Wielertransfers 2017: Betancur, Lotto Soudal, Ensing, Rijff, Offredo…
foto: Sirotti
woensdag 12 oktober 2016 om 09:15

Wielertransfers 2017: Betancur, Lotto Soudal, Ensing, Rijff, Offredo…

Het WK wielrennen is aan de gang, maar dat houdt niet in dat de transfercarrousel ophoudt met draaien. De laatste plekjes bij ploegen worden gevuld voor het komende seizoen. WielerFlits zet de laatste verrichtingen op een rijtje.

Carlos Betancur
Movistar houdt vertrouwen in Carlos Betancur. Het Colombiaanse enfant terrible rijdt ook volgend jaar bij de Spaanse WorldTour-formatie, zo meldt hij zelf op Twitter. Begin 2016 wist Betancur nog twee zeges te pakken in Spanje. Na de Giro d’Italia (die hij niet uitreed)  wilde het niet vlotten. Van alle najaarskoersen die hij reed, wist hij enkel de Giro della Toscana en de Giro del Piemonte uit te rijden.

Lotto Soudal
Drie neoprofs zijn toegevoegd aan de selectie van Lotto Soudal voor 2017. Het gaat om de Belgen Rémy Mertz (21) en Enzo Wouters (20) en de Brit James Shaw (20). Zij krijgen een contract voor twee seizoenen bij de Belgische WorldTour-formatie. Wouters en Shaw komen over van de opleidingsploeg, Mertz maakt de transfer van het continentale Color Code. “Met de komst van Enzo Wouters en James Shaw naar de profploeg kunnen we onze U23-werking verder stimuleren en tonen aan junioren dat ons project werkt”, aldus ploegmanager Marc Sergeant.

ensing

Janneke Ensing – foto: WielerFlits

Janneke Ensing
Een opmerkelijke stap van Janneke Ensing. De 30-jarige wielrenster maakt de overstap van Parkhotel Valkenburg naar Alé Cipollini. Chloe Hosking haalde haar naar de Italiaanse ploeg. “Zij mailde mij en wilde me graag bij de ploeg hebben. Ik vond het zelf ook wel verrassend. Ik was ook al in onderhandeling met een Belgische ploeg, maar dit lijkt mij nog mooier”, zegt Ensing tegen RTV Drenthe.

Vrouwenwielrennen
Naast Ensing hebben nog meer transfers plaatsgevonden in het vrouwenpeloton. Zo ziet Lotto Soudal Ladies Anouk Rijff vertrekken na twee jaar dienstverband. De pas 20-jarige Nederlandse uit Tiel verkast naar Lensworld-Zannata-Etixx. Liv-Plantur neemt afscheid van Carlee Taylor. De Australische wordt ploeggenote van Ensing bij Alé Cipollini. De Britse ploeg Drops heeft zich dan weer versterkt met Susanna Zorzi, die – net als Rijff – weggaat bij de vrouwenploeg van Lotto Soudal.

Yoann Offredo
Wanty-Groupe Gobert wordt mogelijk de nieuwe ploeg van Yoann Offredo. Na tien jaar FDJ wordt zijn contract niet verlengd door manager Marc Madiot. De 29-jarige renner zoekt dus andere oorden op. “Ik 2017 rijd ik in het land van friet en bier. Ik hou van België”, zegt Offredo tegen L’Équipe. Een team wilde hij niet noemen, maar volgens de Franse krant lijkt het de ploeg van Hilaire Van der Schueren te worden.

Roy Jans
De zege van Roy Jans in de Sluitingsprijs Putte-Kapellen lijkt een mooi afscheidscadeau te zijn geweest. De sprinter van Wanty-Groupe Gobert vertrekt namelijk en is volgens Het Nieuwsblad op weg naar Wallonie Bruxelles. Die ploeg reed dit jaar nog op een continentale licentie, maar heeft bij de UCI gevraagd om een ProContinentale licentie voor 2017. Jans reed sinds 2013 voor de Wanty-ploeg en boekte sindsdien drie profzeges.

PIC560702570

Felix Gall (midden) en Clément Betouigt-Suire (links) worden ploeggenoten bij Sunweb – foto: Sirotti

Felix Gall
De opleidingsploeg van Sunweb (opvolger Giant-Alpecin) heeft Felix Gall aan de selectie toegevoegd. De Oostenrijker Gall is de juniorenwereldkampioen op de weg van 2015. Hij wordt daar ploeggenoot van de renner die hij versloeg in Richmond: Clément Betouigt-Suire werd tweede op het WK dat Gall won. Daarnaast rijden ook de Nederlanders Jarno Mobach en Joris Nieuwenhuis volgend jaar voor de opleidingsformatie.

ONE
August Jensen lijkt de rangen van ONE te gaan versterken. Volgens ProCycling.no is de 25-jarige Noor bij zijn huidige ploeg Coop-Øster Hus op weg naar de uitgang. Hij wist het voorbije seizoen een etappe en het eindklassement te winnen in de GP Liberty Seguros te Portugal, daarnaast maakte hij een sterke indruk in de Noorse meerdaagse wedstrijden.

Contractverlengingen
Er zijn bij de vele ploegen ook nog renners die langer mogen blijven. Zo blijft Luke Durbridge twee seizoenen langer bij Orica-BikeExchange en zijn Thomas Boudat en Lilian Calmejane eveneens verzekerd van twee extra jaren bij Direct Energie. Gianni Savio heeft Francesco Gavazzi contractverlenging aangeboden bij Androni Giocattoli, waar hij Andrea Vendrame (Zalf) als neoprof ziet aansluiten. Christophe Laporte heeft op zijn beurt een nieuwe verbintenis bij Cofidis ondertekend. Dorian Godon wordt zijn ploegmaat. Hij heeft de Cofidis-ploegleiding weten te overtuigen in zijn stageperiode.

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
12 oktober 2016 09:27
Dus Betancur blijft tot eind 2018? hij tekende namelijk al een tweejarig contract vorig jaar tot eind 2017

http://www.cyclingnews.com/news/betancur-signs-two-year-deal-with-movistar/

Astana heeft ook drie contracten verlengd
http://www.astanaproteam.kz/modules.php?name=astana&page=news&id=402
12 oktober 2016 09:32
Het wordt druk met al die Belgische PC ploegen volgend jaar. Verandas Willems, Team Nuyens en nu dus ook Wallonie.
12 oktober 2016 09:36
@MIG
Ging Team Nuyens niet fuseren met Veranda's Willems? Of was dat een andere ploeg?
12 oktober 2016 09:40
Edit redactie: Bedankt, is aangepast.
12 oktober 2016 09:56
Betancur reed in die periode van de Ardennenklassiekers ook best wel goed. Al zal komend seizoen wel zijn laatste kans zijn natuurlijk.
12 oktober 2016 09:57
Weet iemand iets over Jonathan Fumeaux, is namelijk Zwitsers kampioen en ik denk dat vele ploegen een kampioen willen, mss bahrain merida?
12 oktober 2016 10:21
Offredo: “In 2017 rijd ik in het land van friet en bier”. Ik ben benieuwd hoeveel kilo Offredo bij het begin van volgend seizoen zal wegen!
12 oktober 2016 10:25
Janneke Ensing, winnares van de KPN Marathoncup van afgelopen seizoen! En nummer 2 bij het NK massastart en een keer 5e bij het NK allround. Maar ook een goede wielrenster.
12 oktober 2016 10:53
Dimension Data heeft intussen ook de komst van jonge beloftes Ryan Gibbons en Ben O'Connor aangekondigd op hun website.
12 oktober 2016 10:56
@Mathieu Moller
zou goed kunnen - ik heb het niet heel precies gevolgd.
12 oktober 2016 11:10
Betancur heeft een mooi leven zo... tot en met mei je best doen en dan lekker naar Colombia om de hele dag bij de opvoeding van je kind te zijn...
12 oktober 2016 11:18
@Mathieu Moller @ MIG
Team Nuyens lijkt inderdaad een fusie te worden tussen Veranda's Willems en Crelan. Laatst ergens gelezen dat in ieder geval Wout Van Aert, Tim Merlier (Crelan), Aidis Kruopis, Elias Van Breussegem, Dries De Bondt, Timothy Dupont, Stef Van Zummeren, Christophe Premont (Veranda's Willems), Michael Goolaerts (Lotto Soudal U23), Huub Duyn (Roompot) en Otto Vergaerde (Topsport) naar de ploeg zouden gaan.
12 oktober 2016 15:52
Volgendjaar dus 2 extra Belgische PCT ploegen (waarschijnlijk), dat is voor veel andere PCT ploegen slecht nieuws voor een wildcard in de Belgische koersen.
12 oktober 2016 17:24
Hoeveel renners heeft de opleidingsploeg van Sunweb nu?
Kan nergens een overzicht vinden.
12 oktober 2016 20:32
Mocht ik van Lotto geweest zijn had ik Goolaerts wel gehouden. Zit potentieel in die jongen.
12 oktober 2016 20:53
Arema Pro Cycling Team - 12 oktober 2016 om 17:24
http://www.procyclingstats.com/team/%20Sunweb%20_Giant_Development_Team_2017
13 oktober 2016 18:26
Echte liefhebber, die Betancur... Pakt gewoon de koersjes eruit die hem smaken :6
#onbegrijpelijkbesluitmovistar

Om te reageren moet je ingelogd zijn.