Wielertransfers 2018: Mikel Nieve, Lotto Soudal, BMC, Theuns, Bahrain Merida…
zondag 9 juli 2017 om 12:57

Wielertransfers 2018: Mikel Nieve, Lotto Soudal, BMC, Theuns, Bahrain Merida…

De Tour de France is inmiddels een week onderweg. Dé periode waarin renners zich naarstig beginnen te oriënteren op de transfermarkt. Officieel mag er pas na 1 augustus worden gecommuniceerd over inkomende- en uitkomende transfers, maar dat betekent niet dat de geruchtenmolen niet op volle toeren draait. WielerFlits bundelt de laatste nieuwtjes in de Wielertransfers-rubriek.

Mikel Nieve

Mikel Nieve

De kans bestaat dat manager Dave Brailsford voor komend seizoen op zoek moet naar een nieuwe pion binnen het beruchte ‘Sky-treintje’. Volgens La Gazzetta dello Sport hengelt ORICA-Scott nadrukkelijk naar de diensten van Mikel Nieve. De 33-jarige Bask moet bij de Australische formatie klassementsrenners Johan Esteban Chaves en de gebroeders Adam en Simon Yates bijstaan in de grote rondes, maar zou naar verluid ook vrijheid krijgen in de wat kleinere wedstrijden. Nieve is bezig aan zijn vierde seizoen bij de Britse formatie, en speelde afgelopen jaar als luitenant een belangrijke rol in de Touroverwinning van kopman Chris Froome.

Lotto Soudal
Lotto Soudal heeft twee landgenoten voor langere tijd aan zich weten te binden. Jasper de Buyst en Jelle Wallays hebben hun contract verlengd tot respectievelijk 2019 en 2020. De 28-jarige Wallays is bezig aan zijn eerste jaar bij de formatie van manager Marc Sergeant, de 23-jarige De Buyst werkt al zijn derde seizoen bij de Belgische ploeg af. Waar de contractverlengingen van Wallays en De Buyst definitief in kannen en kruiken zijn, daar meldt Het Nieuwsblad dat ook Maxime Monfort overeenstemming heeft bereikt over een langer verblijf. De 34-jarige Belg, dertiende in de voorbije Giro d’Italia, ondertekent een contract voor twee jaar.

BMC
Naast het langer aan zich weten te binden van enkele renners, dient Lotto Soudal ook rekening te houden met het vertrek van een sterkhouder. Volgens het Belgische DH.be is BMC erop gebrand Jurgen Roelandts in te lijven. De 32-jarige Belg is al sinds zijn debuut in het profpeloton in 2008 lid van de Belgische equipe. BMC is echter niet de enige geïnteresseerde speler. Bahrain Merida zou eveneens interesse hebben in de diensten van de klassiekercoureur annex laatste man voor André Greipel. Naast Roelandts zou ook Quick-Step Floors-renner Dries Devenyns op het lijstje staan van de Amerikaanse formatie.

Edward Theuns

Edward Theuns

Volgens datzelfde DH.be anticipeert Lotto-Soudal al op het nakende vertrek van Roelandts door het inlijven van Edward Theuns. De 26-jarige Belg reed de afgelopen twee seizoenen voor het Amerikaanse Trek-Segradefo. Theuns, die zowel goed uit de voeten kan in het klassieke werk als in de sprint, kent dit seizoen voornamelijk pech door valpartijen en blessures.

Mauro Finetto
Een andere renner die zijn contract heeft verlengd bij zijn huidige werkgever, is Mauro Finetto. De 32-jarige Italiaan zal twee jaar langer de kleuren van het Procontinentale Delko Marseille Provence KTM verdedigen. De oud-coureur van onder meer Liquigas en Southeast is ook dit jaar weer uitstekend op dreef met winst in de Classic Sud Ardèche.

Bahrain Merida
Bahrain Merida heeft, in een poging de ploeg verder te versterken, zijn oog laten vallen op Matej Mohoric en Kristijan Koren. Dit meldt althans Cyclingpro.net. De nog altijd maar 22-jarige Mohoric, in 2012 wereldkampioen bij de junioren in Valkenburg, rijdt dit seizoen voor het eveneens vorig jaar uit de grond gestampte UAE Emirates. De 30-jarige Koren rijdt al sinds 2010 voor de Cannondale-formatie.

Antoine Duchesne
Antoine Duchesne zal volgend seizoen niet meer te bewonderen zijn in het tricot van Direct Energie. De reden is wel heel speciaal: een zaakwaarnemer zou de reden zijn van de breuk. De Canadees gaf een toelichting aan het Franse La Presse. ”Aan het einde van vorig seizoen heb ik een zaakwaarnemer in de armen gesloten, om me alvast te oriënteren op de toekomst. Dat is in het verkeerde keelgat geschoten van manager Jean-Rene Bernaudeau. Hij weigert met zaakwaarnemers in zee te gaan, en wil ook niet dat zijn renners er een hebben. Het feit dat ik hier geen gehoor aan heb gegeven, beschouwt hij als een vorm van verraad. Wellicht heb ik een fout gemaakt. Ik vind het vooral jammer om op een dergelijke manier afscheid te nemen, na vier zeer prettige jaren.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
9 juli 2017 13:00
Die Bernaudeau is wel een kleine Napoleon zeg, gezellige ploeg. Theuns naar Lotto-Soudal lijkt me voor beide wel een goede zet.
9 juli 2017 13:11
Hopelijk gaat Nieve weg, hoe minder sterke mannen bij Sky hoe beter. Het vervelende is echter dat ze volgende seizoen gewoon een even sterke renner kopen. Daarom is het jammer dat Thomas zijn optie voor 2019 heeft gelicht. Laat aub de sterkste renners zoveel mogelijk tegen elkaar rijden, niet met elkaar. Daar moet echt wat aan gedaan worden door de UCI.
9 juli 2017 13:25
Van mij mag Nieve vertrekken bij Sky, ik vind hem niet zo bijzonder sterk eigenlijk.
9 juli 2017 13:27
Het zou inderdaad fijn zijn als Nieve Sky verlaat, ik vind het jammer om hem in zo'n treintje te zien. Ik zie hem liever aanvallen zoals bij Euskaltel of in de Giro van vorig jaar toen kopman Landa uitviel.

Roelandts zou wel een ideale versterking zijn voor Bahrein en kopman Colbrelli. Sterk en ervaren in de kasseiklassiekers en een goeie sprintloods.
9 juli 2017 13:42
Bernaudeau zal wel zeggen dat het puur op sportieve gronden is...
9 juli 2017 15:03
@krypton

Nieve is echt een van de meest constante renners in de trein, is bijna altijd in staat om zijn werk te doen.
9 juli 2017 21:03
Nog een paar correcties nodig in dit artikel:
"maar zou naar verluid ook vrijheid krijgen in de wat kleinere wedstrijden." -> verluid moet met dt op het einde, zou naar verluidt ook...
Jelle Wallays reed vorig seizoen ook al bij Lotto-Soudal, en is nu dus bezig aan zijn tweede seizoen. Niet zijn eerste seizoen zoals in het artikel staat.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.