Wielertransfers 2017: Holst Enger, Majka, Henderson, Arredondo…
Sondre Holst Enger - foto: Sirotti
dinsdag 9 augustus 2016 om 20:00

Wielertransfers 2017: Holst Enger, Majka, Henderson, Arredondo…

Nu de volledige focus de komende dagen nog bij de Olympische Spelen ligt, ligt de transfermarkt in het wielrennen een beetje stil. Desondanks wisselen er ook op dit moment nog renners van ploegen. WielerFlits bundelt de laatste transfernieuwtjes en geruchten.

AG2R La Mondiale
Na Oliver Naesen en Mathias Frank heeft AG2R La Mondiale opnieuw een renner van IAM Cycling gecontracteerd. De 22-jarige Noorse sprinter Sondre Holst Enger maakt namelijk de overstap van de Zwitserse ploeg, die na dit seizoen ophoudt te bestaan. Holst Enger tekent voor twee seizoenen. Het is voor de Franse WorldTour-formatie de vijfde aanwinst voor 2017. Bovendien maakte de ploeg van Vincent Lavenu bekend dat Samuel Dumoulin zijn contract met twee jaar verlengd heeft.

Leegloop IAM Cycling
Steeds meer renners van IAM Cycling vinden onderdak bij andere ploegen. Na Frank, Naesen, Enger, Dries Devenyns, Roger Kluge en de vermoedelijke overstap van Jarlinson Pantano naar Trek-Segafredo, hebben ook Jonas Van Genechten, Marcel Wyss en Larry Warbasse een nieuwe ploeg gevonden. Volgens SpazioCiclismo trekt ook Van Genechten naar AG2R La Mondiale, terwijl Wyss naar FDJ zou vertrekken en Warbasse een contract bij Cannondale-Drapac gaat ondertekenen.

Rafał Majka

06-08-2016 Giochi Olimpici Elite Uomini; 2016, Tinkoff; Majka, Rafal; Rio De Janeiro;

Majka won olympisch brons – foto: Sirotti

Tinkoff stopt aan het einde van het jaar, wat betekent dat Rafał Majka op zoek is naar een nieuw team. De Poolse winnaar van de bolletjestrui in de Tour de France heeft naar verluidt al aanbiedingen van Bora-hansgrohe een Bahrein Cycling op zak. Volgens het Poolse Rowery komt daar nu Katusha bij. Teammanager Viatcheslav Ekimov ziet in Majka een nieuwe kopman, nu Joaquim Rodríguez gestopt is. Samen met Ilnur Zakarin moet de Pool het Russische team leiden in de grote rondes.

Gregory Henderson
Lotto Soudal neemt na dit seizoen afscheid van Gregory Henderson. De Nieuw-Zeelander viert in september zijn veertigste (!) verjaardag, maar is nog niet van plan om te stoppen. Tegenover CyclingTips geeft hij aan dat hij diverse aanbiedingen heeft. “Een langer verblijf in de WorldTour behoort zeker tot de mogelijkheden. Ik heb met een aantal teams gesproken en alles ziet er goed uit. Daarom ben ik ook niet te gestrest rondom de situatie. Ik ben nog steeds erg competitief en een handige atleet. De ervaring die ik meebreng naar een nieuw team, kun je niet kopen. Dat moet je verdienen.”

Nippo-Vini Fantini en Bardiani-CSF
Na drie ietwat teleurstellende jaren bij Trek-Segafredo lijkt er een einde te komen aan het verblijf van Julian Arredondo in de WorldTour. De 28-jarige Colombiaan tekent volgens Revista Mundo Ciclístico bij Nippo-Vini Fantini. Daarmee zou Arredondo terugkeren op het oude nest. Bardiani-CSF heeft dan weer haar tweede aanwinst voor 2017 bevestigd. De 19-jarige Vincenzo Albanese maakt komend seizoen zijn profdebuut bij de groene formatie van Bruno Reverberi. Albanese is een van de betere Italiaanse beloften van dit seizoen en won onlangs de Trofeo Mateotti (1.1).

Baby-Dump

foto: Léon van Bon/Topcompetitie

Rick Ottema – foto: Léon van Bon/Topcompetitie

Continentaal nieuws uit eigen land: Baby-Dump heeft de contracten met Marco Doets en Rick Ottema met een jaar verlengd. In Doets ziet de ploegleiding op den duur een afmaker, terwijl Ottema dit jaar als vervanger van Twan Castelijns werd aangetrokken. De 23-jarige Muntendammer is op plek zeven de eerste renner van Baby-Dump in de stand om de Topcompetitie. “Ik heb bij Baby-Dump in 2016 precies gevonden wat ik zocht. Zolang ik geen profcontract in handen heb, is er voor mij dus geen enkele reden om van team te veranderen!”

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
9 augustus 2016 20:08
Door steeds meer kenners wordt Henderson in verband gebracht met TLJ. Een groeiend aantal insiders ziet voor hem een toenemende rol weggelegd in de sprinttrein van Groenewegen.
9 augustus 2016 20:09
lol@xistnc
9 augustus 2016 20:14
Arredondo naar Nippo, was dat niet in iemand voor TLJ geweest?

Edit: Zie dat hij dit jaar echt helemaal niks gepresteerd heeft...
9 augustus 2016 20:17
AG2R toch wel goed bezig hoor, gaan voor steeds meer overwinningen meedoen.

En ben erg nieuwsgierig naar wie er allemaal naar BORA en Bahrein gaan, steeds meer renners die onderdak vinden maar over die twee hoor ik toch weinig nieuwe geruchten. Iemand anders wel?
9 augustus 2016 20:18
edit redactie: niet doen
9 augustus 2016 21:35
@Tiim
Inderdaad, Bahrain meende veel goede mensen te hebben, maar ik zou niet weten welke grote namen er naast Nibali nog allemaal vrij zijn. Misschien Trentin?
9 augustus 2016 21:38
Ag2r is wel uitzonderlijk goed bezig. Hebben die een paar nieuwe sponsoren of zoiets? Of vertrekken er ook dure renners?
9 augustus 2016 21:53
@SE
Dat is gewoon onzin. Hij heeft vooral teveel blessures. Zijn knie lijkt topsport niet aan te kunnen.

Wat betreft Majka naar Katusha: dat is natuurlijk wel een uitstekende aankoop. De enige renner die de capaciteit heeft om podium te rijden in een Giro of Vuelta die nog beschikbaar, en belangrijker, te betalen is.

Hij heeft natuurlijk bij lange na niet de uitstraling die Purito wel had, alsmede een echt wapen waardoor hij per jaar gegarandeerd 10 koersen wint. Hij is ook niet het boegbeeld die een ploeg kan dragen, wat zijn voorganger wel jaren deed voor de koude Russische formatie. In principe past Majka dan wel beter bij de ploeg, qua karakter en uitstraling. Maar het is wel een uitstekende renner die op meerdere manieren kan koersen, en nog jaren mee kan.
9 augustus 2016 22:06
En ook wel een leuke nieuwe renner om voor te supporteren voor jou Purito. Ik zie wel wat overeenkomsten.
9 augustus 2016 22:10
@Covadonga

Ik heb me laten vertellen dat Péraud stopt. En die heeft nu een contract van €800.000. Daar kun je veel leuke renners mee aantrekken, zeker met de verziekte markt die er nu is.
9 augustus 2016 22:22
Sondre Holst Enger. Gaan we veel van horen volgend seizoen.!
9 augustus 2016 22:28
@klootje
Voor die knipoog-Pool? Die griezel? Nee, dank je. Ik ga niet meer supporteren. Dat was voorbehouden aan slechts één renner ;)
9 augustus 2016 22:49
@Purito

Katusha, volgens de bronnen iig, toch een van de rijkste ploegen? Dus geld zou geen probleem moeten zijn.. lijkt me. Al is het lastig te geloven dat ze daadwerkelijk rond de 30 miljoen hebben met de renners die zij nu hebben.
9 augustus 2016 23:22
Vangenechten werd eerder deze week gemeld bij cofidis door de Belgische media ... zien wie gelijk heeft..
Enger heeft deze tour wel een stap gezet, ben benieuwd in die franse koersen waar Coquard dit jaar oppermachtig was, moet hij ook meekunnen.
Henderson had nochtans zijn pensioen aangekondigd, raar dat Greipel hem laat gaan dan
9 augustus 2016 23:38
Enger gaat het helemaal worden. The next big thing. Combinatie van Freire (klimmend vermogen + macht), Kristoff (kasseien + macht ) en Greipel (pure snelheid). Komend seizoen nog weinig verwachtingen, maar het jaar daarna gaat hij knallen.
10 augustus 2016 00:43
Supporter zijn van Majka is voor mij nogal een akelige gedachten, totaal geen affiniteit met deze renner. Is gewoon het tegenovergestelde van Purito.

Verder hoop ik Merhawi Kudus dringend in deze rubriek tegen te komen, ze gaan hel dit jaar de Giro en de Vuelta laten rijden. 4 grote rondes al gereden en hij is nog U23! Rondweg imbeciel en onverantwoord gedrag van Dimension Data
10 augustus 2016 04:29
Hoezo? Majka rijdt net zo weinig op kop als Purito. Laten en lieten alles aan anderen over.
10 augustus 2016 07:48
@SolarEritrean: Waarom? Kreuziger had er op zn 24 ook al 6 gereden. Is er niet slechter van geworden.
10 augustus 2016 08:17
Quote:
Hij heeft natuurlijk bij lange na niet de uitstraling die Purito wel had, alsmede een echt wapen waardoor hij per jaar gegarandeerd 10 koersen wint


Tja, wie heeft dat wapen wel? Rodriguez heeft zelf in zijn talrijke profseizoenen ook maar 1 keer 10 koersen gewonnen op een jaar.
10 augustus 2016 09:10
@Gebruikersnaam: Klopt, hooguit een paar sprinters in de afgelopen jaren. Je kunt beter stellen hoeveel top 5 plaatsen iemand haalt. Dan zit je al snel bij de de sprinters en iemand als Valverde (die wint de laatste jaren 7 a 9 koersen per jaar)
10 augustus 2016 12:14
Quote:
Hoezo? Majka rijdt net zo weinig op kop als Purito. Laten en lieten alles aan anderen over.

Nu komt Purito waarschijnlijk met 3 voorbeelden uit 2007, 2012 en 2014 waar Rodriguez wel degelijk een keer 5 minuten op kop heeft gereden om je ongelijk te bewijzen.
10 augustus 2016 15:53
Nee, geen zin meer in. Alleen mensen met een gebrek aan wielerkennis stellen dat soort ongein.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.