Wielertransfers 2016: Urtasun, Boivin, Roth-Skoda, Team 3M
Pablo Urtasun - Foto: Sirotti
vrijdag 6 november 2015 om 17:15

Wielertransfers 2016: Urtasun, Boivin, Roth-Skoda, Team 3M

Nu het seizoen voorbij is, heeft het merendeel van de renners het vizier op 2016 gericht. Toch is er ook een groep profs die nog geen plekje voor het nieuwe seizoen heeft weten te bemachtigen. Behoren zij in 2016 ook nog tot het profpeloton? WielerFlits zet de laatste ontwikkelingen op een rijtje.

Pablo Urtasun
Pablo Urtasun vervolgt zijn carrière in Braziliaanse loondienst. De 35-jarige Bask verdedigt volgend jaar volgens Biciciclismo de kleuren van Carrefour Funvic Soul Cycling Team. Afgelopen jaar reed hij voor het Japanse Team UKYO. Urtasun kwam eeder uit voor CSC, Kaiku, Liberty Seguros en Euskaltel. In het oranje van de Baskische formatie reed hij twee keer de Tour, twee keer de Vuelta en één keer de Giro

Roth-Skoda
Bruno Pires heeft onderdak gevonden bij Roth-Skoda. De 34-jarige Portugees moest vertrekken bij Tinkoff-Saxo. Ook de 22-jarige Argentijn Lucas Gaday en de 31-jarige Italiaan Rino Zampilli (Amore & Vita) vertegenwoordigen volgend seizoen de Zwitserse formatie, die onder een ProContinentale licentie zal rijden. Ook Martijn Tusveld zou in onderhandeling zijn met de ProContinentale formatie.

Cycling Academy
Canadees kampioen Guillaume Boivin vervolgt zijn carrière in Israël. De 26-jarige Boivin verruilt de Amerikaanse Optum-ploeg voor het Cycling Academy Team. Hij tekent voor twee jaar. Ook Dan Craven (Namibisch kampioen) en de Israëlische Amerikaan Max Korus zijn volgend jaar actief door Cycling Academy. Dan Turek, Gabay Guy en Guy Sagiv verlengden alle drie hun contract.

De komende dagen zullen er allicht meer volgen, omdat de Israëlische formatie eind oktober voor huidige en nieuwe renners een aantal testdagen in Italië hield. Daarbij waren Nikolaos Laonnidis (23, Griekenland), Masaru Nakazto (23, Japan), Marko Pavlic (22, Slovenië), Ioannis Spanopoulos (22, Griekenland), Mihkel Räim (22, Estland), Guy Gabay (22, Israël), Guy Sagiv (20, Israël), Aviv Yecheskel (20, Israël), Dan Turek (23, Tsjechië), Lubos Malovec (22, Slowakije), Emanuel Piaskowy (24, Polen), Vojtek Migdal (24, Polen), Max Korus (27, Amerikaan/Israëliër), Juraj Bellan (19, Slowakije), Chris Butler (27, Verenigde Staten), Luis Lemus (23, Mexico) en Dan Craven (32, Namibië) aanwezig.

Kirill Pozdnyakov
Kirill Pozdnyakov rijdt in 2015 voor het continentale Synergy Baku. Afgelopen twee seizoenen kwam de 26-jarige Rus uit voor Rusvelo. Pozdnyakov kwam eerder in 2013 uit voor de formatie uit Azerbeidzjan. Hij won dat jaar de Tour of China I, nog steeds het grootste succes uit zijn loopbaan. Bij Synergy Baku wordt hij ploeggenoot van Matej Mugerli en Ioannis Tamouridis, die beiden hun contract verlengen.

Dick Janssen
Dick Janssen rijdt volgend seizoen in het shirt van Team 3M. De 21-jarige Nederlander maakt de overstap van WV de Jonge Renner. Janssen is bij Team 3M zevende Nederlander. Ook Jaap de Man, Yoeri Havik, Piotr Havik, Bob Schoonbroodt, Ricardo van Dongen en Michael Vingerling rijden in 2016 voor de Belgische formatie.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
6 november 2015 17:47
Hoe zit het met Tusveld? Die was toch ook in gesprek met Roth-Skoda?
6 november 2015 17:48
Dan Craven ook naar Cycling Academy.
6 november 2015 17:55
Pozdnyakov rijdt ws in 2016 (i.s.)2015 bij Synergy
6 november 2015 18:51
Ik vraag mij af waar dat CyclingAcademyTeam het geld vandaan haalt, wie de sponsor is achter dat project. Het team van dit jaar bestond uit een paar Israelische eliterenners en een paar Oost-Europese talentjes, dat kost niet zoveel. Maar met renners Boivin, Raim en Craven, dat zijn al drie full-profs.
Dick Janssen was dit seizoen al stagiair bij 3M
6 november 2015 19:14
@Verweggistan
Peter Sagan heeft zijn naam verbonden aan het project. Specialized zorgt voor de fietsen, en ook andere Tinkoff-Saxo-sponsoren hebben zich er aan verbonden.
6 november 2015 19:41
@Verweggistan

Israëlische overheid zal er ook wel achter zitten lijkt me zo
6 november 2015 20:16
Guillaume Boivin was vroeger in mijn ogen een echte vlakke sprinter, dit seizoen heb ik hem zien evalueren na meer een allrounder die op ook lastiger parcoursen zijn weg kan vinden
6 november 2015 20:19
Dat van Cycling Academy had ik al gezien, er circuleren nogal wat foto's van die testdagen, eigenlijk zouden alle ploegen van die test weekends moeten organiseren
Ik ben vooral benieuwd naar mijn adoptie renner Lemus ;)
6 november 2015 21:45
Heeft Ballan al getekend voor Roth Skoda?
6 november 2015 23:18
Aha Gaday dat is pas een talent. Het verbaast me niet als hij volgend jaar als podium van de ronde van Romandie rijd. Je hebt het nier als eerste gehoord.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.