Wielertransfers 2016: Van Garderen, Lotto Soudal, Vuillermoz, Felline…
Tejay van Garderen - foto: Sirotti
vrijdag 24 juli 2015 om 21:15

Wielertransfers 2016: Van Garderen, Lotto Soudal, Vuillermoz, Felline…

De Tour de France nadert inmiddels al het einde en dat betekent ook dat de transfermarkt op gang komt. De geruchtenmolen maalt dan ook op volle toeren: welke renners blijven waar ze nu zitten en wie wisselt van ploeg? WielerFlits zet de heetste geruchten en definitieve overstappen op een rijtje. Ook krijgen sommige renners vanaf 1 augustus de kans zich te bewijzen via een stageperiode.

Tejay van Garderen
Na zijn opgave zingt de naam van Tejay van Garderen nog steeds rond in de wandelgangen van de Tour de France. Volgens CyclingWeekly wordt de Amerikaan gelinkt aan Trek Factory Racing. De kopman van BMC krijgt naar verluidt komend jaar concurrentie van Richie Porte als klassementsman. De Australiër vertrekt bij Sky.


Lotto Soudal
Pawel Bernas staat in belangstelling van Lotto Soudal, melden Poolse media. De 25-jarige Pool van het continentale ActiveJet heeft dit jaar al twee 2.2-rittenkoersen gewonnen en boekte al meerdere (etappe)zeges op het .2-niveau in 2015. Op het nationale kampioenschap op de weg pakte hij het brons.

2015, Tour de France, tappa 08 Rennes - Mur de Bretagne, Ag2r La Mondiale 2015, Vuillermoz Alexis, Mur de Bretagne

Alexis Vuillermoz – foto: Sirotti

Alexis Vuillermoz
Tinkoff-Saxo zou zomaar eens Alexis Vuillermoz aan zich kunnen binden. Dit vertelde de Russische eigenaar Oleg Tinkov aan het Franse Le JDD. Volgens de multimiljardair heeft hij ook gesprekken gevoerd met Pierre Rolland, maar liepen die op niets uit. “Maar als de prijs goed is, ben ik geïnteresseerd in Vuillermoz”, aldus Tinkov over de Tourritwinnaar op Mûr-de-Bretagne.


Fabio Felline
Trek Factory Racing behoudt Fabio Felline, aldus bronnen dicht bij La Gazzetta dello Sport. Aangezien Felline de het Twitterbericht zelf retweette, lijkt het gerucht van de Italiaanse krant bevestigd. De 25-jarige Italiaan rijdt momenteel zijn tweede seizoen voor de Amerikaanse ploeg, en plakt daar nog een jaar aan vast. In het voorjaar wist hij de tijdrit in het Critérium International te winnen, en pakte hij een etappe in de Ronde van het Baskenland.

Alex Kirsch - foto: Sirotti

Alex Kirsch – foto: Sirotti

Alex Kirsch
De 23-jarige Alex Kirsch lijkt het zinkende schip van Cult Energy te verlaten. De Deense ProContinentale-ploeg kampt met grote financiële zorgen en stopt al in september met het seizoen. De Luxemburger heeft volgens Tageblatt een contract bij Bora-Argon 18 in zijn zak voor het komende seizoen.


Volgens het Twitteraccount @CycloTransfert is Adrien Petit dicht bij een overstap van Cofidis naar FDJ, en volgt Belgisch kampioen Preben Van Hecke zijn ploeggenoot Edward Theuns naar Trek Factory Racing. Baptiste Planckaert (Roubaix Lille Métropole) wordt volgens het account begeerd door FDJ, Cofidis en Topsport Vlaanderen-Baloise. Daarnaast schijnt MTN-Qhubeka geïnformeerd te hebben naar de diensten van de Algerijn Adil Barbari.

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
24 juli 2015 21:18
Van Garderen naar trek is toch ook wel een signaal naar Bauke...
24 juli 2015 21:21
Het contract van TJ van Garderen loopt dit seizoen af.
24 juli 2015 21:24
@Kilco: Lekker Mollema voor de heuvelklassiekers laten gaan. Lijkt me prima. Als hij zich daar op richt kan hij dan misschien eens winnen ;)
24 juli 2015 21:35
Goede knecht voor Mollema ;)

Trek is wel een stuk zwakkere ploeg dan BMC, ik weet niet of Van Garderen daar echt om zit te springen. Bovendien hoeft Porte niet direct een concurrent te zijn, die heeft een keer een redelijk klassement in een grote ronde gereden en dat is 5 jaar terug.
24 juli 2015 21:39
Ja ik zou niet snappen waarom hij naar Trek zou gaan.

Waarschijnlijk kan hij bij BMC meer verdienen. Ik denk eerder dat Porte meesterknecht (in de tour) voor van Garderen wordt.

Al moet van Garderen nog steeds bevestigen, dat blijft het moeilijkste.
24 juli 2015 21:40
Golas zou kwiat achterna gaan naar sky. Ze versterken zich tevens (misschien) ook met Gianni moscon, geoghegen hart en Alex Peter.
24 juli 2015 21:41
Bernas is een interessante renner voor Lotto-Soudal. Heeft op .2 niveau goede resultaten neergezet. Alleen bij een een niveautje hoger kan hij (nog) niet mee bij de besten. Wel een man met potentie.
24 juli 2015 21:49
Laat die Bernas lekker eerst een stapje omhoog zetten naar CCC, wat moet Lotto-Soudal nu met een 25 jarige Pool die .2 koersen wint; dat doet Kump ook.
24 juli 2015 21:54
@ tendam. Toch vind ik dat Porte meer potentie heeft dan Van Garderen, ook veel aantrekkelijker om te zien rijden. Zo'n Van Garderen heeft leren plakken van Evans volgens mij.
24 juli 2015 21:56
Ik ben vooral verbaasd over Preben die op 33 jarige leeftijd nog naar Trek mag, supertof voor hem natuurlijk!
24 juli 2015 22:10
De jongen is 25. Lotto-Soudal is inderdaad te hoog gegrepen, als ik er nog een keer over nadenk. Maar potentie heeft hij wel. Beter dan Kump kan hij zeker worden.

En als het aan mij ligt houdt Lotto-Soudal echt het Belgische karakter. Buitenkansjes zoals Gallopin zijn welkom, daar past Bernas wellicht niet in. Toch kan Bernas wel (een soort van) Paterski worden.
24 juli 2015 22:42
Signaal naar Mollema? Mollema rijdt morgen top 7 en Teajee ligt nu thuis te wenen in the USA.
Alleen maar goed dat er iemand naast Mollema komt.....
Misschien Gesink of Kelderman naar BMC?
24 juli 2015 23:08
Zubeldia, Mollema en Van Garderen in één team, daar gaat wat afgeplakt worden.
25 juli 2015 03:08
@omhoog

Trek had een top 5 als doel gesteld, ik krijg dan ook niet het gevoel dat ze blij zijn met mollema's prestatie deze tour...
25 juli 2015 03:59
@Kilco

Je kunt van tevoren doelen stellen, maar wanneer blijkt dat er 4 topfavorieten beter zijn, en een Valverde ook beter is kun je alleen maar stellen dat Mollema heeft ondergedaan voor Gesink (er vanuit gaande dat Mollema morgen langs Frank gaat). Dan denk ik niet dat het realistisch is voor Trek om ontevreden te zijn met de prestaties van Mollema. Het is overigens ook niet alsof hij veel steun heeft gehad. Arredondo valt tot op heden ontzettend tegen en alleen Jungels valt me positief op.
25 juli 2015 04:33
Hopelijk gaat Van Garderen inderdaad naar Trek en moet Mollema zich op de Giro en Vuelta richten. Ik denk dat hij in die rondes af en toe mee kan strijden om een podiumplaats.
25 juli 2015 06:33
Hahaha signaal naar Mollema, zou heel goed kunnen. Trek is toch een grote ploeg en ik kan me 100% voorstellen dat ze niet blij zullen met een aanklamper die helemaal niks laat zien en vervolgens 7e/8e wordt.

Garderen naar Trek zou een mooie transfer zijn! Wat betreft Mollema die zich volledig richt op de voorjaarsklassiekers en etappes in de Tour; ik weet het niet, is hij wel explosief genoeg? Ik zie hem op dit moment niet zo snel een LBL of AGR winnen. Een tourrit daarentegen zou toch mogelijk voor hem moeten zijn als hij in goede vorm is. Wie weet komt de bergtrui dan ook in het verschiet voor hem. Zou toch mooier zijn dan geheel anoniem meekoersen en 7e/8e worden.
25 juli 2015 08:01
@Arry
Idd, Mollema heeft nou niet bepaald een sterk team om zich heen. Daarbij miste hij ook Cancellara nog bij de TTT.
Voor de tour werd gesproken over 20 kanshebbers voor de de resterende 6 plaatsen in de top 10. Gesink en Mollema zijn in deze zware tour gewoon best of the rest.
25 juli 2015 09:27
als Trek teleurgesteld zou zijn in Mollema (wat ik betwijfel), dan hebben ze dat aan zichzelf te wijten. Mollema werd 6e en vorig jaar in een zwak bezette tour 10e. Dat is het toch niet realistisch om te denken dat hij hier wel even podium zou rijden?
25 juli 2015 11:19
Mollema was 2e in de Tirreno , belangrijkste rittenkoers van het voorjaar, en op 18 seconde na gewonnen.
Daarna een ernstige val in Baskenland en rugproblemen, dus hij was daarna niet meer 100% in zijn opbouw. En zijn kromme rug helpt natuurlijk ook niet, hahahah ;)
25 juli 2015 11:39
Roglic wordt volgens Cyclingfever gelinkt aan MTN

Om te reageren moet je ingelogd zijn.