Wielertransfers 2019: Bewley, Vrouwenploeg Groupama-FDJ, Oostra, BEAT
foto: Topcompetitie/Léon van Bon
vrijdag 26 oktober 2018 om 19:30

Wielertransfers 2019: Bewley, Vrouwenploeg Groupama-FDJ, Oostra, BEAT

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Sam Bewley, BEAT Cycling Club en Folkert Oostra.

Sam Bewley twee jaar langer bij Mitchelton-Scott
De gebroeders Yates en Esteban Chaves kunnen een beroep blijven doen op de werklust van Sam Bewley. De 31-jarige Nieuw-Zeelander heeft zijn contract bij Mitchelton-Scott namelijk verlengd tot en met 2020. Bewley – die al sinds 2012 koerst voor de Australische ploeg – is een zeer gewaardeerde kracht binnen het team.

“Ik maak al sinds het begin onderdeel uit van deze ploeg, toen we nog naar onze plek zochten in het peloton”, zo laat Bewley weten op de ploegsite. “Nu hebben we monumenten en grote rondes gewonnen. We zullen de komende jaren nog meer winnen. Ik kijk ernaar uit om hier onderdeel van uit te maken.”


FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope verder zonder Rozanne Slik
FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope zal het komende wielerjaar beginnen met dertien rensters. Opvallend is de afwezigheid van Rozanne Slik: de 27-jarige Nederlandse zal in 2019 dus niet het tenue dragen van de Franse ploeg. Het is nog niet bekend waar Slik – dit seizoen winnares van een etappe in de Lotto Thüringen Ladies Tour – komend seizoen zal koersen.

De Franse formatie kan komend jaar rekenen op de sprintkwaliteiten van Emilia Fahlin. De 30-jarige Zweedse komt over van het ter ziele gegane Wiggle High5. De Australische Shara Gillow en de Duitse Charlotte Becker zijn twee andere blikvangers. De ploeg heeft ook de nog altijd maar 18-jarige Jade Wiel gecontracteerd. De piepjonge Française eindigde op het voorbije WK junioren als vijfde in de wegwedstrijd.

Selectie flag-fr FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope 2019
flag-de Charlotte Becker
flag-fr Charlotte Bravard
flag-fr Coralie Demay
flag-fr Eugénie Duval
flag-se Emilia Fahlin
flag-au Shara Gillow
flag-fr Maelle Grossetete
flag-fr Victorie Guilman
flag-au Lauren Kitchen
flag-fr Marie Le Net
flag-fr Évita Muzic
flag-fr Greta Richioud
flag-fr Jade Wiel


Folkert Oostra naar Monkey Town
Folkert Oostra rijdt komend seizoen voor Monkey Town. Dit laat de 29-jarige renner zelf weten via social media. Oostra – dit seizoen actief voor het eveneens continentale Alecto – werd onlangs nog vijfde in de Tour of Iran. Daarnaast won hij de Ronde van Huijbergen en de bolletjestrui in de Topcompetitie.


BEAT Cycling Club versterkt zich met drie renners 
Nog meer nieuws vanuit het Nederlandse continentale circuit. BEAT Cycling Club heeft zich namelijk weten te versterken met Luuc Bugter, Yves Coolen en Adam Lewis. Vooral de transfer van de 25-jarige Bugter is interessant, aangezien hij vanaf augustus als stagiair actief was bij Vérandas Willems-Crelan.

Hij verdiende een stagecontract door zijn prestaties namens Delta Cycling Rotterdam. Voor de continentale ploeg won hij een etappe én het eindklassement van de Rás Tailteann, de vroegere An Post Ras. Daarnaast werd hij vijfde in de KOGA Slag om Norg, een 1.1-koers over onverharde wegen.

Met de eveneens 25-jarige Coolen haalt BEAT Cycling Club de nummer zeven van de belofteversie van het Omloop het Nieuwsblad in huis. Lewis – de derde en laatste aankoop – is een 23-jarige Brit. Hij eindigde dit seizoen onder meer als vierde in de Grand Prix Albert Fauville-Baulet en als negende in het Circuit de Wallonie.


Sergio Pardilla en Jon Irisarri langer bij Caja Rural-Seguros RGA
Caja Rural-Seguros RGA heeft de afgelopen periode een aantal renners aangetrokken. Het is echter ook bezig om enkele coureurs langer aan zich te binden. Sergio Pardilla en Jon Irisarri bijvoorbeeld: beide Spanjaarden koersen ook in 2019 voor de ProContinentale-ploeg.

De 34-jarige Pardilla is al sinds 2015 actief voor de Spaanse formatie. Hij eindigde dit jaar als zesde in de Vuelta a Burgos. De twaalf jaar jongere Irisarri gaat zijn derde jaar in. Zijn beste uitslag is een elfde plaats in de Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika.


Jesper Rasch verdient contract bij SEG Racing Academy 
Hij was de afgelopen weken al als stagiair verbonden aan SEG Racing Academy: Jesper Rasch. De 20-jarige renner heeft de ploegleiding voldoende weten te overtuigen, aangezien hij een contract heeft getekend voor komend seizoen. “Een grote stap voorwaarts in mijn carrière”, zo vat Rasch het samen op de ploegsite.

Rasch reed de afgelopen periode koersen als het Kampioenschap van Vlaanderen, de Famenne Ardenne Classic en de Tacx Pro Classic.


Britse versterking voor Swabo
De Britse Henrietta Colborne koerst komend seizoen voor Swabo, de nieuwe UCI-vrouwenploeg van de Zuid-Hollandse wielerverenigingen LRTV Swift, WV Avanti en RTV De Bollenstreek. De pas 20-jarige renster kwam dit seizoen uit voor het Spaanse Bizkaia Durango-Euskadi Murias en eindigde tijdens de Britse nationale wegwedstrijd op de achtste plaats. In het verleden reed ze onder meer tweemaal top-5 tijdens de Franse Chrono des Nations voor junior-vrouwen.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
26 oktober 2018 10:53
Jesper Rasch heeft na z'n stage nu ook een contract voor volgend jaar bij SEG.
https://www.segracing.com/jesper-rasch-to-stay-with-the-academy-in-2019/
26 oktober 2018 12:11
Oostra ook winnaar van de bollentrui in de topcompetitie... iets meer vermeldenswaardig dan winst in de Ronde van Huijbergen denk ik.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.