Wielertransfers 2017:  Lotto Soudal, Ganna, Hivert, FDJ, Pieters
Jelle Vanendert - Foto: Sirotti
donderdag 6 oktober 2016 om 19:00

Wielertransfers 2017: Lotto Soudal, Ganna, Hivert, FDJ, Pieters

Nu het einde van het wielerseizoen nadert, beginnen de plekjes bij de profploegen steeds schaarser te worden. WielerFlits brengt de laatste update van welke renners er voor 2017 onderdak gevonden hebben.

Lotto Soudal
Lotto Soudal maakte vandaag bekend dat het de contracten van vier van zijn renners verlengd heeft. Tosh Van der Sande tekent voor twee jaar bij, terwijl Jelle Vanendert, Sander Armée en Tomasz Marczynski één seizoen langer blijven. Vanendert won in 2011 nog de Touretappe naar Plateau De Beille.

Filippo Ganna
Filippo Ganna maakt volgend seizoen zijn profdebuut bij TJ Sports, de opvolger van Lampre-Merida. De 20-jarige Italiaan staat te boek als een groot talent. Hij is Italiaans beloftenkampioen tegen de klok en werd dit jaar op de baan wereldkampioen op de individuele achtervolging. Daarnaast won hij dit jaar Parijs-Roubaix voor beloften. TJ Sports heeft nu 23 renners voor volgend seizoen onder contract.

Jonathan Hivert
Direct Energie heeft de komst van Jonathan Hivert bekendgemaakt. De 31-jarige Fransman maakt de overstap van Fortuneo – Vital Concept. Hij is de tweede versterking voor het team van Jean-René Bernaudeau na de komst van Paul Ourselin (neo-prof).

Pierre-Henri Lecuisinier

Pierre-Henri Lecuisinier – Foto: Sirotti

Pierre-Henri Lecuisinier
Pierre-Henri Lecuisinier keert terug naar de amateurs. De 23-jarige renner van FDJ kwam voor het laats in actie tijdens de Ronde van Zwitserland, waar hij bij een val zijn sleutelbeen en drie wervels brak. Tijdens zijn driejarige verblijf bij de ploeg van Marc Madiot slaagde de renner – die in 2011 wereldkampioen bij de junioren werd – er niet in om een profzege te behalen.

Valentin Madouas
FDJ heeft Valentin Madouas een profcontract aangeboden. De 20-jarige Fransman begint in augustus 2017 als stagiair bij de ploeg van Marc Madiot en zal de twee seizoen daarop als neo-prof voor de Franse formatie rijden. Madouas werd dit jaar Frans kampioen bij de amateurs en won een etappe in de hoog aangeschreven beloftenkoers Kreiz Breizh Elites.

Stefano Pirazzi

Stefano Pirazzi – Foto: Sirotti

Bardiani-CSF
Met de contractverlenging van Simone Sterbini heeft Bardiani-CSF zijn selectie voor 2017 compleet. De Italiaanse formatie zal volgend seizoen bestaan uit 17 renners. Onder meer Stefano Pirazzi, Edoardo Zardini en Nicola Boem blijven het team trouw. Manuel Bongiorno, Luca Chirico en Luca Sterbini verlaten de ploeg. Sonny Colbrelli vertrekt naar Bahrain Merida.

Amy Pieters
Amy Pieters rijdt in 2017 weer in Nederlandse dienst. De 25-jarige Pieters maakte vandaag bekend dat zij Wiggle High5 verruilt voor Boels-Dolmans. “Een Nederlands team past denk ik toch iets beter bij mij, heb ik dit jaar gemerkt. Ik ben blij dat ik de stap naar deze mooie ploeg nu kan maken”, aldus Pieters. Eerder versterkte Boels-Dolmans zich met Anna van der Breggen en Jip van den Bos.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
6 oktober 2016 19:19
Marczynski is nu niet echt een uithangbord voor Soudal in Polen geweest dit jaar...
6 oktober 2016 19:20
Iemand enig idee waar junioren talenten Gerco Pastoor en Nils Eekhoff volgend jaar rijden? Kan bijna niet dat deze jongens geen conti team kunnen vinden
6 oktober 2016 19:45
Le Cuisinier was stagiair bij Europcar en is ook een product van Vendee U, maar werd met een hoger salaris weggelokt door FDJ, zoveel vertrouwen was er in die jongen, maar het is er totaal niet uitgekomen, ook in zijn eerste twee profjaren niet. Maar hij is nog steeds maar 23; kan nog komen, jammer dat hij naar de amateurs overstapt en dat niet een ploegje als Auber of Roubaix hem heeft gecontracteerd.
6 oktober 2016 20:34
@Verweggistan, Wellicht durven ze hun vingers niet aan hem te branden. Hij werd onlangs, zei het onbevestigd, met doping in verband gebracht. Verder inderdaad teleurstellend hoe zijn profjaren zijn verlopen, gold toch als een groot talent.
6 oktober 2016 20:35
Wow, ware leegloop bij Wiggle. Abbott, Bronzini en Johansson stoppen, Pieters naar Boels, King naar Cylance, Hosking naar Alé Cipollini en Christian naar Drops.
6 oktober 2016 20:36
waar kan je ergens zien welke renners nog geen contract hebben voor volgend jaar?
6 oktober 2016 21:31
@josi: Ik las het inderdaad ook ergens. (kan het niet meer terugvinden, iets met Sainz meen ik.
Edit: gevonden http://www.cyclingpro.net/velopro/velopro/road/pierre-henri-lecuisinier-va-retourner-chez-les-amateurs
7 oktober 2016 12:03
Apart dat Lotto Soudal zo blijft vasthouden aan Vanendert. Een renner die al twee jaar geen aansprekend resultaat meer heeft gereden en nog steeds teert op die ene grote klapper in 2011.
7 oktober 2016 19:19
@Marathoner

Daar begrijp ik ook helemaal niks van, al jaren niks meeer gepresenteerd, maar nog steeds terende op zijn winst in dieene touretappe idd. Knap.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.