Wielertransfers 2018: AG2R La Mondiale, Hirt, Villella, Rivera, Thomas…
Julien Vermote staat in de belangstelling van AG2R La Mondiale - foto: Marcel Koch
zondag 2 juli 2017 om 14:33

Wielertransfers 2018: AG2R La Mondiale, Hirt, Villella, Rivera, Thomas…

De Tour de France is onderweg en dus beginnen de eerste transfergeruchten op gang te komen. Officieel mogen ploegen en renners transfers pas na 1 augustus 2017 communiceren, maar de geruchtenmolen begint al te draaien. WielerFlits bundelt de laatste nieuwtjes in de Wielertransfers-rubriek.

AG2R La Mondiale
Na de bekendmaking van de contractverlengingen van Romain Bardet, Pierre Latour en Oliver Naesen, is AG2R La Mondiale bezig om het klassiekerteam rond de kersvers Belgisch kampioen te vormen. Volgens Sporza worden Julien Vermote (Quick-Step Floors), Tony Gallopin (Lotto Soudal) en Jempy Drucker (BMC) gelinkt aan de Franse formatie. Ook Naesens broer Lawrence is vrij om te komen, al zou dat pas vanaf 2019 zijn. De Belgisch kampioen bevestigde bij Vive le Vélo dat enkele renners al een contract ondertekend hebben.

Dario Cataldo
Astana heeft na Jakob Fuglsang en Luis Leon Sanchez ook Dario Cataldo langer weten te binden. De Italiaan is bezig aan zijn derde seizoen bij de ploeg van Alexandre Vinokourov en plakt daar nog twee jaar aan vast. Cataldo, die gisteren zijn Tourdebuut maakte, ligt tot eind 2019 vast.

Jan Hirt – foto: Sirotti

Astana
Davide Villella en Jan Hirt worden volgend jaar wellicht ploeggenoten van Cataldo. Volgens La Gazzetta Dello Sport zijn de renners van Cannondale-Drapac en CCC Sprandi Polkowice dicht bij een overgang naar Astana. Villella is een heuvelspecialist, terwijl Hirt opzien baarde in de het hooggebergte van de meest recente Giro d’Italia.

Sunweb
Coryn Rivera rijdt drie seizoenen langer voor de vrouwenploeg van Sunweb. De 24-jarige sprintster uit Amerika is bezig aan haar eerste seizoen in dienst van de Nederlandse formatie, maar heeft met zeges in de Trofeo Binda en de Ronde van Vlaanderen indruk gemaakt. Die puike prestaties hebben Rivera een nieuw contract tot eind 2021 opgeleverd.

Coryn Rivera – foto: Anton Vos/Cor Vos © 2017

Geraint Thomas
De winnaar van de openingstijdrit in de Tour de France rijdt ook volgend seizoen voor Sky. Dat maakte Geraint Thomas bekend tegenover Cyclingnews. Onder meer UAE Emirates informeerde naar zijn plannen, maar hij besloot te verlengen bij zijn huidige werkgever. Thomas verwacht dat komend seizoen de ploegen weer in de rij zullen staan. “Volgend jaar ben ik zeer geïnteresseerd om naar hen te luisteren”, geeft hij aan.

Alexander Kristoff
Er is al veel gezegd en geschreven over Alexander Kristoff. Hij is ongelukkig bij Katusha-Alpecin, maar een langer verblijf aldaar sluit hij vooralsnog niet uit. Wel bevestigt hij in gesprek te zijn met Astana, maar tot een overeenstemming is het nog niet gekomen. “Tijdens de Tour zullen de dingen duidelijk worden. Ik zal met de ploegen praten – niet zelf, maar mijn manager – en ik denk dat ik aan het eind van de Tour mijn toekomst ken”, vertelt hij tegen Cyclingnews.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff – Foto: Sirotti

Thomas Degand
Wanty-Groupe Gobert heeft Thomas Degand langer vastgelegd. De Belg, die dit weekend zijn debuut maakt in de Tour de France, heeft zijn contract verlengd tot eind 2019.

Stagiair
Dennis van Winden krijgt vanaf 1 augustus een nieuwe ploeggenoot erbij. Israel Cycling Academy verwelkomt Itamar Einhorn uit Israël als stagiair. Hij komt over van de opleidingsploeg en krijgt in het najaar de kans zich te bewijzen bij de ProContinentale formatie.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
2 juli 2017 15:58
Slimme aankoop van Astana, die Hirt. Die gaat ze nog van pas komen in de toekomst.
2 juli 2017 16:50
Zeker waar ja, zeer goede giro gereden en zit nog wat rek in!
2 juli 2017 17:45
Kristoff naar Astana zou ik een vreemde transfer vinden, dan moeten ze namelijk eerst nog een volledige trein aantrekken want veel verder dan Gruzdev, Breschel en Gatto komen ze niet. En nu Hirt en Vilella ook al gemeld worden resteert de vraag: wie moeten er dan allemaal weg?
2 juli 2017 18:09
"Alpecin" wil gewoon van Kristoff af en Kittel binnen halen....
2 juli 2017 22:26
Hirt had ik best bij Sunweb of TLJ willen zien rijden.
Gemiste kans imo.
2 juli 2017 22:32
TLJ kan pas weer renners binden, als ze weten hoe hun toekomst er na 2018 uitziet. Zolang dat niet het geval is, hebben ze veel kans op dit soort gemiste kansen. Imo.
2 juli 2017 22:37
Dat is natuurlijk wel belangrijk.
Zijn er al signalen over het eventuele verlengen?
2 juli 2017 22:42
Het is niet alleen belangrijk. Het is noodzakelijk.

Alleen een statement van Plugge dat hij hoopvol gestemd is, dat het er goed uitziet. Maar dat kan van alles betekenen, inclusief een meer tactische insteek.
2 juli 2017 23:31
Het imago van TLJ in het peloton is niet al te best. Vooral de soms vreemde tactische manoeuvres van de ploegleiding en de omgang en begeleiding van jonge renners wekken verbazing. Dus is de behoefte van zoekende coureurs om bij TLJ te informeren naar een mogelijke verbintenis, niet al te groot.
2 juli 2017 23:38
Geen concrete voorbeelden, geen controleerbare bronnen, maar alleen suggestief en vooral repeterend geroeptoeter. Circus Sooike is in het land, komt dat zien, komt dat zien!
2 juli 2017 23:39
Bron?
Vermoedelijk je grote duim.
2 juli 2017 23:43
Zoekende (jonge) renners kijken inderdaad huiverig naar de ontwikkeling en kansen van (jonge) renners als Groenewegen, Roglic, Bennett, Kruijswijk, Roosen, Campenaerts en Bouwman. 'Daar moet je jezelf niet tussen aantreffen', fluisteren ze naar elkaar.
3 juli 2017 01:00
123poetertjes >>> Lutsenko, De Vreese, Grivko ook nog en Korsaeth is wel een talent. Staat al een stevige omlijsting bij Astana wat dat betreft, alleen een echte kopman ontbreekt. Daarnaast zal Kristoff ook wel Bystrom en Morkov meenemen vermoed ik.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.