Wielertransfers 2017: Stefan Schumacher, David Boucher, Cycling Academy…
foto: Sirotti (archief)
woensdag 7 december 2016 om 10:30

Wielertransfers 2017: Stefan Schumacher, David Boucher, Cycling Academy…

We zijn alweer aanbeland in de laatste maand van het jaar. De meeste wielerploegen zitten inmiddels vol, maar toch zijn er ook in de afgelopen dagen nog een aantal wijzigingen gemeld. WielerFlits bundelt weer de laatste transfernieuwtjes.

Stefan Schumacher
Kuwait-Cartucho is de nieuwe werkgever van good old Stefan Schumacher. De 35-jarige Duitser reed afgelopen seizoen voor Christina Jewelry en tekent voor 2017 bij een nieuwe continentale ploeg. De basis van het team is Spaans, al doet de staat Koeweit ook een aardige duit in het zakje. Axel Costa, Andreas Keusser, José Manuel Gutiérrez  en Fernando Grijalba waren de eerste vier namen van Kuwait-Cartucho.

Ook de naam van Davide Rebellin (45) wordt gelinkt aan de ploeg. Hij trainde afgelopen week ook in Koewait, samen met… Schumacher.

Cycling Academy
Dennis van Winden heeft er twee nieuwe ploeggenoten bij. Volgend jaar rijden ook Jason Lowndes (21) en José Manuel Diaz (21) voor Cycling Academy. De nieuwe ProContinentale ploeg neemt Lowndes over van Drapac, terwijl het klimtalent Diaz zijn profdebuut maakt in Israëlische dienst.

David Boucher
Vastgoedservice heeft David Boucher een nieuw contract gegeven. De 36-jarige Fransman, die op niet al te nette wijze vertrok bij FDJ, werd opgevangen door Crélan-Vastgoedservice. Een deel van die ploeg gaat verder als de ProContinentale ploeg Veranda’s Willems Crélan. Boubouchke blijft actief voor de continentale formatie.

David Boucher bij FDJ - foto: Sirotti

David Boucher bij FDJ – foto: Sirotti

Wilier-Selle Italia
Alex Turrin heeft zich voor twee seizoenen verbonden aan Wilier-Selle Italia. De 24-jarige coureur komt over van de opleidingsploeg Unieuro. Afgelopen seizoen eindigde hij op het eindpodium in de Ronde van Servië en de Sibiu Cycling Tour door Roemenië.

Androni Giocattoli
Gianni Savio heeft ook rondgesnuffeld bij Unieuro. Volgens Trevigiani heeft hij met zijn ploeg Androni Giocattoli daar Matteo Malucelli (23) en Mattia Frapporti (22) opgehaald. Mattia is de jongere broer van Marco, die al enige jaren onder contract staat bij de Italiaanse ProContinentale formatie.

Tim De Troyer
Volgens Het Nieuwsblad doet Tim De Troyer een stap terug naar het amateurniveau. De 26-jarige renner van Veranda’s Willems kwam niet voor in de plannen van de nieuwe fusieploeg van Nick Nuyens en zal volgend jaar zijn wedstrijden afwerken voor het kleine Vetrapo.

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
7 december 2016 10:34
Waarom vertrok Boucher op niet nette wijze bij FDJ? Iemand enig idee?
7 december 2016 10:38
@TiesW
Er zijn twee links bij geplaatst. Hij ging in de aanval terwijl dat niet mocht, ploeg zette hem uit de Eneco Tour, hij reed geen wedstrijd meer en kon vertrekken.
7 december 2016 10:42
Er was een situatie waarbij de ploeg niet wilde dat hij aan zou vallen, en de ploeg helpen vanuit het peloton. Volgens mij heeft hij dat twee keer verzuimd, door simpelweg te doen waar hij op dat moment zin in had. De ploeg nam het op als werkweigering of iets dergelijks en zo werd hij per direct op straat gezet. Zoiets was het, als ik het goed herinner
7 december 2016 10:45
Jammer voor de Troyer, toch een aardige renner..
7 december 2016 10:55
@redactie Kuwait of Koeweit. Dit klopt in ieder geval niet

Edit redactie: De schrijfwijze van de ploegnaam is Kuwait. Zelf gebruiken we de Nederlandse schrijfwijze Koeweit.
7 december 2016 11:01
@ redactie & Il Cavaliere:
zelf hou ik het altijd bij الكويت :p
7 december 2016 11:12
Hij trainde afgelopen week ook in Koewait, samen met… Schumacher.

Schrijf het dan ook goed en geen mengelmoes ;)
7 december 2016 13:29
@Piet Lut daar doelde ik ook op..
7 december 2016 13:52
David Boucher heeft al sinds zijn overstap naar Vastgoedservice een Belgische nationaliteit
7 december 2016 15:29
Rebellin en Schumacher.. over de juiste manier om je voor de koers te prepareren zullen ze het in ieder geval snel eens zijn. Lekker stelletje.
7 december 2016 15:37
Hé zou ook een leuke ploeg voor Chris Horner zijn....
7 december 2016 17:07
@hornerfan: en Mancebo en Sevilla ;-)
7 december 2016 17:55
@Castroviejo Mancebo heeft een contract getekend bij zo'n andere woestijn zandbak ploeg Skydive. Hoewel ze daar dus kennelijk geen salarissen betalen las ik...die Mancebo wil wel héél graag fietsen. Horner ook. Door een longinfectie drie jaar onder zijn niveau gereden. Hij is nu 45 en de longinfectie is verholpen. Hij denkt in 2017 weer zijn oude niveau te kunnen halen...lijkt me niet realistisch. Ik zie hem geen ploeg vinden. Maar Sevilla rijdt toch niet meer ?? Met Rebellin erbij een 40+ profploeg beginnen...
7 december 2016 18:01
@Castroviejo Lees dat Sevilla inderdaad nog prof is bij een mij onbekende ploeg. Dacht serieus dat hij al lang gestopt was...hahaha
7 december 2016 18:02
Ja hoor, Sevilla rijdt in Colombia. Behoorlijk goed zelfs, afgelopen najaar volgens mij nog de Ronde van Colombia gewonnen.

Ruim 40 inmiddels, en nog altijd een babyface.

Edit: niet gewonnen in Colombia dit keer, 2e geworden.
7 december 2016 18:49
Ze hebben al een mooi treintje bij Cycling Academy met van Winden, Lowndes en Dempster, wie zal er uitgespeeld worden als sprinter? Mooie opties waren Brenton Jones en Chris Opie, maar die gaan al naar CT. Raim of Boivin zijn nu ook niet echt pure sprinters.

En die Andreas Keuser is ook al 42. Leuk team.
8 december 2016 03:02
Koeweit, dat land ontbrak er nog aan qua oliestaatjes in het wielrennen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.