Wielertransfers 2018: Insausti, Mancebo, Hurel, Egholm…
donderdag 26 oktober 2017 om 12:53

Wielertransfers 2018: Insausti, Mancebo, Hurel, Egholm…

Nu het wegseizoen er zo goed als op zit, hebben de meeste renners al hun handtekening gezet onder een contract. Dat betekent echter niet dat er geen deals meer worden beklonken. WielerFlits heeft de laatste nieuwtjes weer gebundeld.

Jon Ander Insausti
Het is al een tijdje bekend dat Ion Izagirre vanaf volgend jaar- na een onderbreking van één seizoen – weer koerst aan de zijde van zijn twee jaar oudere broer Gorka. Daartegenover staat echter het vertrek van neef Jon Ander Insausti. De 25-jarige Bask heeft van manager Brent Copeland te horen gekregen dat zijn contract niet wordt verlengd. Volgens de Spaanse krant Deia doet hij nu een flinke stap terug door zich aan te sluiten bij de Baskische opleidingsploeg Fundación Euskadi, waar Mikel Landa een ondersteunende functie vervult. Insausti won dit jaar nog een etappe in de Ronde van Japan.

Francisco Mancebo
Francisco Mancebo weet maar van geen ophouden. De 41-jarige Spanjaard voegt met het Dominicaanse continentale Inteja een nieuwe exotische werkgever toe aan zijn inmiddels uitpuilende CV. Paco – kenmerkend om zijn scheve positie op de fiets – betwiste dit jaar zijn wedstrijden voor de continentale Amerikaanse formatie Hangar 15 Bicycles. Hij zal voor Inteja voornamelijk actief blijven binnen het Amerikaanse circuit. Mancebo eindigde dit seizoen nog als vierde in de Canadese 2.2 koers Grand Prix Cycliste de Saguenay. Hij liet zich ook enkele malen goed van voren zien in de Tour of Utah, met als uitschieter een vierde stek in een bergrit.

Tony Hurel
Tony Hurel trekt na een periode van bijna tien jaar de deur achter zich dicht bij het Franse Direct Energie. De Fransman maakte dit vorige week bekend in een tweet. De 29-jarige Hurel maakte in 2009 zijn debuut als stagiair bij het toenmalige Bbox Bouygues Telekom, en gold jarenlang als een gewaardeerde knecht voor kopmannen Thomas Voeckler, Pierre Rolland en de laatste jaren Bryan Coquard. Zijn grootste zege dateert uit 2012, toen hij zich als overwinnaar kroonde van La Poly Normande. Dit seizoen mocht hij nog de handen in de lucht steken in de tweede etappe van La Tropicale Amissa Bongo. Het is nog niet zeker in welk tenue Hurel in 2018 zijn koersen zal afwerken. Cyclisme Mercato meldt dat het continentale Armée de Terre verregaande interesse heeft.

Jakob Egholm
Het Deense Virtu Cycling blijft zich met succes moeien op de transfermarkt. Na het aantrekken van Asbjørn Kragh Andersen – de oudere broer van Sunweb-renner Søren – heeft de continentale formatie van ploegleider Bjarne Riis zich ook verzekerd van de kwaliteiten van Jakob Egholm. De 19-jarige Deen kroonde zich in 2016 tot wereldkampioen bij de junioren, door in het snikhete Qatar naar de overwinning te soleren. Dit seizoen sputterde de motor van Egholm echter regelmatig tegen. Hij zal voor komend wielerjaar dan ook uit zijn op revanche. Hij komt over van het eveneens continentale Giant-Castelli, dat afzwaait na dit seizoen. “Ik hoop bij Virtu sterker te worden en nog meer wedstrijden te winnen”, stelt Egholm dan ook ambitieus tegenover CyclingPro.net.

Giorgia Bronzini en Lauren Stephens
Binnen het vrouwenwielrennen is er eveneens nieuws heet van de naald. Giorgia Bronzini – de tweevoudig wereldkampioene op de weg – rijdt komend seizoen namelijk in het tricot van het Amerikaanse Cylance Pro Cycling. Ze maakt de overstap van Wiggle High5, waar ze de afgelopen vijf seizoenen voor reed. De Italiaanse sprintster zal zich bij Cyclance Pro Cycling kunnen optrekken aan landgenotes Rossella Ratto, Marta Tagliaferro en Rachele Barbieri.

De 34-jarige Bronzini zal ook de 30-jarige Lauren Stephens aan haar zijde krijgen als ploeggenote. De Amerikaanse tijdrijdster werd nog achtste op het voorbije wereldkampioenschap tijdrijden in het Noorse Bergen. Ook won ze dit jaar tijdritten in de Thüringen Ladies Tour en de Tour Cycliste Féminin International de l’Ardèche. Ze komt over van het Amerikaanse TIBCO-SVB.

Raúl Alarcón
Hij had naar verluidt aanbiedingen van enkele gerenommeerde WorldTour-ploegen op zak. Meerdere Procontinentale formaties zaten achter hem aan. Raúl Alarcón was na zijn indrukwekkende eindwinst in de Volta a Portugal gewild. Nu puntje bij paaltje komt, blijft de 31-jarige Spanjaard echter ‘gewoon’ bij W52/FC Porto. “Ik voel me hier op waarde geschat. Ik koers graag voor deze ploeg, en ik ben blij dat het team zoveel vertrouwen in mij toont. Ik ga hard werken om ook in 2018 overwinningen te boeken”, aldus Alarcón in een persbericht.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
26 oktober 2017 13:09
Hé wat een verassing dat Alarcón niet meer een stapje omhoog wil...
26 oktober 2017 13:31
Alarcon voelt de bui hangen als ie elders gaat rijden.
26 oktober 2017 13:53
Op zijn leeftijd nog met een bloedpaspoort beginnen...te veel administratie...
26 oktober 2017 14:33
Wild van Cylance naar Wiggle was al maanden bekend, maar Bronzini van Wiggle naar Cylance zag ik niet aankomen. Zou dit dan echt haar laatste jaar worden?
26 oktober 2017 15:20
Edit redactie: Dank! Blijkt na speurwerk inderdaad zo te zijn. Is inmiddels toegevoegd
26 oktober 2017 19:30
Alarcón rijdt volgend jaar alleen nog maar met een 56T voorblad
26 oktober 2017 22:45
Mooi zo'n renner die trouw blijft aan zn ploeg. De Totti van het wielre

Om te reageren moet je ingelogd zijn.