Wielertransfers 2019: Adegeest, Plichta, Alzini, Ludwig, CCC, Cornu, Caja Rural-Seguros RGA
Matteo Malucelli - foto: Sirotti
vrijdag 28 september 2018 om 09:20

Wielertransfers 2019: Adegeest, Plichta, Alzini, Ludwig, CCC, Cornu, Caja Rural-Seguros RGA

Per 1 augustus mogen transfers officieel worden bekendgemaakt. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Loes Adegeest naar Parkhotel Valkenburg
Wielrenster Loes Adegeest maakt volgend jaar de stap naar de profs. De 22-jarige renster tekent namelijk een contract bij Parkhotel Valkenburg. Ze komt over van de Noordelijke Wielervereniging Groningen. Adegeest is naast wielrenster op de weg ook regelmatig te vinden op de baan. Daarnaast schaatst ze in de winter. Door de overstap gaat haar focus steeds meer op de weg.

“De overstap naar een UCI team was voor mij een doel dit jaar, ik wil mij altijd laten zien en mijzelf tot het uiterste drijven. Ik ben erg blij dat ik bij Parkhotel Valkenburg hiervoor de kans krijg mijzelf te ontwikkelen en als team mooie resultaten neer te zetten”, zegt Adegeest op de website. Ze werd dit jaar onder meer 34e in de Healthy Ageing Tour, waar ze opviel door haar aanvallende manier van rijden, en veertiende in de Omloop van Borsele. Vorig jaar werd Adegeest tweede in de Omloop van de IJsseldelta.

Anna Plichta maakt selectie Trek compleet
Anna Plichta zal volgend jaar niet meer het tenue dragen van Boels-Dolmans. De 26-jarige Poolse heeft namelijk een contract getekend bij de nieuwe formatie van Trek Factory Racing. Ze is de twaalfde renster die al is toegevoegd aan de selectie van de gloednieuwe formatie. De ploeg is daarmee rond.

Plichta reed in 2017 voor WM3, wat nu WaowDeals is, maar zou overstappen naar Lensworld-Kuota. Alleen die ploeg stopte er opeens mee, waardoor de Poolse op het laatste moment nog een contract kreeg bij Boels-Dolmans. Daar heeft ze de leiding van Trek overtuigd met haar inzet voor de ploeg en steun voor de kopvrouwen.

Definitieve selectie Trek Factory Racing 2019
flag-fr Audrey Cordon-Ragot
flag-gb Lizzie Deignan
flag-nl Ellen van Dijk
flag-au Lauretta Hanson
flag-fi Lotta Lepistö
flag-it Elisa Longo Borghini
flag-it Letizia Paternoster
flag-pl Anna Plichta
flag-gb Abi Van Twisk
flag-us Tayler Wiles
flag-us Ruth Winder
flag-de Trixi Worrack

Cervélo-Bigla hengelt talente Alzini binnen
De 21-jarige Martina Alzini is volgend seizoen te bewonderen in de kleuren van Cervélo-Bigla. De Italiaanse rijdt in 2018 nog voor de vrouwenploeg van Astana. Alzini won op het EK op de baan recent nog zilver op de individuele achtervolging voor beloften. Daarnaast maakte ze deel uit van de Italiaanse ploegenachtervolging-ploeg die goud pakte dat EK. Alzini zal zich bij Cérvelo-Bigla meer richten op het wegwielrennen, al mag ze zich ook voorbereiden op het baantoernooi van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Hannah Ludwig (18) naar Canyon SRAM
Als junior de overstap maken naar de wereldkampioenen ploegentijdrit. Het is niet alleen Remco Evenepoel gegeven. Ook de 18-jarige Hannah Ludwig doet dat namelijk. Zij rijdt het komende seizoen namelijk voor Canyon SRAM. Ludwig is Duits kampioene op de weg bij de junioren en werd recent tiende op de WK-tijdrit in haar klasse. Op het EK van dit jaar was ze tweede op de weg- en de tijdrit. “Mijn doelen voor 2019 zijn om meer gewend te raken aan de lengte van elitewedstrijden en om het team zo goed mogelijk te helpen”, aldus Ludwig, die volgens de ploegmanager opvalt vanwege de waardes die ze wegtrapt.

Poolse rensters voor vrouwentak CCC
Het CCC-team van Marianne Vos krijgt meer vorm. De formatie heeft met Marta Lach (21) en Agnieszka Skalniak (21) twee Poolse rensters binnen gehaald. Zij zijn na Ashleigh Moolman de tweede en derde versterking voor het Poolse CCC, dat nu nog door het leven gaat als WaowDeals. Skalniak komt over van Experza-Footlogix, zij won dit jaar een rit in de Tour du Feminin en reed goede uitslagen in het Festival Elsy Jacobs. Lach had dit jaar geen UCI-ploeg, maar liet zich goed zien in Gracia Orlová, de Tour de Feminin en de Thüringen Ladies Tour.

“Met CCC als hoofdsponsor en naamgever, een Pools bedrijf, is het haast vanzelfsprekend dat het team ook Poolse rensters herbergt. We hebben de afgelopen tijd zorgvuldig uitgekeken naar ruwe diamanten die we kunnen slijpen tot blinkende sieraden van de wielersport”, zegt manager Eric van den Boom. “We zijn ervan overtuigd dat we met Agnieszka en Marta voor trotse fans in de snel groeiende Poolse wielersport kunnen zorgen.”

Cornu van ProConti naar de amateurs
Na drie seizoenen bij Direct Energie kan Jérémy Cornu zijn biezen pakken. Dat meldt Ouest France. De 27-jarige renner uit Normandië won in dienst van de ploeg etappes in de Rhône-Alpes Isère Tour (2017) en het Circuit des Ardennes (2018), maar dat was niet genoeg om Jean-René Bernaudeau te overtuigen voor een nieuw contract. Cornu hoopte nog op een andere profploeg, maar heeft zich nu ingeschreven bij de amateurs van U Nantes Atlantique, dat uitkomt op het hoogste nationale niveau.

Caja Rural-Seguros RGA versterkt sprintersgilde met Aberasturi en Malucelli
Het Spaanse Caja Rural-Seguros RGA heeft de transfers van Jon Aberasturi en Matteo Malucelli bevestigd. De twee sprinters tekenen voor minstens één seizoen bij de ProContinentale formatie. Malucelli liet eerder op zijn Instagram al weten dat de overgang rond was.

De 24-jarige Italiaan won dit seizoen in dienst van Androni Giocattoli-Sidermec maar liefst zeven koersen. Hij won etappes in de Vuelta a Tachira (2x), Le Tour de Bretagne, Vuelta Aragon, Tour of Bihor, Vuelta Ciclista a Venezuela en de Tour of China I.

Aberasturi won dit seizoen in dienst van het eveneens ProContinentale Euskadi-Murias de openingsetappe van de Vuelta Aragon. Daarnaast verzamelde hij legio ereplaatsen, waaronder in de Vuelta a España. In zijn eerste grote ronde eindigde hij driemaal bij de eerste tien.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
28 september 2018 16:57
"Het Poolse CCC"? Hoewel het bedrijf Pools is, zal de ploeg een Nederlandse licentie hebben, omdat de meeste rensters uit Nederland komen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.