Wielertransfers 2017: AG2R La Mondiale, Fumeaux, Pellaud, Fischer, Jones…
foto: Unipublic/Graham Watson
woensdag 9 november 2016 om 14:04

Wielertransfers 2017: AG2R La Mondiale, Fumeaux, Pellaud, Fischer, Jones…

Nu de selecties voor 2017 zo goed als vol zitten, is het knokken voor de laatste beschikbare plekken. Welke renners zijn er alsnog in geslaagd om een contract te bemachtigen? WielerFlits zet de laatste ontwikkelingen op een rijtje.

AG2R La Mondiale
Aardig wat nieuws vanuit het Franse kamp van AG2R La Mondiale. De Franse ploeg heeft Christophe Riblon een jaar langer aan zich gebonden. Dat vertelt de 35-jarige coureur aan VeloPro.fr. Tijdens de voorbije Vuelta was de handtekening al gezet. “Ik heb mij nooit zorgen hoeven maken over mijn toekomst”, stelt Riblon, die aan zijn dertiende seizoen gaat beginnen binnen de ploeg. Ook Matteo Montaguti blijft langer. De Italiaan blijft tot eind 2018 verbonden aan het team.

PIC521050213

Christophe Riblon – foto: Sirotti

Zij krijgen in Julien Duval een nieuwe ploeggenoot. De 26-jarige Fransman komt over van het continentale Armée de Terre en tekent voor één seizoen bij de WorldTour-formatie. Eerder kwam hij twee seizoenen uit voor Roubaix-Lille Métropole. Hierdoor komt de selectie van AG2R La Mondiale op dertig renners voor 2017, wat betekent dat de Duitser Patrick Gretsch afscheid zal nemen.

Jonathan Fumeaux
Het stoppen van IAM Cycling heeft gevolgen voor meerdere Zwitserse renners. Jonathan Fumeaux is druk op zoek naar een nieuwe werkgever en lijkt die gevonden te hebben in België. “Dit zijn mijn laatste contacten op ProContinentaal niveau. Er zijn twee plaatsen beschikbaar, maar ik weet niet wanneer er een knoop doorgehakt wordt”, aldus Fumeaux tegen La Nouvelliste. Hij sluit uit bij een continentale ploeg te gaan rijden.

Simon Pellaud
Simon Pellaud, Fumeaux’ ploegmaat bij IAM Cycling, is ook nog onzeker over zijn toekomst. Hij verzekert aan La Nouvelliste dat hij blijft fietsen. De kans is groot dat dat op continentaal niveau zal zijn. “Als de kans zich voordoet, biedt het voor mij een laatste kans om eind 2017 nog een profcontract te verdienen”, zegt Pellaud.

FDJ
Lorrenzo Manzin heeft zijn contract bij FDJ met een jaar verlengd. De 22-jarige sprinter maakte in 2015 zijn profdebuut bij de Franse loterijploeg en boekte in dat seizoen ook meteen zijn eerste profzege door La Roue Tourangelle te winnen.

03-02-2016 Etoile De Besseges; Tappa 01 Bellegarde - Beaucaire; 2016, Team Roth; Page, Dylan; Bellegarde;

Dylan Page – foto: Sirotti

Caja Rural-Seguros RGA
Het Spaanse Caja Rural trok eerder al een Rus (Yuri Trofimov), een Amerikaan (Chris Butler) en een Australiër (Nick Schultz) aan en volgens Marca wordt nog een nationaliteit aan de selectie toegevoegd. De Zwitserse sprinter Dylan Page zou namelijk de overstap maken van Roth, terwijl ook de Amerikaan Matthew Busche op weg lijkt naar de ProConti-formatie.

Cycling Academy
Dennis van Winden krijgt volgend jaar een Israëlische ploeggenoot. Guy Sagiv werd al twee keer kampioen van zijn land en is momenteel zelfs nog soldaat bij de Israëlische defensie. Hij tekent een contract voor twee jaar bij Cycling Academy, dat volgend jaar debuteert op ProContinentaal niveau.

Brenton Jones
Ondanks het stoppen van Drapac heeft Brenton Jones een nieuwe ploeg gevonden. De Australische sprinter doet wel een stap terug, want hij heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij JLT Condor. Die Britse ploeg rijdt op een continentale licentie.

Gestopt
Murilo Fischer hangt na dit seizoen zijn fiets aan de wilgen, aldus Ciclismo Internacional. De inmiddels 37-jarige Braziliaan reed sinds 2004 in het profpeloton en kwam daarin tot zes profoverwinningen. Ook Travis Meyer (27) heeft de keuze gemaakt om te stoppen. De Australisch kampioen van 2010 kwam de laatste drie seizoenen uit voor Drapac. Daarvoor maakte hij kilometers in de WorldTour namens Garmin en Orica-GreenEDGE.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
9 november 2016 16:40
Jones verdient een plek bij een pct ploeg.
9 november 2016 17:24
Fumeaux zou naar WB-Veranclassic-Aqua Protect gaan en Pellaud naar Team Illuminate.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.