Wielertransfers 2017: Pantano, Bakelants, Rosa, Enger, Lotto Soudal…
Jarlinson Pantano - foto: Sirotti
Nick Doup dinsdag 19 juli 2016 om 14:02

Wielertransfers 2017: Pantano, Bakelants, Rosa, Enger, Lotto Soudal…

1 augustus, de dag waarop ploegen transfers bekend mogen maken, komt steeds dichterbij, en dat zorgt ook voor steeds meer geruchten. Welke renners blijven waar ze nu zitten en wie wisselt van ploeg? WielerFlits zet de laatste nieuwtjes op een rijtje.

Jarlinson Pantano
De toekomst van kersvers Tour-ritwinnaar Jarlinson Pantano ligt bij Trek-Segafredo. Dat meldt El País. De Colombiaan ziet zijn huidige werkgever IAM Cycling verdwijnen na dit seizoen en heeft zich met zijn sterke prestaties van de voorbije weken in de kijker gereden bij de formatie van Bauke Mollema. Ook Orica-BikeExchange heeft interesse.

Jan Bakelants
AG2R La Mondiale gaat door tot en met 2020 en kan langer gebruikmaken van de diensten van Jan Bakelants. Volgens HLN is het contract van de Belgische coureur, momenteel actief in de Tour de France, verlengd. Komend jaar lijkt hij twee nieuwe Belgen te mogen verwelkomen. Alles wijst erop dat Stijn Vandenbergh en Oliver Naesen de overstap maken naar de Franse ploeg.

Diego Rosa
Astana moet afscheid nemen van Diego Rosa. Volgens meerdere Franse media maakt de Italiaanse klimmer de overstap naar Sky. Bij de Britse formatie gaat hij een belangrijke rol innemen in de klimtrein. Begin dit seizoen zegevierde Rosa nog in een etappe in de Ronde van het Baskenland na een lange solo.

Sondre Holst Enger
Die naam hebben we al eerder genoemd in deze rubriek. Toen was het Dimension Data dat aan de rappe Noor trok. Nu hij in de Tour een derde plaats heeft behaald, is daar ook de naam van AG2R La Mondiale bijgekomen. ProCycling.no schrijft dat de Franse formatie op koers ligt om Enger in te lijven. Net als Pantano ziet Enger zijn werkgever na dit seizoen in rook opgaan.

14-07-2016 Tour De France; Tappa 12 Montpellier - Le Mont Ventoux; 2016, Lotto Soudal; De Gendt, Thomas; Chalet Reynard;

Thomas De Gendt – foto: Sirotti

Lotto Soudal
Lars Bak en Thomas De Gendt hebben hun contracten bij Lotto Soudal verlengd. Beide renners rijden al enige tijd bij de ploeg van Marc Sergeant. De Deense knecht Bak heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot eind 2018. De Gendt, onlangs nog winnaar op de Mont Ventoux, blijft nog tot eind 2019 bij de rode loterijploeg.

Joe Dombrowski
Cannondale-Drapac heeft Joe Dombrowski ook volgend seizoen in haar selectie. De Amerikaanse klimmer is 25 jaar oud en kwam vorig jaar binnen bij de ploeg van Jonathan Vaughters. Nu de fusie met Drapac rond is gemaakt, kan de groen-rode formatie haar selectie bij elkaar zoeken. “Het was een makkelijke keuze”, zegt Dombrowski in het persbericht.

Arnold Jeannesson
Een clubhopper noemt men dat in het voetbal. In drie jaar van FDJ naar Cofidis, en van Cofidis naar Fortuneo-Vital Concept. Arnold Jeannesson lijkt het te gaan doen. Volgens VeloPro is manager Emmanuel Hubert op zoek naar een ’type-Jeannesson’. “Hij is constant en betrouwbaar. Precies wat ik zoek”, zegt Hubert.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
19 juli 2016 14:04
lol, eerst Arnold Jeannesson een clubhopper noemen en dan constant en betrouwbaar
19 juli 2016 14:06
Ik ben zo benieuwd naar het wielertransfer nieuws van Sep
19 juli 2016 14:09
'Clubhopper' heeft niets met prestaties en kwaliteiten tijdens de koers te maken, Scibby.
19 juli 2016 14:11
Ben heel erg gecharmeerd van Enger, daar gaan wij nog veel van horen en zien.
19 juli 2016 14:15
Leuk nog een topper die naar Sky gaat om zijn karretje aan te hangen in de trein.... En als ik Dombrowski was had ik mooi naar een ander team gegaan ipv zijn contract te verlengen. Cannondale laat werkelijk helemaal niets zien dit jaar, hij is één van de weinige positieve uitzonderingen dus zie hem liever bij een beter team rijden.
19 juli 2016 14:16
Wel Iammer dat net nu de ploeg ermee stopt, ze voor het eerst een rit winnen in een grote ronde (Kluge) en daarna zelfs een rit in de grootste ronde (Pantano). En voor Iammer dat ik dan mijn flauwe grap kwijt ben :( ;)
19 juli 2016 14:28
@nairoq

Als die constant van ploeg wisselt is die niet heel betrouwbaar. ;P
19 juli 2016 14:29
@Rikkert In een beter team? Hmm. In het treintje van Sky dus? Of zichzelf opofferen voor Nibali/Aru (mits die bij Astana blijven). Misschien een spil worden in de niet zo geoliede machine van Movistar? Of met Pantano voor Mollema/Contador gaan fietsen? Als ik Dombrowski was zou ik lekker blijven zitten waar ik zit. Het klopt wel, Cannondale rijd nou niet echt klinkende resultaten bij elkaar. Maar hij kan er wel lekker voor zichzelf koersen. Als ie over twee/drie jaar dan klaar is voor het podium in een grote ronde staan de grote ploegen vast wel voor hem klaar.
19 juli 2016 15:14
Etixx heeft 3 toptalenten vastgelegd voor volgend seizoen: http://www.etixx-quickstep.com/en/news/detail/three-neo-pros-join-etixx-quick-step-for-2017/2802
19 juli 2016 15:16
Pantano en Holst Enger zou ik prima aankopen voor Lotto Jumbo vinden. Helaas wordt deze ploeg niet met deze twee jongens in verband gebracht.
19 juli 2016 17:06
Pantano en Chaves bij Orica, dat zou een mooi duo zijn!
19 juli 2016 17:24
Misschien kan het artikel van etixx er ook bij of een apart bericht, (ik weet niet hoe dit werkt) want 3 renners uit de opleidingsploeg aannemen, komt niet vaak voor en het is een mooi initiatief van het hoofdteam
19 juli 2016 17:39
@park111982 - 19 juli 2016 om 15:16 : Pantano en Holst Enger zou ik prima aankopen voor Lotto Jumbo vinden....
Pantano lijkt mij een prima ondersteuning voor Kruijswijk, mede gezien zijn daalcapaciteiten. En met Enger heb je 2 sprintopties: Vlak voor Groenewegen en oplopend voor Enger.
19 juli 2016 21:17
Ik denk dat TLJ de financiële middelen niet heeft om deze jongens (Pantano, Enger), waar al veel belangstelling voor is, aan te trekken. Ik denk dat ze het zullen moeten doen met de kruimels die achterblijven als de teams die stoppen zijn leeggeroofd. Als Vanmarcke zou gaan heb je wel weer wat ruimte in je salarishuishouding trouwens. Dan zou het mij niet verbazen als Boom terugkeert voor wat voorjaarsklassiekers.
20 juli 2016 15:54
Ik vind Pantano eigenlijk wel een Movistar-type.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.