Wielertransfers 2016: Zaugg, Gerdemann, Pate, MTN-Qhubeka
zondag 4 oktober 2015 om 20:00

Wielertransfers 2016: Zaugg, Gerdemann, Pate, MTN-Qhubeka

Nu de Ronde van Lombardije achter ons ligt, komt het einde van het wielerseizoen dichterbij. Dat betekent overigens niet dat alle renners al weten hoe hun toekomst eruit gaat zien. Veel ploegen zijn nog volop bezig met het samenstellen van de selectie voor 2016. WielerFlits zet de laatste ontwikkelingen op een rij.

Oliver Zaugg
Oliver Zaugg rijdt volgend seizoen in Zwitserse dienst. De 34-jarige Zaugg maakt de overstap van Tinkoff-Saxo naar IAM Cycling. Het voornaamste wapenfeit uit zijn carrière is nog steeds de zege in de Ronde van Lombardije van 2011. Dit seizoen was hij lange tijd uit de roulatie door een zware val tijdens de Ronde van het Baskenland. Zijn huidige ploeggenoten Edward Beltran, Bruno Pires en Evgeni Petrov zien hun contract bij de Russische formatie niet verlengd worden en moeten op zoek naar een nieuwe werkgever.

Linus Gerdemann
Linus Gerdemann rijdt ook de komende jaren voor CULT Energy-Stölting Group. De 33-jarige Duitser verlengde zijn contract met twee seizoenen, maakte zijn ploeg bekend. Gerdemann won dit jaar het eindklassement in de Ronde van Luxemburg. Ook Rasmus Quaade blijft aan de ploeg verbonden. De Deense tijdrijder – bekend om zijn verzorgde snor – verlengde zijn contract met één jaar.

Danny Pate
Danny Pate doet na zeven jaar in de WorldTour een stapje terug. De 36-jarige Amerikaan verlaat na vier seizoenen Team Sky om in eigen land te gaan rijden voor de continentale Optum-ploeg, zo meldt Cyclingnews. De Amerikaan bleek in zijn carrière een uitstekende knecht, maar zelf wist hij nog nooit te winnen. Zijn grootste zege pakte hij in 2001 bij de beloften: dat jaar werd hij wereldkampioen tijdrijden in die categorie. In 2008 en 2009 was hij wel dichtbij een ritzege in respectievelijk de Tour en de Giro, maar moest hij twee keer genoegen nemen met een derde plek.

Eijssen en Robert
Yannick Eijssen en Fréderique Robert maken de overstap van Wanty-Groupe Gobert naar Vastgoedservice-Golden Palace. Volgens Directvelo maken beide renners de overstap naar het team van ploegleider Kevin Hulsmans. De 26-jarige Eijssen reed slechts één seizoen voor de Belgische formatie. Hij kwam eerder vier jaar uit voor BMC. Leeftijdsgenoot Robert reed twee jaar voor Wanty-Groupe Gobert. Eerder kwam hij uit voor Quick-Step en Lotto Belisol.

MTN-Qhubeka
Ondanks de komst van Cavendish, Renshaw en Eisel blijft MTN-Qhubeka zijn Afrikaanse identiteit behouden. De ploeg – volgend jaar bekend onder de naam Team Dimension Data – heeft de contracten van de Algerijn Youcef Reguigui en de Zuid-Afrikanen Jaco Venter, Johann van Zyl, Jay Thomson, Songezo Jim en Nic Dougall verlengd.

Metec-TKH
Metec-TKH heeft zich versterkt met Jordi van Loon. De 19-jarige belofte komt over van het clubteam van Willebrord Wil Vooruit. Van Loon is de vierde nieuwkomer bij de ploeg, dat eerder de komst van Maarten van Trijp (Rabobank Development Team), Jim Lindenburg (WV De Jonge Renner) en Luuk Lohuis (OWC Oldenzaal) bekend maakte. Wouter Leten en Milan Veltman verlaten de ploeg.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
4 oktober 2015 20:13
Niks bijzonders, behalve dat Pate niet naar Lotto jumbo zal gaan. Waar ik overigens wel blij mee ben.
4 oktober 2015 20:13
Op de site van Metec waar naar gelinkt wordt, staat 2x dezelfde tekst, alleen is de renner de ene keer 19 en de andere keer 21..

Tinkoff maakt ruimte, ben benieuwd wie ze nog gaan aantrekken. Petrov en Beltran rijden al een tijdje niet goed; Pires reed niet heel slecht dit jaar. 8 renners weg en voorlopig 2 nieuwe. Pozzato en Sergent zijn geruchten en ook een van de stagiairs zou een contract krijgen.
4 oktober 2015 20:31
Eijssen, jeetje. Wat een jammerlijk verlopen loopbaan.
4 oktober 2015 20:49
Jordi van Loon naar Metec. Zou je van toverballen harder gaan fietsen?
4 oktober 2015 21:55
Eijssen van toptalent bij BMC naar continentaal niveau jammer...
5 oktober 2015 08:15
Ongelofelijk voor mij dat eijssen weer een niveau zakt. Had naar mijn inzien niet misstaan als klimknecht bij lottojumbo of giant, gemiste kans!
5 oktober 2015 09:53
Wil Vastgoedservice nu weer een stapje vooruit zetten of zijn de carrières van Robert en Eijssen echt zo hard in vrije val? De waarheid zal wel in het midden liggen zeker?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.