Wielertransfers 2018: Cort, Trentin, Sivakov, Bernal, Fraile, Viviani, Sky, BMC
donderdag 20 juli 2017 om 15:54

Wielertransfers 2018: Cort, Trentin, Sivakov, Bernal, Fraile, Viviani, Sky, BMC

Met het einde van de Tour in zicht, begint ook de transfercarrousel steeds harder te draaien. WielerFlits bundelt de laatste nieuwtjes.

Magnus Cort
Magnus Cort verdedigt volgens Deense media volgend seizoen de kleuren van Astana. Ekstra Bladet meldt dat de 24-jarige renner Orica-Scott inruilt voor de Kazachstaanse formatie. Cort reed drie jaar in Australische dienst. Vorig jaar won hij namens de ploeg twee etappes in de Ronde van Spanje. Ploeg- en landgenoot Christopher Juul-Jensen blijft Orica-Scott wel trouw. Hij verlengt volgens de krant zijn contract met twee seizoenen.

Matteo Trentin en Mikel Nieve
Volgens Cyclingnews versterkt Orica-Scott zich binnenkort met Matteo Trentin. De 27-jarige Italiaan zou de overstap maken van Quick-Step Floors en de ploeg met name in het klassieke voorjaar moeten versterken. Hij verkiest een contract bij de Australische formatie boven diverse aanbiedingen van Franse ploegen. Ook Mikel Nieve (Sky) zou in 2018 de kleuren van de Australische formatie gaan verdedigen. De 37-jarige Simon Gerrans verlaat de ploeg.

Davide Villella – Foto: Sirotti

Villela, Hirt en Fraile
Bij Astana is het nog maar de vraag of Fabio Aru volgend seizoen voor het team rijdt. De regerend Italiaans kampioen heeft een lucratief aanbod van UAE-Emirates ontvangen. Naast de komst van Cort zouden volgens Cyclingnews ook Davide Villella (Cannondale-Drapac) en Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice) Astana komen versterken. Omar Fraile zou de overstap maken van Dimension Data, waar ook Nathan Haas zou vertrekken naar een nog onbekende ploeg.

Sky legt talenten vast
Cyclingnews meldt daarnaast dat Pavel Sivakov volgend seizoen voor Sky rijdt. De 20-jarige Rus won eerder deze maand nog namens de opleidingsploeg van BMC de Giro Valle d’Aosta. Eerder deze week deed de talentvolle renner het nieuws nog af als een gerucht. Ook Egan Bernal, die eerder deze maand namens Androni – Sidermec nog de Sibiu Cycling Tour won, zou de overstap maken.

BMC
BMC ziet volgens hetzelfde artikel meerdere renners vertrekken. Alessandro De Marchi zou volgend seizoen voor UAE-Emirates gaan rijden. Daniel Oss verdedigt vanaf 2018 de kleuren van BORA-hansgrohe en Amaël Moinard lijkt op weg naar de nieuwe ploeg van Jérôme Pineau.

Elia Viviani
Elia Viviani zal niet zoals eerder gesuggereerd werd, tijdens het seizoen van ploeg veranderen. Teambaas Giuseppe Saronni van UAE Emirates liet aan Tuttobiciweb weten dat een mogelijke tussentijdse overstap van de baan is. De Italiaanse sprinter maakt het seizoen daarom af bij Sky.

Stagiairs AG2R La Mondiale
Het Franse AG2R La Mondiale heeft bekend gemaakt welke talenten er een kans krijgen als stagiair. De Nederlander Jaap de Jong (die voor een satellietploeg van de Franse formatie rijdt) heeft geen uitnodiging gekregen. Volgens CyclingPro behoren Aurélien Doléatto, Kevin Geniets (Chambéry CF) en Clément Russo (Probikeshop Saint-Etienne Loire) wel tot de gelukkigen.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
20 juli 2017 15:58
Toch jammer dat renners als Sivakov en Bernal de Skytrein en het geld verkiezen boven meer eigen kansen bij andere ploegen :(
20 juli 2017 16:05
Het verbaast mij dat Sky de laatste twee jaar vaak gaat voor talentvolle renners die het nog niet bewezen hebben op het hoogste niveau. Ook al eerder met Tao Geoghegan Hart, Sebastian Henao, Gianni Moscon, Owain Doull, Jonathan Dibben en in iets minder mate Boswell en Elissonde.
20 juli 2017 16:13
@Tinkerbell, en voor betere en professionelere ondersteuning en begeleiding. Volgens mij is het helemaal niet zo verkeerd om je als talent bij Sky te ontwikkelen en daarna voor eigen kansen te gaan.
20 juli 2017 16:27
Ik ben het nu kwijt. Gaan Villella en Hirt waarschijnlijk naar Astana of naar UAE-Emirates?

edit redactie: Astana. We hebben het nu iets verduidelijkt
20 juli 2017 17:12
Niet zo netjes van Sivakov. Door BMC opgeleid en bij zijn doorbraak is hij vertrokken.
20 juli 2017 18:02
Aahh die Sivakov! Om eerlijk te zijn lijkt SKY mij erg goed bij die jongen te passen. Die gaat volgend jaar direct wat laten zien.
20 juli 2017 21:18
Ik heb ook eens moeten kiezen tussen geld en eigen kansen, en ik wist het wel!!!
20 juli 2017 22:05
@krypton
Dat komt omdat je, zoals velen, negatief naar Sky kijkt. Dan word je blind voor positieve zaken.
21 juli 2017 09:07
@ah-ja je bent nu een vermogend man?
21 juli 2017 15:59
Misschien moeten die ploegen -zoals SKY- die alles opkopen, zelfs om de tegenstander niet sterker te maken, ook maar hun eigen wielerbond opstarten met eigen koersen. Kan de rest weer aan eerlijk wielrennen gaan doen.
21 juli 2017 16:11
@ LaurentJalabert:
waarschijnlijk wel, want ik ken geen enkele prestatie van Koos Boosch, die zijn tijd nu vult met tv kijken en bankhangen. (zie zijn profiel)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.