Wielertransfers 2019: Adrian Gonzalez, Nikolay Mihaylov, Michal Schlegel
foto: Sirotti
donderdag 15 november 2018 om 18:23

Wielertransfers 2019: Adrian Gonzalez, Nikolay Mihaylov, Michal Schlegel

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Adrián González, Nikolay Mihaylov en Michal Schlegel.

Adrián González stopt ermee
Adrián González zet na vier jaar een punt achter zijn carrière. De 26-jarige Spanjaard kon geen nieuwe ploeg vinden voor 2019, nadat zijn contract bij Burgos-BH niet werd verlengd. González begon zijn loopbaan in 2015 bij het toen nog continentale Murias Taldea. Na drie seizoenen maakte hij de overstap naar concurrent Burgos-BH.

González – die een Master heeft in de werktuigbouwkunde – boekte in zijn korte carrière geen overwinning.


Nikolay Mihaylov doet een stap terug
Nikolay Mihaylov zal volgend seizoen niet meer op ProContinentaal niveau koersen. De 30-jarige Bulgaar stapt over van Delko Marseille Provence-KTM naar het Portugese Efapel, dat eerder al de Uruguayaan Fabricio Ferrari wist aan te trekken. Mihaylov reed pas één seizoen voor de Franse ploeg, nadat hij liefst zes jaar uitkwam voor het Poolse CCC Polkowice. Hij won twee jaar geleden nog de Sibiu Cycling Tour. Dit seizoen kroonde hij zich tot Bulgaars kampioen, en werd hij derde in de Sharjah Tour.


Michal Schlegel moet genoegen nemen met Elkov Author 
Michal Schlegel liet vorige week nog weten in gesprek te zijn met een ProContinentale ploeg, nadat duidelijk werd dat hij niet de stap kon maken van CCC Sprandi Polkowice naar het nieuwe CCC. Nu blijkt een transfer naar het op één na hoogste niveau echter ook niet door te gaan voor de Tsjech.

De 23-jarige klimmer moet nu genoegen nemen met een plekje bij Elkov Author, een Tsjechische continentale ploeg. De jonge renner werd dit jaar vijftiende in zowel de Tour of the Alps als de Tour of Slovenia.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.