Wielertransfers 2019: Nibali en Padun, Muñoz, WNT-Rotor, Lepistö en Nosková
foto: Tim van Hengel
dinsdag 28 augustus 2018 om 10:25

Wielertransfers 2019: Nibali en Padun, Muñoz, WNT-Rotor, Lepistö en Nosková

Per 1 augustus mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Antonio Nibali en Mark Padun

Bahrain Merida heeft het contract van Antonio Nibali met een jaar verlengd. Daarmee rijdt het 25-jarige broertje van Vincenzo Nibali nog minstens tot eind 2019 bij de WorldTour-formatie. Hij boekte onlangs zijn eerste profzege, toen hij de zevende etappe van de Ronde van Oostenrijk op zijn naam schreef. “Ik ben erg blij dat ik bij de ploeg kan blijven, die me in de WorldTour bracht”, zegt Nibali. “Als ik terugkijk op de afgelopen twee jaar en zie hoe ik gegroeid ben als renner, ben ik ervan overtuigd dat dit de juiste plek is om me verder te ontwikkelen.” Ook Mark Padun blijft in dienst van de ploeg uit Bahrein. De renner uit Oekraïne komt tot en met het seizoen 2020 uit voor de ploeg van kopman Vincenzo Nibali. Padun won dit jaar een van de ritten van de Tour of the Alps.

Daniel Muñoz

Androni Giocattoli-Sidermec heeft al een nieuwe Colombiaan aangetrokken na het vertrek van Iván Ramiro Sosa naar Trek-Segafredo; de 21-jarige Daniel Muñoz komt namelijk over van de continentale formatie EPM. Dat meldt de Colombiaanse wielerbond FCC op Twitter. “Gefeliciteerd met je stap naar de Europese wielerwereld. We zijn er zeker van dat je ons nog veel plezier zult bezorgen.” Muñoz reed eerder dit seizoen de Giro d’Italia U23, waarin hij op de achttiende plaats eindigde. In de vierde rit naar Passo Manivia was hij bovendien tweede. Onlangs stond hij ook aan het vertrek van de Tour de l’Avenir, maar daarin kon hij in de outsidersrol niet verrassen.

WNT-Rotor

Kirsten Wild rijdt op de weg volgend jaar voor een andere werkgever. De koningin van de baan van dit seizoen komt de komende twee seizoenen uit voor het Britse WNT-Rotor. Wild moest op zoek naar een andere ploeg omdat haar huidige team Wiggle High5 er aan het eind van het seizoen mee ophoudt. Met goud op de scratch, het omnium en de puntenkoers werd Wild in Apeldoorn drie maal wereldkampioene. Maar ze presteerde dit jaar ook op de weg het een en ander. Zo won de 35-jarige wielrenster onder andere de RideLondon Classic.

Ook de 30-jarige Lisa Brennauer komt volgend jaar uit voor WNT-Rotor. De Duits kampioene tijdrijden rijdt nog maar een jaar voor Wiggle High5.

Lotta Lepistö en Nikola Nosková

Nog meer transfernieuws uit het vrouwenwielrennen. Lotta Lepistö, op dit moment rijdend voor Cérvelo-Bigla, verkast naar Trek. Dat maakt ze op haar eigen Twitter bekend. De Finse sprintster vertelt dat het een mooie stap in haar carrière is om te gaan samenwerken met nieuwe ploeggenoten en staf. Nikola Nosková verhuist van Bepink juist in omgekeerde richting. De Tsjechische gaat in 2019 rijden voor Cérvelo-Bigla.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
28 augustus 2018 10:29
Mooie stap voor Wild zeker als ze in 2020 mee zou kunnen doen aan de Olympische Spelen
28 augustus 2018 10:33
Savio zijn volgende talent gevonden?
28 augustus 2018 10:35
Jammer, uitgesproken kans gemist voor Sunweb om Nibali als knecht te contracteren voor Dumoulin
28 augustus 2018 17:07
Quintana kan ook nog...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.