Wielertransfers 2017: Björn Thurau, Cameron Meyer, Katusha, Destil-Piels…
Björn Thurau voert het peloton aan in de Ronde van Vlaanderen - foto: Sirotti
woensdag 5 oktober 2016 om 10:30

Wielertransfers 2017: Björn Thurau, Cameron Meyer, Katusha, Destil-Piels…

Oktober is aangebroken en dus worden de plekjes schaars binnen de wielerploegen. Welke renners stappen nog over, verlengen hun contract of kunnen beginnen aan een zoektocht naar een nieuwe werkgever? WielerFlits zet de laatste transfers op een rijtje.

Björn Thurau
Het avontuur van Björn Thurau bij Wanty-Groupe Gobert zit er na een jaar al op. De 28-jarige Duitser meldt zijn vertrek bij de Belgische ploeg tegenover Radsport News. Waar hij gaat rijden, is nog niet bekend. “Ik ga wel harder werken dan nu”, zegt hij. “Ik wil een sprong maken op de puntenranking. Het wordt tijd mijn talent ook om te zetten in resultaten”, beseft Thurau.

Cameron Meyer
In juni verbrak Cameron Meyer zijn contract bij Dimension Data. Door persoonlijke problemen was hij de motivatie en het plezier rondom het fietsen kwijtgeraakt. Tegenover CyclingWeekly zegt hij na een periode van vier maanden weer op de fiets te stappen. Meyers rentree staat eind oktober gepland bij de Zesdaagse van Londen. De 28-jarige coureur wil zich focussen op het baanwielrennen, maar hoopt via die weg ook een plekje te bemachtigen in de UniSA-Australia selectie voor de Tour Down Under 2017, om zo toch op de weg actief te blijven de komende jaren.

Cameron Meyer – foto: Sirotti

Boris Dron en Jef Van Meirhaege
De carrière van Boris Dron zit erop. De 28-jarige Belg reed de voorbije twee seizoenen voor Wanty-Groupe Gobert, maar kan het niet meer opbrengen. De Münsterland Giro was zijn laatste koers, meldt Grand Baquet. Dron had de laatste jaren last van gordelroos, waarvan hij nog steeds niet helemaal hersteld is. Hij blijft wel actief in het wielrennen, als begeleider van een jongerenploeg. Naast Dron heeft ook Jef Van Meirhaege (Topsport Vlaanderen-Baloise) zijn loopbaan beëindigd, meldt hij op zijn Twitter-account.

Destil-Piels
De ploeg van Destil-Piels begint vorm te krijgen. Peter Schulting maakt de overstap van Parkhotel Valkenburg. Daarnaast zijn de beloften Rob van Broekhoven, Lars Olde Meierink en Chiel Breukelman aan de selectie toegevoegd. Ook heeft ploegmanager Han Vaanhold een aantal huidige Jo Piels-renners vastgelegd: Rens te Stroet, Jeff Vermeulen, Joey van Rhee, Twan Brusselman, Gert-Jan Bosman en Tim Rodenburg.

Patrick van der Duin, Arvid de Kleijn (beiden Baby Dump), Adriaan Janssen (SEG Racing), Elmar Reinders (Roompot-Oranje Peloton) en Stefan Poutsma (medische redenen) verlaten Jo Piels.

SEG Racing Academy
Italiaanse invloeden bij SEG Racing Academy: Edoardo Affini komt de talentenploeg versterken. De 20-jarige renner werd door het team van het managementbureau al twee jaar in de gaten gehouden. Bij SEG Racing Academy ziet men in hem een sterke tijdrijder en een potentiële klassiekerrenner.

Tiago Machado

Tiago Machado blijft langer bij Katusha – foto: Sirotti

Katusha
De kwaliteitsinjectie die Katusha al gedaan heeft met de vele transfers wordt aangevuld met meerdere contractverlengingen. Maxim Belkov (31), Pavel Kochetkov (30), Alberto Losada (34), Tiago Machado (33) en Angel Vicioso (39) zorgen ook volgend seizoen voor de nodige ervaring binnen de ploeg, die een meer internationaal karakter wil uitstralen volgend seizoen. De vijf hebben allen voor één seizoen bijgetekend en zullen volgend jaar ploeggenoot zijn van onder andere Maurits Lammertink.

Cycling Academy
Het Israëlische Cycling Academy heeft twee renners langer vastgelegd. De ploeg ziet namelijk de Est Mihkel Raim en de Mexicaan Luis Lemus nog twee jaar in het grijs-groene tenue rijden. Peter Sagan is ambassadeur van de continentale formatie, die binnen enkele jaren door hoopt te stomen naar een ProContinentale licentie.

Vrouwenwielrennen
Ilona Hoeksma rijdt in 2017 voor het Noorse Hitec. Ze komt over van Parkhotel Valkenburg, dat volgend jaar verder gaat als Parkhotel Valkenburg-Destil (de vrouwentak van Destil-Piels). Daar heeft men de selectie al rond. Demi de Jong, Esther van Veen, Nina Buysman, Kyara Stijns en Aafke Soet versterken het team. Jip van den Bos (Boels-Dolmans), Vera Koedooder (gestopt) en Janneke Ensing vertrekken net als Hoeksma. Bekijk hier de volledige selectie van Parkhotel Valkenburg-Destil.

Ook de vrouwenploeg van UnitedHealthcare heeft het team voor 2017 op papier. Eén van de rensters die daar weggaat, is Coryn Rivera. De 24-jarige Amerikaanse verkast naar Liv-Plantur om daar de selectie compleet te maken. Ze heeft haar handtekening onder een eenjarige verbintenis gezet. De contracten van Riejanne Markus, Sara Mustonen, Kyara Stijns en Carlee Taylor worden niet verlengd bij Liv-Plantur.

Contractverlengingen
Daarnaast zijn er nog enkele contracten wél verlengd. Bij Wilier-Southeast is men zeer blij om te melden dat Andrea Fedi een extra seizoen bij de ploeg blijft. De 25-jarige coureur won begin dit jaar de Trofeo Laigueglia in eigen land en bij de ProContinentale ploeg kan hij zich verder ontwikkelen als renner in eendagskoersen. Direct Energie behoudt Romain Guillemois langer. De leeftijdsgenoot van Fedi vertelt tegen Sud Gironde Cyclisme dat hij één jaar verlengd heeft bij de formatie van Jean-René Bernaudeau.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
5 oktober 2016 10:35
Cycling Academy wordt in 2017 pro-conti kondigden ze zelf aan
5 oktober 2016 10:35
Edit redactie: Bedankt, toegevoegd.
5 oktober 2016 10:53
Cycling Academy wordt in 2017 al ProContinentaal.
5 oktober 2016 11:11
"Stefan Poutsma is zaterdag met hartritmestoornissen opgenomen in het ziekenhuis van Heerlen" - was ergens in augustus.
sterkte Stefan
5 oktober 2016 12:46
Lekker bericht ook over Thurau:
Waar hij gaat rijden, is nog niet bekend. “Ik ga wel harder werken dan nu”, zegt hij. “Ik wil een sprong maken op de puntenranking. Het wordt tijd mijn talent ook om te zetten in resultaten”, beseft Thurau.

Hij geeft dus eigenlijk toe dat hij afgelopen jaar er niet genoeg voor heeft gedaan?
5 oktober 2016 13:01
@Front-runner
Wat dat betreft valt de appel niet ver van de boom. Vader Didi stond er ook om bekend lichtzinnig met zijn talent om te springen.
5 oktober 2016 13:18
Thurau alweer veranderen van team... een gokje: Aqua blue sport
5 oktober 2016 17:24
@Tutu
Waar de appel alvast een eindje van de boom wegrolt is dat zoonlief in tegenstelling tot pa op zijn 26ste nog niet drie keer tegen de dopinglamp gelopen is. Of het dan door "lichtzinnigheid" is dat hij na 1980 nooit meer hetzelfde niveau haalde, tja...
Kan natuurlijk ook zijn dat Bjorn er net op alludeert dat het tijd is dat hij qua medische begeleiding een tandje bijschakelt, en dat het "lichtzinnig" zou zijn om die boot af te houden.
Maar mij lijkt het waarschijnlijkste dat we hier ook nog eens met een Eddy-Axel verhouding qua puur talent te maken hebben.
5 oktober 2016 19:12
@nederbelg
de eddy-axel verhouding zuiver beoordelen is vrij lastig. Wie weet wat eddy er allemaal instopte?
5 oktober 2016 19:32
@Covadonga Eddy zegt ook dat hij zijn haar niet verft dus wat dat betreft kunnen we hem niet betrouwen als hij het over pilletjes heeft :P
5 oktober 2016 20:35
Tja, Eddy maakte tijdens zijn carrière al bekend dat hij overgegaan was op het mysterieuze R6. Dat was samen met Resi-frietvet het hoofdingrediënt van de mysterieuze pot belge...
http://m.standaard.be/cnt/dmf20110808_063

Om te reageren moet je ingelogd zijn.