Wielertransfers 2018: Macey Stewart, José Serpa, Fabio Duarte, Tatiana Guderzo…
Macey Stewart na haar gouden tijdrit in Ponferrada - foto: Sirotti
zondag 12 november 2017 om 09:51

Wielertransfers 2018: Macey Stewart, José Serpa, Fabio Duarte, Tatiana Guderzo…

November is aangebroken en sommige wielrenners zijn nog in het ongewis over hun toekomst. De laatste tijd hebben weer de nodige renners en rensters onderdak gevonden. WielerFlits bundelt de bevestigde transfers en laatste geruchten uit het circuit.

Macey Stewart
In december 2015 kwam het nieuws naar buiten dat Macey Stewart een pauze inlaste. De Australische, die in 2014 wereldkampioene tijdrijden bij de junioren werd, was op dat moment 19 jaar en had net haar eerste jaar als prof achter de rug bij Orica-AIS. Stewart was bang voor een burn-out en besloot er tijdelijk een punt achter te zetten. In 2016 en 2017 reed ze op nationaal niveau haar wedstrijdjes, maar daar komt volgend seizoen verandering in.

Wiggle High5 heeft Stewart namelijk gecontracteerd. Haar focus zal ze verdelen over de weg en de baan, waarop ze in haar juniorentijd ook nog twee wereldtitels wist te veroveren. Haar grote doel voor 2018 is de Gemenebestspelen in Glasgow. “Ik heb de laatste negen maanden hard gewerkt aan mijn comeback op profniveau en ik kan niet wachten om dat te bewijzen aan mijn ploeggenoten en de wereld”, zegt Stewart. “Ik ben klaar voor de uitdaging. Op dit moment doe ik er alles aan om in de Australische Commonwealth Games-baanploeg te komen. Daarna hoop ik van het momentum gebruik te maken om een sterk wegseizoen te rijden en weer actief te zijn op WorldTour-niveau.”

Tatiana Guderzo
Voor Tatiana Guderzo kwam recent slecht nieuws. Haar ploeg Lensworld-Kuota stopte namelijk omdat de hoofdsponsor door een overname in de top van het bedrijf wegviel. Voor de 33-jarige Italiaanse, die in 2009 wereldkampioen op de weg werd, is er inmiddels uitkomst; ze kan terecht bij Hitec Products. Dat bevestigt ploegmanager Karl Lima op Twitter. Guderzo, die het afgelopen seizoen de Giro dell’Emilia won, reed in 2015 en 2016 ook al voor de Noorse damesploeg.

Fabio Duarte
Jetse Bol krijgt er een nieuwe ploeggenoot bij bij Manzana Postobón. Fabio Duarte (31) tekent volgens Colombiaanse media namelijk voor een seizoen bij de ProContinentale formatie. Duarte kennen we nog van zijn tijd bij Colombia-Coldeportes. Hij stond ook een jaar onder contract bij Geox. Duarte heeft drie profzeges op zijn erelijst staan, waaronder de Coppa Sabatini in 2012 en een rit in de Giro del Trentino 2011.

Kevin Ledanois
Fortuneo-Oscaro is tevreden met Kevin Ledanois. De Franse ploeg heeft het contract van de 24-jarige Fransman met twee jaar verlengd. De beloftenwereldkampioen van Richmond maakte in 2015 zijn profdebuut bij deze formatie. Tot een profoverwinning is het nog niet gekomen voor de zoon van ex-prof Yvon Ledanois.

Adne van Engelen reed onder meer de Tour of the Alps – foto: Sirotti

Adne van Engelen
Het was een mooie transfer tijdens het voorbije seizoen: Adne van Engelen stapte van West-Frisia over naar de Duitse continentale ploeg Bike AID. De 24-jarige Noord-Hollander maakte indruk in de Ronde van Kameroen, waarna hij tussentijds overstapte. En zijn eerste indruk was goed, want ook in 2018 maakt hij onderdeel uit van het internationale gezelschap. Zo tekenden ook Nikodemus Holler, Tino Thömel, Patrick Lechner, Daniel Bichlmann, Timo Schäfer, Matthias Schnapka (allen Duitsland), Meron Teshome (Eritrea), Suleiman Kangangi, Geoffrey Langat en Salim Kipkemboi (Kenia) bij.

WB Veranclassic-Aqua Protect
De ploeg van Wallonie Bruxelles heeft haar selectie voor 2018 op papier. De laatste aanwinst is Franklin Six, het 20-jarige neefje van wijlen Frank Vandenbroucke. Six werd dit seizoen tweede op het nationale beloftenkampioenschap en eindigde als vijfde in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften. Tom Dernies (26) vertrekt op zijn beurt bij WB Veranclassic-Aqua Protect, hij verkast naar Roubaix Lille Métropole. Bekijk hier de volledige selectie van Wallonie Bruxelles voor 2018.

José Serpa
Good old José Rodolfo Serpa rijdt volgend seizoen weer in dienst van een bij de UCI ingeschreven ploeg. De inmiddels 38-jarige klimmer, die in zijn laatste jaren bij Lampre-Merida faam maakte met zijn snor, heeft een contract getekend bij GW Shimano, dat onder een continentale licentie rijdt. Dat meldt CiclismoInternacional. Hierdoor kan Serpa bijvoorbeeld deelnemen aan de Colombiaanse Vuelta Oro y Paz van 2.1-niveau.

Oud-wielrenner Víctor Hugo Peña is ploegbaas bij GW Shimano. Hij wist Serpa over te halen om terug te keren in competitie, nadat hij eind 2015 na tien jaar een punt zette achter zijn loopbaan als prof. Bij GW Shimano krijgt de ervaren rot onder meer ex-profs Heiner Parra en Walter Pedraza als ploeggenoten.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
12 november 2017 09:58
Hoop dat de druk die Macey zichzelf oplegt (en anderen haar opeggen) niet te hoog is
12 november 2017 10:34
Als er geen nieuws is, is er geen nieuws :)
13 november 2017 12:41
De Commonwealth Games zijn komend jaar in Gold Coast, oostkust van Australië. In 2014 waren ze in Glasgow. Daarom zijn ze voor de Aussies extra van belang: Stewart wil daar haar carrière herbeginnen en Garfoot sluit er haar carrière (voorlopig) af.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.