Wielertransfers 2018: EF Education First, Leysen, Sbaragli, Sunweb Development..
Senne Leysen - Foto: Sirotti
donderdag 5 oktober 2017 om 15:30

Wielertransfers 2018: EF Education First, Leysen, Sbaragli, Sunweb Development..

Nu we in de laatste weken van het wegseizoen zijn aanbeland, hebben de meeste renners al onderdak gevonden voor volgend seizoen. Wat zijn de laatste veranderingen op transfergebied? WielerFlits heeft de laatste nieuwtjes weer gebundeld.

EF Education First
De Colombiaan Julián Cardona maakt volgens Biciciclismo volgend seizoen zijn profdebuut bij EF Education First. De 20-jarige renner komt nu nog uit voor het continentale Medellin-Inder. In februari werd hij Colombiaans tijdritkampioen bij de beloften. Na Rigoberto Uran wordt hij de tweede Colombiaan bij de Amerikaanse formatie.

Senne Leysen
Senne Leysen maakt volgend seizoen zijn profdebuut. De 21-jarige Belg tekent volgens Het Nieuwsblad een profcontract bij Vérandas Willems-Crelan. Leysen kwam afgelopen seizoen uit voor de opleidingsploeg van Lotto Soudal. In mei werd hij Belgisch kampioen bij de beloften. Vorige maand vertegenwoordigde hij als belofte België op het WK zoals op de weg als tegen de klok. Hij is de zoon van Bart Leysen die als ploegleider werkzaam is bij Lotto Soudal.

Kristian Sbaragli
Israel Cycling Academy heeft de komst van Kristian Sbaragli bevestigd. De 27-jarige Italiaan tekent een contract voor twee seizoenen. Hij maakt de overstap van Dimension Data.

Yannis Yssaad – Foto: Sirotti

Caja Rural-RGA
Yannis Yssaad is de zesde nieuwe aanwinst van Caja-Rural voor het nieuwe seizoen. De 24-jarige Fransman reed de afgelopen twee seizoenen voor Armée de Terre. In maart won hij in eigen land nog Paris-Troyes. De Spaanse ProContinentale formatie versterkte zich eerder met Julen Amezqueta en Christian Rodriguez (Wilier Triestina-Selle Italia), Nelson Soto (Coldeportes-Claro), Álvaro Cuadros en Gonzalo Serrano. Fabricio Ferrari en Lluís Mas verlengden hun contract bij de ploeg.

Nikolay Mihaylov
Nikolay Mihaylov krijgt volgend seizoen een Franse werkgever. De 29-jarige Bulgaar maakt namelijk de overstap naar Delko Marseille Provence KTM. De afgelopen zes jaar kwam hij uit voor CCC Sprandi Polkowice. Vorig jaar won hij in Roemenië het eindklassement van de Sibiu Cycling Tour.

Ann-Sophie Duyck
In het vrouwenpeloton wisselt Ann-Sophie Duyck van ploeg. De Belgische kampioene tegen de klok draagt in 2018 namelijk het shirt van Cervélo Bigla. Dat maakt de ploeg vandaar bekend. Afgelopen seizoen kwam zij nog uit voor het Britse Drops.

Maarten van Trijp – foto: Marcel Koch

Metec-TKH
Metec-TKH heeft zijn selectie voor 2018 compleet. David Dekker, Danny van der Tuuk en Arvid de Kleijn komen de selectie versterken. De continentale formatie meldt daarnaast dat Sjoerd Kouwenhoven en Stefan Kreder vertrekken. Maarten van Trijp (afgelopen maart winnaar van de Dorpenomloop Rucphen) maakt de overstap naar een niet nader genoemde profploeg.

Joeri Stallaert
Joeri Stallaert maakt volgens Het Nieuwsblad de overstap naar Roubaix Lille Métropole. De 26-jarige Belg van Cibel-Cebon werd in 2015 Belgisch kampioen bij de elite renners zonder contract. Dit jaar werd hij onder meer tweede in de GP Zottegem, derde in de Heistse Pijl en derde in Nokere Koerse.

Sunweb Development
De opleidingsploeg van Sunweb heeft zich versterkt met een Zwitserse en een Belgische renner. De 19-jarige Marc Hirschi zal vanaf volgend seizoen zich aansluiten bij het team. Hirschi is Zwitsers tijdrikampioen bij de beloften. Daarnaast werd hij afgelopen seizoen derde in de wegwedstrijd van het EK Wielrennen. Daarnaast komt Jens Vanoverberghe de ploeg versterken. De 18-jarige Belg won dit jaar een rit in de Niedersachsen Rundfarht.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
5 oktober 2017 15:34
Nikolay Mihaylov, naast keeper ook wielrenner?
5 oktober 2017 16:43
net als primoz roglic ,multi functioneel @ hongerklopje wielrennen en schansspringen al is hij met het 2de gestopt
5 oktober 2017 18:13
Bij Medellin-Inder ga ik meteen denken alsof ze door het plaatselijke kartel worden gesponsord :') Of kijk ik te veel Narcos?
5 oktober 2017 18:51
Het is een andere Mihaylov dan de keeper:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Nikolaj_Michajlov
https://nl.wikipedia.org/wiki/Nikolaj_Michajlov_(wielrenner)
6 oktober 2017 04:59
Goed voor van Trijp, die kan wel een stapje hogerop.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.