Wielertransfers 2018: Casper Pedersen, Guardini, Alarcón, Lambrecht…
zaterdag 16 september 2017 om 13:55

Wielertransfers 2018: Casper Pedersen, Guardini, Alarcón, Lambrecht…

Het einde van het seizoen nadert met rasse schreden, wat betekent dat wielerploegen hun selecties voor aankomend wielerjaar langzaam maar zeker op orde maken. Dat wil echter niet zeggen dat de transfercarrousel niet meer op volle toeren draait. Zaakwaarnemers, teammanagers en renners zijn nog altijd druk bezig met het afronden van transfers. Wie heeft waar getekend en welke geruchten doen de ronde? WielerFlits zet alles op een rijtje.

Casper Pedersen
Aqua Blue Sport timmert flink aan de weg. De Ierse Procontinentale formatie mocht dit najaar voor het eerst in zijn bestaan een grote ronde betwisten met de Vuelta a España. Maar ook op transfergebied heeft de formatie een slag geslagen. De jonge Casper Pedersen heeft namelijk een tweejarig contract getekend bij de ploeg van algemeen manager Stephen Moore. De 21-jarige Deen kroonde zich dit seizoen tot Europees kampioen bij de beloften, en won onder meer een etappe in de Flèche du Sud. Hij maakt op dit moment ook indruk tussen de profs in de Ronde van de Denemarken, met ritwinst en een voorlopige derde stek in het eindklassement.

Andrea Guardini
Andrea Guardini maakt een opvallende move voor komend wielerjaar. De 28-jarige sprinter doet namelijk een stapje terug van de WorldTour naar het Procontinentale niveau. Hij verlaat UAE Emirates, en tekent een tweejarig contract bij Bardiani-CSF. Na zijn entree bij de profs, toen de kleine snelheidsduivel nog nadrukkelijk op de deur bonkte als dé nieuwe Italiaanse topsprinter met onder meer een ritzege in de Giro d’Italia en dagwinsten in de Rondes van Qatar en Turkije, is Guardini de laatste jaren wat weggedeemsterd. Zo wist hij dit seizoen voor de ploeg uit de Emiraten geen enkele keer de handen in de lucht te steken. Naar eigen zeggen komt dit ook omdat hij steeds minder wordt uitgespeeld als spits. “Ik ben ervan overtuigd dat ik uit de voeten kan op WorldTour-niveau. Het belangrijkste is echter dat ik de ruimte krijg om mijn ding te doen. Bij Bardiani-CSF ben ik in het merendeel van de koersen de kopman”, verklaart de Italiaan de keuze voor zijn overstap.

Bardiani
Niet alleen Andrea Guardini zal in 2018 in het zo kenmerkende wit-groene tenue rondrijden. Volgens Tuttobiciweb is de transfer van klimmer Giovanni Carboni ook in kannen en kruiken. De 22-jarige Italiaan – dit seizoen actief voor het continentale Unieuro Wilier – tekent voor ‘meerdere’ seizoenen bij de ploeg van Roberto Reverberi. Zijn meest imponerende wapenfeit dit jaar is een vijfde plaats in de eindstand van de Giro della Valle d’Aosta.

Raúl Alarcón 
Raúl Alarcón heerst dit seizoen in het Portugese en Spaanse circuit. De 31-jarige Spanjaard stak vorig seizoen zijn neus al nadrukkelijk aan het venster, maar dit jaar zegevierde hij al in de Ronde van Portugal en de Vuelta Asturias. In die laatste koers versloeg hij zelfs Nairo Quintana. Ook won hij een etappe in de Ronde van Madrid. In een interview met Ciclo21 stelt Alarcón dat deze prestaties niet onder de radar zijn gebleven. Naar eigen zeggen toont Movistar verregaande interesse om hem voor komend seizoen binnenboord te halen. Er zijn zelfs al gesprekken geweest met de Spaanse WorldTour-formatie. “Het klopt dat ik met Movistar enkele gesprekken heb gehad. Er zijn echter meer ploegen waarmee ik al gesproken heb.” Het zou hier gaan om nog een WorldTour-formatie en een Franse ploeg.

Bjorg Lambrecht 
Bjorg Lambrecht zal al begin 2018 zijn debuut maken in het shirt van Lotto Soudal. In een vraaggesprek met het Nieuwsblad verklapt de nog altijd maar 20-jarige Belg dat hij in februari zijn eerste wedstrijden zal afwerken voor de Belgische WorldTour-ploeg. “Zoals het er nu naar uitziet, zal ik in februari mijn debuut maken in koersen als de Mallorca Challenge en de Ruta del Sol.” Tegenover WielerFlits stelt Lotto Soudal zelf dat er binnen veertien dagen duidelijkheid komt.

Lambrecht staat te boek als een van de grootste klimbeloften van Europa, getuige zijn puike runner-up klasseringen in de Ronde de l’Isard, Le Tour de Savoie Mont Blanc, de Giro della Valle d’Aosta en de Tour de l’Avenir. Hij won dit seizoen de Vredeskoers én Luik-Bastenaken-Luik voor beloften.

Michal Golas 
Tot slot is er ook nog een contractverlenging te melden bij Sky. Michal Golas heeft zijn contract bij de Britse formatie vernieuwd met twee seizoenen. De 33-jarige Pool is bezig aan zijn tweede jaar als helper van onder meer Chris Froome en Michal Kwiatwkowski.

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
16 september 2017 13:59
Raul wil cashen.
16 september 2017 14:50
Dat gaat nog lastig worden met Valverde, Quintana, Landa en Alarcon in 1 ploeg.
16 september 2017 14:54
Schrijf alarcon maar op voor de eindoverwinning in de Vuelta. Kan niet missen!
16 september 2017 14:56
Valt me tegen van Sky dat ze Raul nog niet gevraagd hebben voor de klimtrein van Chris! Dan kan hij nog wat vaker tegen Nairo rijden.........
16 september 2017 15:11
Aqua Blue is Iers, toch?
16 september 2017 15:13
@de geselaar: ik denk dat ze bij Sky hun lesje wel geleerd hebben met schier onoverwinnelijke krachten uit het continentale circuit met vage prestatiecurves op hogere leeftijd (zie Tiernan-Locke).
16 september 2017 15:44
Zijn ze bij Movistar nou echt zo naïef?
16 september 2017 16:02
@Shinzawai: nee bij Movistar weten ze heel goed wat ze doen.........
En verder wil ik niets insinueren over deze renner maar hieronder volgt een samenvatting van zijn carrière:
2007 en 2008 Pro Tour (geen deuk in een pakje boter gereden)
2009 en 2010
16 september 2017 18:30
Eind 2013 haalde Movistar Marque binnen waarna ze vol zaten. Toen bleek Anton nog ploegloos te zijn. Dus wat gebeurde er? Marque bleek positief getest in de Volta, waardoor er op miraculeuze wijze weer een extra plekkie vrij kwam voor Igor. Ik sluit niet uit dat er nu weer een dergelijk scenario aan zit te komen, al heb ik er eigenlijk wel heel veel zin in om de opgepompte Portugalarcon de Vuelta te zien domineren volgend jaar.
16 september 2017 18:32
De transfer van Marque naar Movistar ketste een paar jaar geleden ook opeens af...
16 september 2017 18:35
Victor de la Parte rijdt inmiddels ook al weer twee jaar bij Movistar, na een vergelijkbare entree. Die kant kan het ook op gaan.
16 september 2017 18:57
Die Franse ploeg is trouwens honderd procent zeker Delko. Je weet wel, die ploeg waar Diaz en Fernandez rijden
16 september 2017 19:43
Ik hoorde dat Honda en Kawasaki ook met Alarcon in gesprek zijn.
16 september 2017 19:57
Dan zal dat Franse team zeker Renault zijn ;)
16 september 2017 20:10
Weggedeemsterd, die moest ik opzoeken....
17 september 2017 17:03
Dan zou ik als Movistar zijnde eerder die Antunes een kans geven. Stuk jonger en die deed het dit seizoen bijvoorbeeld ook in de Ronde van Valencia en in Algarve goed.
18 september 2017 20:21
Campenaerts van het Nederlandse Lotto naar het Belgische Lotto.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.