Wielertransfers 2017: Zoidl, Lang, Rebellin, Guderzo…
Foto: Sirotti
zaterdag 3 december 2016 om 09:47

Wielertransfers 2017: Zoidl, Lang, Rebellin, Guderzo…

We zijn alweer aanbeland in de laatste maand van het jaar. De meeste wielerploegen zitten inmiddels vol, maar toch zijn er ook in de afgelopen dagen nog een aantal wijzigingen gemeld. WielerFlits bundelt weer de laatste transfernieuwtjes.

Riccardo Zoidl
Het gerucht deed al even de ronde, maar nu is het officieel: Riccardo Zoidl verlaat Trek-Segafredo, waar hij geen contractverlenging kreeg, en keert terug naar het continentale Felbermayr-Simplon Wels. Daar koerste Zoidl in 2013 ook al, toen hij zijn doorbraak kende en de Ronde van Oostenrijk (2.HC) won. “Volgend jaar wil ik die wedstrijd opnieuw winnen”, kondigt hij aan in een persverklaring.

Pirmin Lang
Ook Pirmin Lang keert terug naar het continentale niveau. De 32-jarige Zwitser zag zijn huidige werkgever IAM Cycling stoppen en kon geen andere profploeg vinden. Hij tekent daarom voor Roth-Akros. Lang is daarmee de tweede renner van IAM Cycling die de overstap maakt naar de formatie die zelf ook een stapje terugdoet van het ProContinentale niveau. Eerder maakte Roth-Akros al de komst van Jonathan Fumeaux bekend.

CCC Sprandi Polkowice
De Tsjechische renner Frantisek Sisr wordt volgend jaar prof bij CCC Sprandi Polkowice. Dat maakt de ploeg zelf bekend. Sisr (23) komt over van Klein Constantia, de opleidingsformatie van Etixx-Quick-Step.

CCC Sprandi Polkowice heeft de selectie nu compleet. De Poolse formatie telt volgend seizoen 22 renners. Het gaat om de volgende namen: Adrian Kurek, Branislau Samoilau, Kamil Małecki, Jakub Kaczmarek, Łukasz Owsian, Maciej Paterski, Mateusz Taciak, Michał Paluta, Nikolay Mihaylov, Patryk Stosz, Piotr Brożyna, Alan Banaszek, Marcin Białobłocki, Felix Grossschartner, Jan Hirt, Leszek Pluciński, Marcin Mrożek, Michal Schlegel, Simone Ponzi, Jan Tratnik en Frantisek Sisr.

22-10-2016 Abu Dhabi Tour; Tappa 03 Strata Stage; 2016, Jebel Hafeet; Davide Rebellin

De opvallendste afwezige is Davide Rebellin. De 45-jarige Italiaan heeft geen contractverlenging gekregen. Het is niet duidelijk hoe zijn toekomst eruit gaat zien.

Naast Rebellin verlaten ook Eryk Latoń, Josef Cerny, Adrian Honkisz, Jarosław Marycz, Bartłomiej Matysiak en Tomasz Kiendyś de ploeg. Kiendyś (39) stopt zelfs met wielrennen, na tien jaar voor CCC Sprandi Polkowice gereden te hebben.

Tatiana Guderzo
De ex-wereldkampioene Tatiana Guderzo vertrekt bij Hitec Products en gaat rijden voor Lensworld-Kuota. Dat maakt de Belgische formatie zelf bekend.

Dan Craven
De Israel Cycling Academy heeft het contract met Dan Craven verlengd. Dat onthult de ploeg, die promoveert naar het ProContinentale niveau, op Facebook. De uit Namibië afkomstige renner, bekend om zijn lange baard, wordt daarmee ploegmaat van Nederlander Dennis van Winden.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
3 december 2016 09:59
Trek had Zoidl toch mooi als knecht kunnen gebruiken in het hooggebergte voor Mollema en Contador.
3 december 2016 10:03
Sisr heeft zelfs een tweejarig contract, hij is namelijk een neo
3 december 2016 10:10
Eind Rebellin?
3 december 2016 10:39
Bij een ouder nieuwsbericht zag ik staan dat Sunweb (Giant) nog maar 25 renners onder contract had. Zijn er nog sterke geruchten rondom dat team te vinden?
3 december 2016 11:04
De oudjes krijgen het moeilijk. Naast Rebellin zijn ook Horner en Mancebo nog op zoek naar een ploeg geloof ik.
3 december 2016 12:33
Zoidl toch wel opvallend, aardige klimmer en nog niet heel oud. Zou in de meeste teams niet misstaan als knecht.
3 december 2016 12:47
@Joachim

Mancebo heeft bijgetekend bij Sky Dive Dubai, las ik ergens.

Hier dus:

http://www.wielerupdate.nl/wielernieuws/38304/mancebo-40-gaat-nog-een-jaar-door-bij-skydive-dubai/
3 december 2016 16:34
Met 24 renners is Sunweb-Giant zowat de enige ploeg met nog wat plekken vrij.
3 december 2016 16:44
@TeamNL TJ Sport heeft ook maar 24 renners.

Zijn niet veel ploegen meer die de volle 30 renners hebben
4 december 2016 09:14
Inderdaad opvallend. Zoidl kan goed bergop en heeft een sterke tijdrit. Was een Ideale knecht geweest in de tour.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.