor voor de grote koersen en te groot ego voor de kleine koersen. Enkeltje IAM lijkt me logischer.
23 juli 2015 23:51
Ik zou het wel leuk vinden, tjs bij tlj. En kelderman was vooralsnog niet super in de Ardennen.
23 juli 2015 23:55
Dan kan the butcher down under weer winnen.
24 juli 2015 00:16
Hoezo zou TJS geen versterking zijn voor Lotto? Zo goed heeft Lotto ook niet gepresteerd:)
Door blessure geen goede winter gehad begreep ik en nog altijd pas 26 jaar. Prima renner om erbij te hebben. Maar laten we eens voorgoed afrekenen met Garmin dat een goede ploeg is voor talenten om zich te ontwikkelen. Ze hebben geloof ik elk Nederlands talent naar de mallemoer geholpen:) Niemand lijkt zich bij Garmin echt te ontwikkelen.
24 juli 2015 00:20
Blessure? Nee hoor, hij is vader geworden deze winter. Dus iets later aan het seizoen begonnen. Hij zal heus nog knallen in het na-seizoen. Dat is gangbaar, als renners einde contract zijn.
24 juli 2015 00:33
Hij had en slepende knieblessure. http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=146131
24 juli 2015 00:40
Richeze geeft al bewezen een van de beste lead outs te zijn. Ik hoop op een duo Richeze-Coquard bij Ag2r!

Welke renners zou Movistar nog aantrekken?
24 juli 2015 00:51
Slagter naar TLJ kan goed zijn voor beide partijen. (vond slagter wel ok in de giro en verraste me met die lange aanval, compleet niet zijn ding)
Een van de weinige nederlandse renners die kan winnen op protour niveau en complementerend aan de klimmers die TLJ nu al heeft (dat zijn toch meer diesels)
De ervaring van slagter bij een buitenlands team maakt hem sterker en onafhankelijker als hij terugkeert.
Toch hoop ik op een goede sprinter voor TLJ, er zijn teveel vlakke koersen waar je met zo`n team niets te zoeken hebt behalve opportunistisch met een renner in de kansloze kopgroep te gaan zitten.
24 juli 2015 00:53
Het zou geweldig zijn als Slagter naar Lotto-Jumbo gaat aangezien ik denk dat hij van alle Nederlanders de komende jaren het meest kans maakt een heuvelklassieker te winnen. Hij moet nog net iets meet inhoud ontwikkelen en dan gaat hij bij de favorieten horen voor de heuvelklassiekers. Dit jaar viel hij tegen met alleen een 9e plaats in de Waalse Pijl maar vorig jaar deed hij het geweldig.

Van mij mogen ze ook direct Van Baarle van Cannondale-Garmin overnemen. Die jongen heeft een grote motor en gaat een hele goede voor de kasseiklassiekers worden.
24 juli 2015 00:54
Slagter terug naar TLJ lijkt mij ook wel wat. Een Nederlander met bepaalde winnende kwaliteiten (die er dan weer beter moeten uitkomen) in een Nederlandse ploeg is toch het mooist.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.