Wielertransfers 2017: Movistar, Bahrain-Merida, Piedra, Korsaeth, Van Amerongen
Antonio Piedra won in 2012 op Lagos de Covadonga - Foto: Sirotti
dinsdag 25 oktober 2016 om 18:00

Wielertransfers 2017: Movistar, Bahrain-Merida, Piedra, Korsaeth, Van Amerongen

Nu het Europese wegseizoen erop zit, kijkt het gros van de renners al vooruit naar volgend jaar. Toch heeft nog niet iedereen een ploeg voor 2017. Wie weten er nog een contract voor volgend seizoen te bemachtigen? WielerFlits zet de laatste veranderingen weer op een rij.

Hector Carretero
Hector Carretero verdedigt de komende twee seizoenen de kleuren van Movistar. De 21-jarige Spanjaard maakt de overstap van de kleine Lizarte-ploeg en is volgens zijn nieuwe werkgever een veelzijdige renner die op alle terreinen uit de voeten kan. Afgelopen seizoen won hij bij de beloften vijf wedstrijden. Carretero is de vijfde nieuwe renner bij Movistar, dat eerder de komst van Daniele Bennati (Tinkoff), Victor De La Parte (CCC Sprandi Polkowice), Carlos Barbero (Caja Rural-RGA) en Richard Carapaz (Strongman-Campagnolo Wilier) bekend maakte. De selectie voor 2017 bestaat nu uit 27 renners en komt volgende week in de buurt van Pamplona voor het eerst samen.

David Per

David Per – Foto: Sirotti

Bahrain-Merida
Het ziet ernaar uit dat Bahrain Merida na de komst van Borut Bozic, Grega Bole en Luca Pibernik zijn selectie opnieuw gaat aanvullen met enkele Sloveense renners. De naam van Janez Brajkovic is al vaker in verband gebracht met de nieuwe ploeg van Vincenzo Nibali, maar ook David Per en Domen Novak worden nu gelinkt aan de nieuwe profformatie. Per (21) won dit jaar de Ronde van Vlaanderen voor beloften en zijn huidige ploeg Adria Mobil maakte gisteren melding van de transfer. Volgens Cyclingpro maakt ook zijn ploeggenoot Novak (21) de overstap. Ciclismoweb meldt dat Aliaksandr Riabushenko de ploeg vanaf 2018 komt versterken. De 21-jarige Wit-Rus werd vorige maand in Plumelec Europees kampioen bij de beloften en komt momenteel uit voor het Italiaanse Soligo Amaru Palazzago.

Antonio Piedra
Antonio Piedra is volgend seizoen ploeggenoot van Jetse Bol. De 31-jarige Spanjaard verruilt het Braziliaanse Funvic Soul Cycles-Carrefour voor het Colombiaanse Manzana Postobon. Eerder kwam hij onder meer uit voor de Spaanse ploegen Andalucia en Caja Rural. Piedra won in de Vuelta van 2012 de bergetappe naar Lagos De Covadonga.

Kristoffer Skjerping

Kristoffer Skjerping – Foto: Sirotti

Kristoffer Skjerping
Kristoffer Skjerping moet op zoek naar een nieuwe werkgever. De 23-jarige Noor meldt op Instagram dat hij te horen heeft gekregen dat er volgend seizoen voor hem geen plek meer is bij Cannondale-Drapac. Skjerping maakte in 2015 na een derde plaats op het WK voor beloften zijn profdebuut voor de ploeg van Jonathan Vaughters. Een tweede plaats in een etappe van de Tour of Alberta is zijn belangrijkste wapenfeit in dienst van de Amerikaanse formatie. Zijn landgenoot Lars-Petter Nordhaug raadde hem aan bij Aqua Blue, maar de Ierse formatie maakte gisteren zijn laatste nieuwe aanwinsten voor 2017 bekend.

Truls Engen Korsaeth
Alexander Kristoff zou graag zien dat Truls Engen Korsaeth volgend jaar voor Katusha rijdt. Dat vertelt Gino Van Oudenhove – ploegleider van Korsaeth bij Team Joker – aan het Noorse TV2. “Hij is te goed om nog een jaar voor onze ploeg te rijden en is klaar voor de volgende stap”, aldus Van Oudenhove. Korsaeth viel tijdens de wegwedstrijd van het WK in Qatar in positieve zin op. Hij maakte deel uit van de kopgroep en finishte uiteindelijk op een zestiende plek.

Chris Opie
Chris Opie vertrekt bij One Pro Cycling. De 29-jarige sprinter laat hij via Twitter weten dat hij volgend seizoen voor een andere werkgever uit zal komen. Opie kende afgelopen augustus nog succes op Nederlandse bodem. Hij won de Ronde van Midden-Nederland en werd tweede in de Arnhem-Veenendaal Classic.

Fredrik Ludvigsson
Fredrik Ludvigsson zal in 2016 niet terugkeren bij Team Sunweb, de nieuwe naam van Giant-Alpecin. De formatie van Iwan Spekenbrink neemt na twee seizoenen afscheid van de 22-jarige Zweed. Hij hoopte op een contract bij het continentale Sparebanken Sør, maar de Noorse formatie besloot om hem niet te contracteren. Dat Ludvigsson nog geen ploeg voor 2017 gevonden heeft, blijkt uit een tweet die hij vanochtend de wereld instuurde.

Thijs van Amerongen
Veldrijder Thijs van Amerongen moet op zoek naar een nieuwe ploeg. De 30-jarige renner vertelde aan Cyclingonline dat hij van de Telenet Fidea Lions te horen heeft gekregen dat zijn contract niet zal worden verlengd. Hij geeft aan nog geen uitzicht op een nieuw team te hebben.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
25 oktober 2016 18:17
Jappe Jaspers heeft ook getekend bij Verandas Willems-Crelan
25 oktober 2016 19:09
Gelukkig, Hector, dacht even aan Ramon.

Kan WF niet van januari tot maart van Amerongen sponsoren, heeft hij nog wat langer om een ploeg te vinden, maar kan hij wel het crossseizoen uitrijden.
25 oktober 2016 19:33
Cannondale en Giant hebben niet veel geduld met zulke jonge jongens als Skerping en Ludvigsson, nota bene 23 en 22 jaar oud.......
25 oktober 2016 21:10
van Amerongen is wel ooit eens 3de bij de junioren geworden in het tijdrijden achter Sven Kramer en Robert Gesink.
26 oktober 2016 10:25
Die Korsaeth is ook echt wel een goeie!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.