Wielertransfers 2017: Luca Paolini, Tom Pidcock, Telenet-Fidea, Mitchelton-Scott
Luca Paolini - Foto: Sirotti
donderdag 16 februari 2017 om 15:42

Wielertransfers 2017: Luca Paolini, Tom Pidcock, Telenet-Fidea, Mitchelton-Scott

Hoewel het seizoen inmiddels is begonnen, zijn er toch nog wat nieuwtjes over verschuivingen te melden. WielerFlits zet de laatste ontwikkelingen op een rijtje.

Luca Paolini
Luca Paolini zet zijn actieve carrière voort op de mountainbike. Volgens La Gazzetta della Sport gaat hij rijden voor de Torpado-ploeg. De 40-jarige Italiaan – die namens Katusha in juli 2015 voor het laatst op de weg in actie kwam –  heeft de ambitie om deel te nemen aan het WK mountainbike op het onderdeel marathon.

Nicolas Cleppe
Nicolas Cleppe maakt volgend seizoen de overstap naar de profs van Telenet-Fidea. De 21-jarige renner komt nu nog uit voor de beloftenformatie van Sven Nys. Dit seizoen won hij zilver op het BK in Oostende, behaalde hij een tweede plaats in de eindstand van de DVV Verzekeringen Trofee en werd hij derde in de Superprestige.

Thomas Pidcock

Tom Pidcock – Foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl

Tom Pidcock
Eerder deze week werd melding gemaakt van het aanbod van Telenet-Fidea en Trek Segafredo, waarbij Tom Pidcock de weg en de cross zou kunnen combineren. Luca Guercilena vertelt aan Cycling Weekly dat de 17-jarige Pidcock bij een eventuele overgang  niet direct bij de WorldTour-ploeg zal starten. Wanneer de wereldkampioen bij de junioren besluit om op het aanbod van Telenet-Fidea in te gaan, kan hij een plek krijgen bij een van de opleidingsploegen van Trek-Segafredo. Het team heeft er twee in België en één in Italië. Ook (de opleidingsploegen van) BMC en Dimension Data zouden interesse hebben getoond in de jongeling.

Mitchelton-Scott
Mitchelton-Scott heeft vier Australische talenten vastgelegd. Sam Jenner, Jai Hindley, Michael Storer en Lucas Hamilton gaan de kleuren van de opleidingsploeg van Orica-Scott verdedigen. De vier worden beschouwd als de volgende generatie Australische klassementsrenners. De 19-jarige Jenner werd in januari Australisch kampioen bij de beloften. De 20-jarige Hindley baarde eerder deze maand opzien met de tweede plaats in de Herald Sun Tour. Storer (19) werd in diezelfde wedstrijd vijfde, terwijl klimmer Hamilton (20) als zevende eindigde. De ploeg bestaat nu uit zes Australiërs en zes Chinezen.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
16 februari 2017 15:46
Dus als pidcock bij Telenet Fidea tekend gaat hij bij de opleidingsploeg van trek rijden? Of ontbreekt er niet?
16 februari 2017 16:01
Kijk dat is al een stuk logischer met Pidcock.
16 februari 2017 16:09
Ik dacht dat Hamilton bij Sunweb reed. Of vergis ik me nu?
16 februari 2017 16:19
@mathieu, dat is chris Hamilton.
16 februari 2017 16:24
Dank je. Als ze wat ouder zijn en ik ze wat vaker zie rijden, zal ik ze wel uit elkaar kunnen houden (dat hoop ik althans ;p).
16 februari 2017 16:45
@mathieu ik dacht mercedes :p
16 februari 2017 18:49
De vier grootste talenten van Australie.
16 februari 2017 19:53
EFC etixx zou een goed team zijn voor hem

Om te reageren moet je ingelogd zijn.