Wielertransfers 2018: Jans, Kragh Andersen, Bilbao, Paulinho…
Pello Bilbao - foto: Sirotti
woensdag 25 oktober 2017 om 18:01

Wielertransfers 2018: Jans, Kragh Andersen, Bilbao, Paulinho…

Nu we in de nadagen van het wegseizoen zitten, hebben de meeste renners al onderdak gevonden voor komend seizoen. Dat betekent echter niet dat er geen beweging meer is op de transfermarkt. WielerFlits heeft de laatste nieuwtjes weer gebundeld.

Pello Bilbao
Contractnieuws vanuit het Astana-kamp: Pello Bilbao (27) heeft zijn contract bij de Kazachstaanse formatie verlengd. De Spanjaard, die dit jaar zijn debuut maakte bij de ploeg van Vino, heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe samenwerking voor 2018 en 2019. Bilbao behaalde het afgelopen seizoen een vierde plek in een Giro-etappe en werd tiende in het eindklassement van de Ronde van Zwitserland. Ook Daniil Fominykh, Dmitriy Gruzdev en Ruslan Tleubayev hebben hun contract verlengd en rijden volgend jaar voor Astana.

Israel Cycling Academy
Nathan Earle wordt weer prof. De 29-jarige Australiër, die een verleden heeft bij Sky en Drapac, reed het afgelopen seizoen voor UKYO uit Japan. Maar vanaf volgend jaar schittert hij in de kleuren van Israel Cycling Academy. Earle tekent voor twee jaar en is bij de ambitieuze formatie van onder anderen Dennis van Winden al de negende aanwinst voor 2018. Dit jaar voegde de Aussie de Ronde van Lombok toe aan zijn palmares en wist hij tweede te worden in de Ronde van Japan.

Cofidis
Kopman Nacer Bouhanni van Cofidis krijgt ook volgend seizoen de steun van de 30 jaar oude Stéphane Rossetto. De Fransman rijdt sinds 2015 voor de Franse ProConti-ploeg, die eerder vandaag Cédric Vasseur aanstelde als nieuwe algemeen directeur. Rossetto reed dit jaar de Vuelta a España uit als 54ste en finishte op een knappe vierde plaats in de Chrono des Nations.

Asbjørn Kragh Andersen – foto: Sirotti

Kragh Andersen
Bjarne Riis heeft een bekende naam toegevoegd aan zijn Virtu-ploeg voor 2018. Asbjørn Kragh Andersen, de oudere broer van Sunweb-renner Søren, maakt de transfer van Delko Marseille Provence KTM, waarvoor hij de laatste twee seizoenen zijn wedstrijden reed. Hij hoopt de ploeg uit eigen land hogerop te helpen. Voor Kragh Andersen is het een terugkeer bij de ploeg waar hij in 2015 samen met zijn broertje indruk maakte.

Boels-Dolmans
Skylar Schneider zien we volgend seizoen rijden in het tenue van Boels-Dolmans. De pas 19-jarige Amerikaans is de laatste nieuweling van de Nederlandse topploeg bij de vrouwen. Schneider trok dit seizoen de aandacht door als eerstejaars eliterenster een etappe te winnen in de Thüringen Rundfahrt. Er was plek voor de Amerikaanse, omdat de Poolse Kasia Pawlowska aangaf weg te willen; haar contract is in overleg ontbonden.

Sergio Paulinho
Hij was jarenlang te vinden in het WorldTour-peloton, maar de 37-jarige Sergio Paulinho maalde dit jaar zijn kilometers rond in eigen land bij Efapel. Ook in 2018 zal hij voor de continentale ploeg uit Portugal koersen. Paulinho wordt gezien als het cement tussen de stenen binnen de felgele armada, waar zijn ervaring goed van pas komt. Dit jaar werd de voormalig helper van Alberto Contador bijvoorbeeld nog negende in de Volta a Portugal en derde op het nationaal tijdritkampioenschap.

Sergio Paulinho

Sergio Paulinho – foto: Sirotti

Monkey Town
Jordy Buskermolen rijdt in 2018 voor de continentale ploeg van Monkey Town. De 26-jarige renner komt over van de clubploeg van Swabo. Eerder trok de ploeg van Paul Tabak onder meer Peter Schulting en Joey van Rhee (beiden Destil-Piels) aan.

Roy Jans
In het Belgische wielerland zijn enkele renners van ploeg gewisseld. Zo maakte Veranda’s Willems-Crélan de komst van Senne Leysen en Matthias De Witte officieel. Leysen komt van de beloftenploeg van Lotto Soudal, De Witte maakt de overstap van het continentale Cibel. Dat Cibel heeft op haar beurt Roy Jans aangetrokken. De rappe sprinter, die afgelopen jaar voor WB Veranclassic-Aqua Protect reed, deelde op Twitter een bericht waarin zijn transfer gesuggereerd werd.

Nippo-Vini Fantini
Joan Bou zal zijn profdebuut maken bij de ploeg die in 2017 rondrijdt als Nippo-Vini Fantini. Bou is een 20-jarige Spanjaard die de overstap maakt van de opleidingsploeg van Alberto Contador. Hij was afgelopen zomer al stagiair bij de Italiaanse ProConti-ploeg van kopman Damiano Cunego. Directeur Stefano Garzelli beoordeelt Bou als een ‘complete en moderne renner met veel talent’. Eerder werden Hiroki Nishimura en de broers Damiano en Imerio Cima al gepresenteerd als aanwinsten.

Hagens Berman Axeon
Thomas Revard heeft zich verbonden aan de talentenfabriek van Axel Merckx, die volgend jaar als Hagens Berman Axeon door het leven zal gaan. Revard is de regerend Amerikaans criteriumkampioen bij de beloften. Eerder trok de Amerikaanse ploeg, die in 2018 hoopt als ProContinentale ploeg rond te rijden, vijf andere renners aan, waaronder de Nederlander Maikel Zijlaard.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
25 oktober 2017 19:20
Bilbao meeste koersdagen toch van alle renners? Reed een erg sterke vuelta vond ik.
25 oktober 2017 19:25
Jans maakt ook niet de ontwikkeling door die ik verwacht had
25 oktober 2017 19:44
Wat vinden we van Schulting, deze renner ieder jaar z'n koersen en is nooit in aanmerking gekomen voor een stap omhoog. maar pakt bv jaarlijks meer punten dan de Kort, Tankink, ten Dam en Leezer. En maar 3 renners van Roompot pakken meer punten. Waarom kan zo'n jongen de stap dan niet maken?
25 oktober 2017 19:55
Gelukkig niet de Kragh(t) van Sunweb. Die zag ik daar erg sterke dingen doen.
25 oktober 2017 20:37
@lb117
De namen die je nu opnoemt zijn knechten dus het is normaal dat die weinig punten behalen. En misschien is het gewoon een jongen die net het niveau niet heeft voor het grote werk en op lager niveau wel goed mee kan.
25 oktober 2017 21:14
Kragh Andersen is wel een lekkere clickbait-titel
25 oktober 2017 22:33
was ook al bang dat het soren kragh andersen was,gelukkig niet poeh effe schrikken !
26 oktober 2017 06:27
Hoe oud is die Asbjørn dan? Misschien in 2019 samen met zijn broer bij Sunweb?!
26 oktober 2017 07:12
En weer een versterking voor Israël Cycling Academy. Die jongens gaan komend jaar mooie dingen doen. Ondanks dat het een vreemdenlegioen aan het worden is daar zit er wel degelijk logica in al hun transfers. Selectie is goed genoeg om aan de Giro deel te nemen en geen flater te slaan.
Hoop alleen dat ze Boivin nog een contract verlenging geven. Alhoewel hij ook niet zal misstaan bij een van de Amerikaanse pro conti ploegen zoals Rally bijv.
26 oktober 2017 08:57
Ben toch wel enigszins verbaasd over de transfer van N. Earle @brianbentert. In de tijd (2014) dat hij zich bij Sky aansloot, had hij er ook een goed continentaal seizoen opzitten. In die twee jaren kon hij niet overtuigen in de WT, en ook bij Drapac in het PCT circuit het jaar erop niet. Fijn voor hem dat hij er nu, net als in 2013, een (heeeel) goed continentaal seizoen op heeft zitten, maar ik vind het een vreemde keuze van de ploeg.
26 oktober 2017 14:04
@Sebas
Earle haalde in 2016 toch nog 3 top 10 noteringen bij Drapac. En de reden dat hij vertrok was omdat de ploeg stopte. Afgelopen jaar heeft hij een heel goed seizoen gedraaid. 10 top 10 noteringen. Beste resultaten waren in berg etappes. Hij zal ook geen kopman zijn maar knecht berg op. Ter ondersteuning van een kopman in het pro conti zie ik hem absoluut wel van waarde zijn. Ook gezien zijn ervaring.
26 oktober 2017 20:03
@LutsenkoFan
De jonge Mohoric heeft net als Bilbao 95 koersdagen dit jaar gereden en vermeldenswaardig Koen de Kort 94 dagen.
30 oktober 2017 14:06
@ brian .. Mijn punt is het niveau van de koersen waarin hij dat deed. Op Tour Down Under na, was dat matig. We zullen zien. Het is inderdaad een leuke ploeg om te volgen en ik hoop stiekem dat er nog wat Israelisch talent bijkomt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.