Wielertransfers 2016: Uran, Van Garderen, Cavendish, Reichenbach…
Rigoberto Uran - Foto: Sirotti
dinsdag 28 juli 2015 om 14:53

Wielertransfers 2016: Uran, Van Garderen, Cavendish, Reichenbach…

De Tour de France is inmiddels beëindigd. Dat resulteert in een drukte van jewelste op de transfermarkt en de geruchtenmolen maalt ook op volle toeren: welke renners blijven waar ze nu zitten en wie wisselt van ploeg? WielerFlits zet de heetste geruchten en definitieve overstappen op een rijtje. Ook krijgen sommige renners vanaf 1 augustus de kans zich te bewijzen via een stageperiode.

Rigoberto Uran
Rigoberto Uran staat in de belangstelling vanuit eigen land. Team Colombia hoopt de klassementsrenner aan te trekken, vertelt manager Claudio Corti tegen L’Equipe. “Het is een kans voor Uran om zijn land te helpen.” Volgens de Franse krant hengelt ook Cannondale-Garmin naar de diensten van de Colombiaan.

PIC547736618

Van Garderen blijft bij BMC – Foto: Sirotti

Tejay van Garderen
Vorige week was er nog het gerucht dat Trek Factory Racing mogelijk Tejay van Garderen wilde aantrekken. Zijn huidige ploeg BMC ontkent dit nu. Manager Jim Ochowicz liet weten dat de Amerikaan binnen het team blijft tegenover Velonews. “Hij heeft een contract. Blijft hij? Ja, natuurlijk. Honderd procent.” Ochowicz wilde niets zeggen over een mogelijke komst van Richie Porte.

Mark Cavendish
Trek Factory Racing zou volgens CyclingTips geïnteresseerd zijn in Mark Cavendish. “Ik kan zeggen dat hij interessant is voor ons en voor elk team”, vertelt woordvoerder Tim Vanderjeugd. “Hij is een fenomenale renner.” Brian Holm (ploegleider Etixx-Quick-Step) kon nog niet zeggen of de voormalige wereldkampioen op contractverlenging kan rekenen bij zijn huidige ploeg. “Ik denk niet dat Lefevere dit weet, of Mark zelf, of zijn manager. Mijn baas is aan het wachten, wachten, wachten.”

PIC537336813

Sébastien Reichenbach vertrekt bij IAM Cycling

Sébastien Reichenbach
Sébastien Reichenbach en IAM Cycling gaan aan het eind van het seizoen uit elkaar. Het team wilde de 26-jarige renner wel langer aan zich binden, maar de Zwitser kon geen overeenstemming bereiken met de WorldTour-formatie over een nieuw contract. Eerder liet IAM al weten dat de contracten met Sylvain Chavanel en Jérôme Pineau niet werden verlengd. Mathias Frank kon wel rekenen op een nieuw contract.

Fernando Gaviria
Het is al een tijdje bekend dat Fernando Gaviria vanaf 1 januari 2016 zal uitkomen voor Etixx-Quick-Step. Volgende maand zal hij echter al zijn debuut maken als stagiair. De Prudential Ride-London komende zondag wordt de eerste wedstrijd van de Colombiaan bij de Belgische ploeg.

Benoît Vaugrenard
Benoît Vaugrenard heeft zijn contract verlengd bij FDJ. Dit liet de Franse renner op zijn twitter-account weten. Hij blijft tot eind 2017 bij de ploeg, waarvoor hij al sinds 2002 uitkomt.

https://twitter.com/benvaugrenard/status/625683502734946304

Jolien d’Hoore
Ook Jolien d’Hoore mag twee jaar langer bij haar ploeg blijven. De Belgische maakte zondag tijdens de uitzending van Vive le Velo bekend dat ze nog twee jaar bij Wiggle-Honda in dienst blijft. Dit jaar is 25-jarige renster erg succesvol met onder meer de Belgische titel op de weg. Zondag werd ze in La Course nog tweede achter Anna van der Breggen.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
28 juli 2015 15:09
Hete geruchten!
28 juli 2015 15:17
Zijn Reichenbach en/of Uran haalbaar voor TLJ? Als team Colombia Uran kan betalen zou Jumbo dat ook moeten kunnen lijkt me. Zou graag wat meer nationaliteiten daar zien alleen valt dat helaas niet echt samen met de doelgroepen van sponsoren. Reichenbach groot talent in de 1 weeks rondes en Uran is natuurlijk wereldtop alhoewel hij nu wel een matig jaar heeft.
28 juli 2015 15:25
@Striga
Team Colombia zou volgens de geruchten in Chateau D'Ax een nieuwe sponsor hebben waardoor Uran (en eventueel ook Serpa) financieel haalbaar zijn.
Gelet op het bericht lijkt het erop dat Reichenbach een stap hogerop wil en dan vooral financieel. Dan lijkt mij TLJ ook niet echt een optie.
28 juli 2015 15:27
Zijn er geruchten van renners die TLJ wil aantrekken? Reichenbach is een goede klimmer, dus waarom niet. Ook Peter Stetina lijkt me haalbaar voor de ploeg.
28 juli 2015 15:31
De eerste opmerking van Wielerflitsers wanneer het over transfers gaat: "is dat niet wat voor TLJ"

Het is trouwens niet te hopen voor Bauke dat Trek Cav haalt. Wat een erbarmelijk team had hij deze tour, alleen Jungles goed.
28 juli 2015 15:31
Dat zou geweldig zijn voor Team Colombia. Het zal een boost geven en ik hoop dat de jeugdopleiding ook beter wordt.

Reichenbach wil naar BMC?

@Striga, Beetje vreemd om Reichenbach en Uran nu ineens naar Team LottoNL te zien gaan.
28 juli 2015 16:00
Met Gaviria heeft EQS mogelijk een nieuwe topsprinter in huis maar heeft na San Luis nauwelijks meer koersen gereden. Wel apart als Cavendish naar Trek zou gaan terwijl ze net hebben aangegeven dat ze versterkingen gaan halen voor Mollema. Hij zal nog wel een jaar bijtekenen bij EQS.

Einde carrière voor Chavanel?
28 juli 2015 16:04
@TeamNL
Gaviria is in februari nog wereldkampioen omnium geworden. Ik volg het baanwielrennen niet zodanig dat ik weet of hij zich daarna ook op de baan geconcentreerd heeft.

Chavanel zal nog wel worden opgepikt door een Frans team, is ondanks het stijgen van de jaren toch nog een uithangbord van het Franse wielrennen.
28 juli 2015 16:05
@teamnl
Gaviria is een baanrenner, zal wel daar actief zijn geweest?

Die Reichenbach lijkt verdacht veel op Stef Clement.
28 juli 2015 16:09
Team Lotto Nl jumbo zocht toch vooral renners voor de 2e lijn. en dan met name gericht op het voorjaar, en om sprints aan te trekken. Bovendien hebben ze al naar buiten gebracht dat je geen grootte namen moest verwachten bij tlj. en vooral jonge renners. ze hebben voor de sprinttrein van Hofland en van Asbroeck daarom al steven Lammertink aangetrokken.
28 juli 2015 16:20
Waarom zou een Zwitser en/of een Colombiaan naar een 90% Nederlandstalig team gaan?
Met Gesink, Kruiswijk en Kelderman hebben ze al 3 klassementsmannen, waarom nog meer van die renners aantrekken?
Uran bij Colombia is nog niet zo slecht. Het Colombiaanse wielrennen ligt hem aan het hart, dat wil hij helpen dus waarom niet? Ze krijgen dan waarschijnlijk een wildcard voor de Giro, zoals enkele jaren geleden of vorig jaar het geval was.
28 juli 2015 16:24
Uran gaat echt niet naar die ploeg toe. Is al jaren organisatorisch een zootje en een van de mindere pro continentale ploegen. Dit is een beetje misselijk op t gevoel spelen. Uran hoort in de wt. Echt iets voor Lampre. Hij is altijd goed in Italië
28 juli 2015 16:51
Reichenbach zou een mooie knecht voor Kruijswijk in de Giro kunnen zijn maar ik denk dat hij ergens kopman wil worden en als hij genoegen neemt met een rol als knecht zal dat waarschijnlijk bij een ploeg als BMC of Sky zijn.
28 juli 2015 17:02
Het moment is bijna daar, dat de wereld kennis zal maken met een nieuwe topsprinter :)
28 juli 2015 17:17
Ben wel benieuwd of Giant-Alpecin nog renners gaat aantrekken.
vind die Buchmann van Bora wel goede renner voor Giant,maar weet niet of zijn contract nog doorloopt?
28 juli 2015 17:19
Ben benieuwd naar wat Lefevre met het team gaat doen en wie zijn speerpunten gaan zijn volgende tour. Zou Alaphillipe de nieuwe kopman zijn of is hij toch bezig met Porte?
28 juli 2015 17:38
TLJ gaat de volgende renners halen:

Slagter, van Baarle, van Poppel

Meer zit er niet in denk ik
28 juli 2015 18:23
@NME : die drie plus Lammertink en eventueel Castelijns ( voor de sprinttrein) zou al heel mooi zijn.Van de einde contract zijnde 9 renners zullen ze er dan denk ik al minstens 2 duurdere (Ten Dam, Martens, Tjallingi) moeten laten gaan, anders kunnen ze die drie niet betalen. Vooral Van Baarle zou een zeer welkome versterking zijn, ook voor de grote rondes.Waarom wordt overigens die Sam Oomen nergens genoemd; te jong misschien?
28 juli 2015 18:36
Van Baarle komt niet naar Ltj, Slagter zou ook veel in moeten leveren in salaris, maar die was nog in gesprek met meerdere ploegen, en Castelijns was peloton vulling voor de rest van het seizoen. die zal daarna weer aansluiten bij baby dump.
28 juli 2015 18:50
Hoe zou Etixx-Quick-Step in de toekomst gaan rijden? Ze rekende zich al rijk met Cavendish qua zeges maar die bleven toch mooi uit. Hij wint net genoeg om geen kritiek te krijgen maar dat is het. Het is genant om hem naar boven te zien kronkelen terwijl 2 ploegmaats bijna stilstaan om hem te helpen. Het kost teveel en de resultaten blijven uit. Hij mag blij zijn als ie mag blijven.
28 juli 2015 18:57
@Linus
Altijd zou ik niet willen zeggen gezien de afgelopen Giro...
28 juli 2015 19:22
Als Uran slim is, begint hij er niet aan. Corti voert al jaren een wanbeleid bij Colombia, en alle renners presteren daar 40% minder dan bij hun vorige werkgever. Zie Rubiano, Cano, Castiblanco, Duarte...

Wat moet Torres toch ook een supertalent zijn, als je ziet wat hij (ondanks die slechte omgeving) allemaal heeft gepresteerd dit seizoen.
28 juli 2015 20:00
Volgens cyclingfever zijn er nog onderhandelingen tussen Chavanel en Fortuneo (opvolger bretagne), visconti en Astana en Roglic bij MTN
28 juli 2015 21:44
Niet sjiek van Corti om de 'help je land vooruit'-kaart te spelen. Uran gaat echt niet naar die ploeg toe, ploegleider Corti en zijn italiaanse vriendjes zijn niet de meest professionele in het wielrennen. Uran is puur WT-niveau en in goede jaren wereldtopper (dit jaar was minder).

Cavendish gaat weg, want te duur en Lefevre heeft een sprintkanon en toptalent binnengehaald (Gaviria).
28 juli 2015 22:21
@Coldeportes lees ik nou dat je het met me eens bent.... moet niet gekker worden

Om te reageren moet je ingelogd zijn.