Wielertransfers 2019: Artyom Zakharov, Edward Ravasi, Matteo Badilatti, Martina Ritter
Artyom Zakharov - foto: Sirotti
zondag 14 oktober 2018 om 14:45

Wielertransfers 2019: Artyom Zakharov, Edward Ravasi, Matteo Badilatti, Martina Ritter

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Artyom Zakharov, Edward Ravasi, Matteo Badilatti en Martina Ritter.

Artyom Zakharov verlengt bij Astana
Artyom Zakharov rijdt ook in 2019 in de kleuren van Astana. De 26-jarige Kazak, die afgelopen week actief was in de Presidential Cycling Tour of Turkey, tekende namelijk een nieuw contract bij de WorldTour-formatie. “Deze contractverlenging is groot nieuws voor me”, reageert Zakharov. “Ik ben blij dat de ploegleiding en Alexander Vinokourov mij vertrouwen en me steunen in het nastreven van mijn doelen, namelijk de Olympische Spelen in Tokio. Ik voel dat ik zowel op de weg als op de piste kan verbeteren. Bij Astana heb ik alles wat ik daarvoor nodig heb.”

Edward Ravasi blijft bij UAE Emirates
Edward Ravasi zal ook komend seizoen in het tenue van UAE Emirates rondfietsen. De 24-jarige Italiaanse klimmer laat dit weten op zijn Instagram. Ravasi eindigde dit seizoen als vierde in de Adriatica Ionica Race. Daarnaast finishte hij de Vuelta a España op een 39e plaats.

Israel Cycling Academy geeft stagiair Badilatti contract
De Zwitser Matteo Badilatti heeft een profcontract getekend bij Israel Cycling Academy. De 26-jarige coureur komt over van Vorarlberg-Santic, nadat hij dit najaar al stage liep bij de ProContinentale formatie uit Israël.

Badilatti werd dit seizoen onder meer 18e in de Giro dell’Appennino, zevende in de Tour de l’Ain en negende in de Ronde van Oostenrijk tussen de profs. In de Tour de Savoie Mont Blanc (2.2) wist hij tweede te worden. Door deze prestaties pikte Israel Cycling Academy hem op en mocht bij zich bewijzen in de Italiaanse najaarskoersen. Zijn beste uitslag was de 40e stek in Tre Valli Varesine.

Martina Ritter zet punt achter loopbaan
Zoals vooraf aangegeven heeft Martina Ritter haar loopbaan beëindigd. De inmiddels 36-jarige Oostenrijkse wilde aanvankelijk na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro stoppen, maar door de toekenning van het WK 2018 aan Innsbruck besloot ze nog door te gaan. Bij Drops en Wiggle-High 5 bereidde Ritter zich voor op dat mondiale kampioenschap in eigen land. Op de individuele tijdrit werd ze 25e en de wegrit finishte ze niet, maar toch was meedoen wat Ritter wilde. “Er waren zoveel mensen om me te ondersteunen en ik wilde ze niet teleurstellen”, zei ze tegen DirectVélo.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
14 oktober 2018 20:17
Over de ploeg uit Israël gesproken: net als vorig jaar heeft Dennis van Winden nog geen nieuw contract. Zou dat alsnog komen of is het deze keer wel exit ??

Om te reageren moet je ingelogd zijn.