Wielertransfers 2018: Docker, Movistar, Unieuro Trevigiani, Mostov….
Foto: Sirotti
woensdag 11 oktober 2017 om 14:27

Wielertransfers 2018: Docker, Movistar, Unieuro Trevigiani, Mostov….

Terwijl het wielerseizoen op zijn allerlaatste benen loopt, raken ook de wielerploegen langzaam maar zeker gevuld. Oktober is een maand waarin ploegen nog een laatste transfer beklinken. Wat zijn de laatste nieuwtjes op transfergebied? WielerFlits zet ze in deze rubriek weer op een rij.

Mitchell Docker
Teammanager Jonathan Vaughters probeert in extremis zijn selectie voor 2018 van het benodigde bloed te voorzien. EF Education First-Drapac zag een aantal renners, waaronder Dylan van Baarle, eieren voor hun geld kiezen na de langdurige onzekerheid over het al dan niet doorgaan van de toentertijd in financieel zwaar weer verkerende ploeg. Vaughters heeft inmiddels al geanticipeerd op het vertrek van enkele sterkhouders door het binnenhalen van sprinters Sacha Modolo, Daniel McLay en de jonge Colombiaanse klimmer Daniel Felipe Martínez. Vandaag is ook bekend geworden dat Mitchell Docker (31) een eenjarig contract heeft getekend bij de Amerikaanse brigade. De Australiër met de karakteristieke snor moet vooral Sep Vanmarcke gaan bijstaan in het voorjaar.

Movistar
Het Spaanse Movistar heeft de afgelopen maanden al enkele klappen moeten opvangen op de transfermarkt. Zo zullen de gebroeders Herrada, Gorka Izagirre en Jonathan Castroviejo volgend jaar niet meer op kop beuken voor hun (voormalige) kopmannen Alejandro Valverde en Nairo Quintana. Twee renners die echter wel blijven, zijn de Colombianen Carlos Betancur (27) en Winner Anacona (29). Beide klimmers verlengen hun contract met twee seizoenen.

Betancur stak zijn neus dit jaar weer nadrukkelijker aan het venster, na twee uiterst wisselvallige seizoenen. In de voorbije Vuelta klom de oud-winnaar van Parijs-Nice in de zesde etappe zelfs zij aan zijn met wereldtoppers als Chris Froome en Alberto Contador, tot een zware val in diezelfde etappe hem uitschakelde voor de rest van het seizoen. Anacona rijdt al sinds 2015 in dienst van de ploeg van manager Eusebio Unzué. Hij heeft een belangrijke rol binnen de ploeg als vriend en luitenant van Nairo Quintana.

Unieuro Trevigiani-Hemus 1896
Het Bulgaarse continentale Unieuro Trevigiani-Hemus 1896 zal met een hernieuwde selectie aan het komende wielerseizoen beginnen. Eerder werd al bekend dat de piepjonge Colombiaan Robinson Fabian Lopez de rangen zal versterken. De 20-jarige klimmer kroonde zich dit seizoen tot nationaal kampioen bij de beloften, en eindigde als veertiende in de Vuelta a Colombia. Nu is ook bekend geworden dat nog vier buitenlandse coureurs de selectie van exotisch bloed zullen voorzien. Het gaat om de eveneens jonge Colombiaan Javier Montoya (19), de Fransman Floryan Arnoult (21), de Spanjaard Manuel Penalver (18) en de Bulgaarse tiener Yoan Kolev (17).

Naast vijf buitenlandse aankopen rijden komend seizoen ook drie nieuwe Italianen voor de formatie met de blauwe outfits. Fabio Mazzucco (18) en Filippo Zana (18) maken de sprong vanuit de juniorencategorie. Zana eindigde op het afgelopen wereldkampioenschap in het Noorse Bergen nog als zevende in de wegrit. De derde en laatste Italiaan, de 21-jarige Alessandro Fedeli, won dit seizoen dan weer een etappe in de Giro della Valle d’Aosta.

Zeke Mostov
Hagens Berman Axeon, de formatie van teammanager Axel Merckx, heeft met de Amerikaan Zeke Mostov zijn derde renner voor 2018 binnen. De 21-jarige Mostov greep dit seizoen net naast de bergtrui in de Tour of Alberta. De Canadees Alexander Cowan wist over vier etappes slechts twee punten meer te sprokkelen. Eerder kwam het nieuws al naar buiten dat Maikel Zijlaard een contract heeft getekend bij de Amerikaanse opleidingsploeg. De 18-jarige Rotterdammer is de neef van Michael Zijlaard, de manager van Roompot-Nederlandse Loterij. Naast Mostov en Zijlaard maakt ook de 18-jarige Amerikaan Cole Davis komend seizoen onderdeel uit van de selectie.

Christophe Prémont
Wie we volgend jaar niet meer terug zullen zien in het peloton, is Christophe Prémont. De 27-jarige Waal geeft de voorkeur aan een maatschappelijke carrière. Prémont werd in 2010 prof bij Lotto – Bodysol – Pôle Continental Wallon, en reed achtereenvolgens voor Wallone-Bruxelles, Crelan-Euphony en Vérandas Willems-Crelan. Hij boekte in zeven jaar tijd drie zeges: een etappe in de Tour du Faso, de Grote Prijs 1 Mei – Ereprijs Victor de Bruyne en een rit in de Giro della Regione Friuli Venezia Giulia.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
11 oktober 2017 14:43
Vaughters die zijn selectie van het nodige bloed voorziet, het is vast bedoeld om reacties uit te lokken maar ik kan het niet laten.
11 oktober 2017 15:11
Ze zitten daar toch niet echt lekker in de klimmers bij Drapac voor volgend seizoen. Naast Woods, Uran en Rolland die de kar trekken lijkt het me toch fijn om nog wat ondersteuning te hebben. Wellicht zijn ze bij machte om mannen als Bilbao, Pauwels of Kudus te verleiden.
11 oktober 2017 16:17
Ik vind het steeds meer bijzonder om sommige transferberichten rond Cannondale te lezen. Alle nieuwelingen praten over Sep Vanmarcke alsof het een grootheid is die zijn weerga niet kent.
11 oktober 2017 16:39
Over Betancur: in de zesde etappe zelfs zij aan zijn met wereldtoppers als Chris Froome en Alberto Contador. Dat is wat overdreven, redactie.
11 oktober 2017 16:48
Apart van Docker, deed het prima bij orica.
11 oktober 2017 17:11
Edit: Dank. Klopt inderdaad. Is aangepast
11 oktober 2017 23:04
Jasper Philipsen (winnaar Parijs-Tours U23) rijdt volgens het nieuwsblad in 2018 voor het team van Axel Merckx, op vraag van Specialized dat hem nog een jaar bij de beloften wou zien rijden voor hij overgaat naar de profs.
11 oktober 2017 23:37
Betancur pas 27, zn beste jaren komen er nog aan

Om te reageren moet je ingelogd zijn.