Wielertransfers 2018: Uran, Aru, Formolo, Bahrain-Merida, Pozzovivo
Foto: ASO
vrijdag 28 juli 2017 om 10:50

Wielertransfers 2018: Uran, Aru, Formolo, Bahrain-Merida, Pozzovivo

De eerste dag van augustus: dat is het moment waarop ploegen officieel hun transfers mogen aankondigen. Dat betekent echter niet dat de wandelgangen op dit moment leeg zijn. Formaties zijn al druk bezig om versterkingen voor komend wielerjaar binnen te hengelen. WielerFlits bundelt de laatste nieuwtjes in de Wielertransfers-rubriek.

Rigoberto Uran

Foto: Sirotti

Iemand die de laatste dagen veelvuldig wordt genoemd in de wandelgangen, is Rigoberto Uran. De runner-up van de afgelopen Tour is zeer gewild op de transfermarkt. Volgens het Italiaanse Tuttobiciweb trekt het Kazachse Astana nadrukkelijk aan de mouw van de Colombiaanse klimmer, die nu nog uitkomt voor Cannondale-Drapac. Cyclingnews bericht dat ook UAE Emirates en Trek-Segafredo hun interesse kenbaar hebben gemaakt. Volgens de Italiaanse wielersite zullen geïnteresseerde formaties echter achter het net vissen. Ploegmanager Jonathan Vaughters zou namelijk een driejarig contract voor de 30-jarige klimmer klaar hebben liggen.

Fabio Aru en Louis Meintjes

Iemand aan wie ook flink wordt getrokken, is Fabio Aru. De nummer vijf van de afgelopen Ronde van Frankrijk zou volgens het Amerikaanse Velonews zelfs al een contract hebben getekend bij UAE Emirates. Het verklaart wellicht het nieuws van Gazzetta dello Sport dat Bahrain-Merida hengelt naar de diensten van Louis Meintjes, die een aflopend contract heeft bij zijn huidige ploeg. De frêle klimmer, die de voorbije Tour afsloot op een achtste plaats, is op dit moment het uithangbord van UAE Emirates in de grote rondes. Overigens lijkt Bahrain-Merida niet de enige gegadigde om Meintjes binnen te halen. Volgens het Zuid-Afrikaanse Inthebunch en Britse Cycling Weekly lonkt een terugkeer naar Dimension Data, de ploeg waar de Zuid-Afrikaan zijn profloopbaan begon in 2013.

Davide Formolo
Een transfer die nagenoeg in kannen en kruiken is, als we Gazzetta dello Sport mogen geloven, is die van Davide Formolo naar BORA-hansgrohe. De 24-jarige Italiaan, bezig aan zijn derde seizoen bij Cannondale-Drapac, is een beloftevolle klimmer die dit jaar als tiende eindigde in de Giro. Ook vorig jaar reed hij al top-tien in een grote ronde: hij wist toen als negende te finishen in de Vuelta.

Domenico Pozzovivo
Bahrain-Merida heeft in het versterken van zijn klimploeg niet alleen een oog laten vallen op Louis Meintjes. Volgens datzelfde Gazzetto dello Sport staat ook Domenico Pozzovivo op het verlanglijstje van de formatie uit Bahrein. De inmiddels 34-jarige Italiaanse klimmer is alweer bezig aan zijn vijfde seizoen bij het Franse AG2R La Mondiale, maar heeft eveneens een aflopend contract.

Magnus Cort Nielsen en Bryan Coquard

Foto: Sirotti

Volgens Tuttobiciweb zullen twee transfers in de komende dagen definitief worden beklonken. Het gaat om Magnus Cort Nielsen en Bryan Coquard. De nog altijd maar 24-jarige Deense sprinter, vorig seizoen nog winnaar van twee etappes in de Ronde van Spanje, trekt van ORICA-Scott naar Astana. Coquard lijkt, na eerdere mogelijke transfers naar Lotto-Soudal en de nieuwe ploeg van oud-renner Jérôme Pineau, dan weer definitief op weg naar Quick-Step Floors. De Franse spurter leeft al een tijdje in onmin met het management van zijn huidige formatie Direct Energie.

Katusha-Alpecin
Naast het gonzen van transfers, zijn er ook enkele contractverleningen bekend gemaakt. Katusha-Alpecin maakte onlangs al bekend het contract te hebben verlengd van Tiago Machado, José Gonçalves, Maxim Belkov en Pavel Kochetkov. Nu voegen ook Jonathan Restrepo (22) en Reto Hollenstein (31) zich bij dit rijtje. De Colombiaan is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Zwitserse formatie, en werd dit jaar al tweede in de Ronde van Murcia. Voor Hollenstein, die onlangs nog de Tour tot een goed einde bracht, is het zijn eerste jaar bij de ploeg van onder meer Alexander Kristoff.

Perrig Quéméneur 
Perrig Quéméneur blijft ook langer bij zijn huidige werkgever. De 33-jarige Fransman is volgens le Télégramme tot een akkoord gekomen met zijn ploeg Direct Energie over een contractverlening van twee seizoenen. Quéméneur rijdt al sinds 2008 voor de formatie van manager Jean René Bernaudeau, toen de ploeg nog door het leven ging als Bouygues Telecom (tot en met 2010) en Europcar (tot en met 2015).

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
28 juli 2017 11:10
Coquard naar QS als vervanger van Kittel?
28 juli 2017 11:11
die meintjes is toch de saaiste renner ooit of denk ik dat maar?
28 juli 2017 11:19
Ik denk dat de Belgische Lotto zowat de enige ploeg is zonder klassementsman. Zeker na het vertrek van Gallopin wordt het toch vooral uitkijken naar de vlakke etappes in de grote rondes. Waarom hengelen zei niet achter types als Formolo of Pozzovivo? Nu zie ik enkel Valls in staat te volgen bergop, daar mag toch echt nog iemand naast! Aan wie gaan de jonge veulens Vanhoucke & Lambrecht zich moeten spiegelen? Monfort...?
28 juli 2017 11:20
Trentin naar Orica. Milan Menten, Robbe Ghys en Aaron Verwilst volgend jaar bij Sport Vlaanderen-Baloise. Cofidis heeft interesse in Van Lerberghe (Sport Vlaanderen-Baloise) en Quick Step in Rickaert ook al van hetzelfde Sport Vlaanderen Baloise.
28 juli 2017 11:24
Volgens mij past Coquard twee keer in Kittel. En ik vind het duidelijk totaal andere type sprinter. Gaviria zal de opvolger zijn zou ik zeggen dus waarom nog een sprinter aannemen die ook voor de Tour wil gaan. Dat lijkt me niet ideaal. Dan liever een sprinter die de voorkeur geeft aan Italië
28 juli 2017 11:25
Meintjes had Nederlander kunnen zijn. Al aanklampend naar de 8e plaats in een grote ronde.
28 juli 2017 11:26
Typisch dat LottoNL jumbo niet genoemd wordt. Die kunnen wel wat versterkingen gebruiken in de sprint en klimmerstrein
28 juli 2017 11:30
Formolo vertrekt bij Cannondale omdat hij van Vaughters zijn relatie met zijn prive-trainer en beroepsdopeur Piepoli moest beëindigen.
28 juli 2017 11:31
Ik ben benieuwd of er ook niet aan de arm wordt getrokken van Groenwegen inmiddels. En Cort Nielsen naar Astana? Pff zal wel voor het geld zijn dan.
28 juli 2017 11:38
@Henk
Had in ieder geval geen Belg kunnen zijn, want dan was het aanklampend naar de 18de plek in een grote ronde...
28 juli 2017 11:52
Als Coquard naar QS gaat lijkt me dat Kittel weggaat. 3 sprinters zal nooit werken.
28 juli 2017 11:57
Coquard ipv trentin?
28 juli 2017 11:59
@Charlie33
Typisch dat jij je zo fixeert op TLJ.
28 juli 2017 12:21
@Henk;

Dumoulin wint een grote ronde en niet door aanklampen of doel je op Meintjes alleen?
28 juli 2017 12:56
charlie33, de afgelopen jaren doet ervaren dat TLJ gewoon stil achter de schermen werkt. Die komen nog wel met opzienbarende transfers hoor. En natuurlijk niet renners als Uran, dat past absoluut niet binnen hun budget. Dus ja de allergrootste zal je niet snel horen, en daar gaan de roddels meestal over.
28 juli 2017 13:20
Meintjes reed zelfs niet voluit mee in de achtervolging toen Yates in de groep voor hem zat.
28 juli 2017 13:27
Deze zin: Ploegmanager Jonathan Vaughters zou namelijk een driejarig contract voor de 30-jarige klimmer klaar hebben liggen.

Je moet Uran Nooit een contract van 3 jaar geven, beter van 1 jaar.
Dan blijft hij gemotiveerd ,zoals hij nu ook een aflopend contract had dit jaar. En voila Uran komt weer bovendrijven met een 2e plek in de TdF.
28 juli 2017 13:28
@Charlie33

Is Piepoli tegenwoordig trainer? Of maak je een geintje hier.
28 juli 2017 13:29
Dus vooral Katusha heeft flink zijn slag geslagen op de transfermarkt.
28 juli 2017 13:33
@ilpirata volgens Wikipedia wel: Piepoli is sinds 2015 persoonlijk trainer van bekende wielrenners als Filippe Pozzato, Andrey Amador, Alberto Bettiol, Davide Formolo, Angel Vicioso en Fabio Felline
28 juli 2017 13:35
@rahimns Thanks, ik wist dat niet. Ik dacht die zit te rentenieren met zijn dopegeld op een berg in Italie of Frankrijk.
28 juli 2017 14:01
Sommigen schetsen een beeld dat Uran de afgelopen jaren niet gemotiveerd was en nu opeens wel vanwege het aflopende contract. Waar is dat op gebaseerd? In een interview dat hier laatst werd aangehaald, vertelt Uran over het geduld en begrip van zijn huidige team. Een driejarig contract past wel in dat plaatje.

https://cyclingtips.com/2017/07/yellow-mind-uran-poised-strike-tour-de-france-everything-possible/
28 juli 2017 15:16
Ach een tientje meer en Uran verkast naar een andere ploeg....
28 juli 2017 15:19
@vluggejapie Thanks voor de info. maar in het huidige wielrennen zie je renners soms beter rijden in het laatste jaar van hun contract, terwijl de voorgaande jaren magertjes waren. Dat kan bij Uran anders liggen (zie interview), maar het gebeurt mij iets te vaak dat renners veel betere resultaten behalen als het contract bij de huidige werkgever er bijna opzit.
Logisch wel, maar bijvoorbeeld IAM cycling was een mooi voorbeeld, die gingen ineens winnen in het laatste contractjaar. cannondale dit jaar eigelijk net zo.
28 juli 2017 17:35
Arcas, Oliveiro en Pedrero verlengd bij Movistar.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.