Wielertransfers 2017: Elissonde, Agnoli, Henderson, Finetto..
Kenny Elissonde - Foto: Sirotti
dinsdag 13 september 2016 om 14:05

Wielertransfers 2017: Elissonde, Agnoli, Henderson, Finetto..

Met het einde van het wielerseizoen in zicht, beginnen de selecties voor volgend seizoen vorm te krijgen. De plekjes bij de profploegen worden steeds schaarser. WielerFlits zet de laatste transfers weer op een rijtje.

Kenny Elissonde
Kenny Elissonde verruilt volgens CyclingPro FDJ voor Sky. De 25-jarige Franse klimmer tekent naar verluidt een contract voor twee seizoenen. Elissonde werd recent nog tweede in het bergklassement van de Vuelta. In 2013 won hij in de Spaanse rittenkoers de bergrit naar de Angliru.

Valerio Agnoli
Valerio Agnoli volgt Vincenzo Nibali naar Bahrein-Merida. De 31-jarige Italiaan komt op voorspraak van zijn kopman naar de nieuwe profformatie. De twee zijn al sinds 2008 ploegmaten. “We zijn vrienden en vertrouwen elkaar. Ik geef alles om hem te steunen. Ik zal blijer zijn met een resultaat van hem dan van mijzelf”, vertelt Agnoli in een persbericht. Eerder maakte de ploeg al de transfer van Ivan Cortina bekend. De 20-jarige Spanjaard is momenteel nog stagiair bij Etixx-Quick Step. Op dit moment heeft Bahrein-Merida 14 renners voor volgend seizoen gecontracteerd, waaronder zeven Italianen.

Vincenzo Nibali en Valerio Agnoli

Vincenzo Nibali en Valerio Agnoli – Foto: Sirotti

Greg Henderson
Greg Henderson vervolgt zijn carrière bij UnitedHealthcare. De 40-jarige Nieuw-Zeelander vertelt aan Cyclingtips dat hij nog minimaal één seizoen doorgaat. Henderson reed vijf seizoenen bij de Belgische Lotto-formatie. “Ik wil mijn carrière afsluiten met een knal en een paar goede wedstrijden in de Verenigde Staten winnen”, kondigt hij aan.

Greg Henderson

Greg Henderson – Foto: Sirotti

Dmitriy Kozonchuk
Dmitriy Kozonchuk keert terug bij Gazprom-RusVelo. De 32-jarige Rus (in het verleden actief voor Rabobank) tekent een contract voor twee seizoenen. “Ik hoop dat ik de kans krijg om naast het werk voor onze kopmannen ook voor persoonlijk succes te gaan. Er zijn een hoop jonge en talentvolle renners in de ploeg en ik hoop dat mijn ervaring ze kan helpen”, zegt hij in een persbericht.
Met Kozonchuk vertrekt er opnieuw een Rus bij Katusha. De ploeg – die een internationalere uitstraling wil krijgen – heeft voor volgend seizoen tot dusver vijf Russen (Belkov, Kochetkov, Kuznetsov, Mamykin en Zakarin) onder contract staan. Dit jaar zijn dat er nog 14.

Marco Marcato
Na Enrico Gasparotto lijkt Wanty-Groupe Gobert ook Marco Marcato te verliezen. Volgens Het Nieuwsblad vertrekt de 32-jarige Italiaan naar de Chinese opvolger van de Lampre-ploeg. Marcato reed eerder in de WorldTour voor Vacansoleil en Cannondale. Hij won in 2012 Parijs-Tours.

Marco Marcato

Marco Marcato – Foto: Sirotti

Nathan Van Hooydonck
Nathan Van Hooydonck maakt volgens Het Nieuwsblad in juli 2017 zijn profdebuut bij BMC. De 20-jarige Belg komt momenteel nog uit voor de opleidingsploeg van de Amerikaanse formatie, waar hij ploeggenoot is van onder meer Bram Welten, Pascal Eenkhoorn en Bas Tietema. Van Hooydonck (een neefje van oud-renner Edwig) werd eerder deze maand nog tweede in de Kernen Omloop Echt-Susteren, achter Daan Meijers.

Mauro Finetto
Mauro Finetto keert volgend seizoen terug bij een ProContinentale ploeg. De 31-jarige Italiaan verruilt Unieuro Wilier voor het Franse Delko Marseille Provence KTM. Finetto verzekerde zich in juni van het eindklassement in de Ronde van Slowakije.

Mauro Finetto

Mauro Finetto – Foto: Sirotti

Roy Eefting
De Vlasman-ploeg van Ton Welling begint steeds meer vorm te krijgen. Roy Eefting werd maandag gepresenteerd als elfde nieuwe aanwinst van de continentale formatie. De winnaar van de clubcompetitie kwam eerder uit voor Koga en Baby-Dump. Dit seizoen won hij namens De Jonge Renner de Wim Hendriks Trofee. Eefting zal de baan en de weg blijven combineren.

SEG Racing
Adriaan Janssen rijdt vanaf volgend seizoen voor SEG Racing. De 20-jarige renner uit Diepenveen maakt de overstap van Jo Piels. Janssen was in 2014 stagiair bij de opleidingsploeg van Giant-Shimano. Eerder werd al bekend dat Cees Bol, Hartthijs de Vries, Peter Lenderink, Gabriel Cullaigh, Lucas Eriksson en Ide Schelling de ploeg komen versterken.

Jolien D’hoore
Jolien D’hoore rijdt ook volgend seizoen voor Wiggle-High5. Volgens Het Nieuwsblad heeft de 26-jarige Belgische haar contract met één seizoen verlengd. D’hoore – die in de belangstelling stond van verschillende teams – won afgelopen zondag nog de Madrid Challenge. Dit seizoen stond met name in het teken van haar deelname aan de Olympische Spelen in Rio. Daar won zij brons op het onderdeel omnium.

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
13 september 2016 14:13
Elissonde naar Sky. :(
Die zien we dus ook nooit meer aanvallen.
13 september 2016 14:19
Ik hoop dat het aantal wielrenners dan ploegen mogen opstellen in de komende jaren wordt verlaagd naar zes wielrenners in eendaagse wedstrijden en korte rondes en zeven in de drie grote rondes. Anders zullen straks een paar grote ploegen alle goede wielrenners onder contract hebben staan en zal dat het niveau en aantrekkelijkheid van het wielrennen niet goed doen.
13 september 2016 14:31
Finetto is een mooie versterking voor Delko, zie hem in die Franse koersen veel goede uitslagen rijden net zoals Madrazo
13 september 2016 14:37
Elissonde naar Sky mag verrassend genoemd worden. Ik vind het eerlijk gezegd een vrij merkwaardige match; Elissonde lijkt op zijn best zonder strak keurslijf. Ik vind het sowieso geen renner voor in een klimtrein. Sky was echter op zoek naar een Fransman meen ik en voor Elissonde zal het financieel en qua kijkje in de keuken ook wel interessant zijn.
13 september 2016 14:48
Nou ben benieuwd of Ellisonde dan stabieler gaat klimmen. Wel jammer want lekker aanvallen zal ook over zijn. Henderson toch nog een seizoen bij UHC. hopelijk kan hij zich wat onderscheiden in de kleinere koersen, hij is toch redelijk snel.
13 september 2016 14:57
De vurige elissonde zal een geprogrammeerde renner worden, wat jammer...
13 september 2016 15:10
Aan Elissonde voor zich uit in het treintje zal Froome weinig hebben, dan kun je net zo goed zelf op kop rijden. Maar inderdaad, ze zullen wel een Fransman hebben willen halen.
13 september 2016 16:07
Brailsford was inderdaad op zoek naar een Fransman.

Hij heeft tijdens de Tour (twee jaar terug?) weleens laten vallen dat het hem een mooie uitdaging leek om met een Franse renner de Tour te winnen en daarbij viel destijds meen ik onder anderen de naam van Barguil.
Nu kan die uitspraak natuurlijk ook een charme offensief zijn naar het Franse volk dat het in die Tour nodig vond overal Sky renners uit te jouwen en met urine te bekogelen... maar ok...
Het zou ook zomaar kunnen zijn dat Elissonde na komend jaar meer landgenoten bij Sky gaat kunnen verwachten... wie weet...
13 september 2016 16:22
Sky is geen ploeg voor Fransen, Belgen en Nederlanders. Die hebben niet de 'robotmentaliteit' die van een Sky-renner verwacht wordt. Sky had ruim een maand geleden volgens een Belgische krant al interesse in Barguil en Alaphilippe. Hopelijk worden zij in 2018 geen Sky-renners.
13 september 2016 16:30
@chavanel
Orders opvolgen heeft niets met robotmentaliteit van doen en Poels voelt zich heerlijk thuis daar, nu Tom nog.
13 september 2016 16:55
Poels is juist weer helemaal opgeleefd sinds die bij sky is gaan koersen, misschien volgend jaar voor eigen kansen gaan in de giro of vuelta!
13 september 2016 17:00
Elissonde opvallend. Benieuwd hoe ze die gaan uitspelen.
13 september 2016 18:26
grote leegloop bij Wanty. De renners die daar scoren: Gasparotto, Marcato en Claeys weg. Dehaes heeft nog contract.

Zal Hilaire wel weer een onsamenhangend zooitje roos bij elkaar kopen. Weer geen team
13 september 2016 19:42
Ook mijn eerste reactie op het nieuws van Elissonde:
https://twitter.com/broomwagonblog/status/775470201915736064
13 september 2016 19:49
Vinnik leuk :)
13 september 2016 19:51
Haha dat is een leuke!

Vreemde move. Zie hem niet in de trein passen.
13 september 2016 20:45
Merkwaardige transfer van Elissonde, valt te hopen dat ze niet zullen pogen hem te temmen. Lukt mij ook niet hem voor te stellen als treinwagonnetje.
13 september 2016 21:22
Elissonde kan daar heel veel leren, heeft nog wel progressie. En Sky rijdt meer dan de Tour. Dit jaar hebben ze 30 renners, waarvan er veel niet in het 'treintje' passen. Mooie transfer. Trouwens altijd mooi en goed als Fransen eens in het buitenland gaan rijden.
13 september 2016 21:28
@Verweggistan: die had ik ook al gelezen. Hilarisch ;-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.