Wielertransfers 2019: Broers Oliveira, Cameron Vandenbroucke, Lotto Soudal Ladies, Szymon Tracz

maandag 15 oktober 2018 om 16:10
Wielertransfers 2019: Broers Oliveira, Cameron Vandenbroucke, Lotto Soudal Ladies, Szymon Tracz

foto: Marcel Koch

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag UAE Emirates, Cameron Vandenbroucke en Szymon Tracz.

UAE Emirates neemt gebroeders Oliveira over van Merckx
Een ware dubbelslag voor UAE Emirates. De formatie haalt namelijk de tweeling Ivo en Rui Oliveira (beiden 22) binnen van Hagens Berman Axeon. Daar reden de Portugese talenten de laatste twee seizoenen onder de vleugels van Axel Merckx. Beide Oliveira’s hebben een contract voor twee jaar getekend bij UAE Emirates.

Ivo werd dit jaar Portugees beloftenkampioen tijdrijden, terwijl Rui juist de wegrit bij de beloften wist te winnen. Ivo wist ook nog de vierde etappe van het Circuit des Ardennes te winnen en zilver te pakken op het EK baanwielrennen. Dat deed hij op het onderdeel Individuele achtervolging. Rui kreeg op zijn beurt zilver op dat EK in Glasgow, door tweede te worden in de Afvalkoers.


Cameron Vandenbroucke (dochter van) naar Lotto Soudal Ladies
Cameron Vandenbroucke zal volgend seizoen rijden voor de opleidingsploeg van de Lotto Soudal Ladies. Inderdaad, de dochter van wijlen Frank Vandenbroucke. De 19-jarige Cameron zal gezien haar weinige ervaring rustig gebracht worden. “We gaan Cameron niet voor de leeuwen gooien. Tijdens de eerste maanden van het seizoen zal ze ook aan geen grote koersen deelnemen, ze zal enkel kermiskoersen rijden. Ze heeft immers nog veel te leren”, aldus ploegleider Dany Schoonbaert tegenover Het Nieuwsblad.

Vandenbroucke reed nog weinig officiële wedstrijden, maar werd deze zomer wel uitgenodigd om enkele criteriums in België te rijden tussen de elites. Zo won ze in Lombardsijde het dernycriterium. Hiervoor was ze atlete, maar na een gebroken voet ging ze wielrennen.


Puck Moonen en Demi de Jong blijven bij Lotto Soudal Ladies
Lotto Soudal Ladies heeft de selectie voor 2019 rond. Met Puck Moonen, Demi de Jong en Danique Braam rijden er volgend seizoen drie Nederlandse rensters voor de proftak. Opvallende nieuwkomer voor het talententraject van de Belgische ploeg is, zoals hierboven al gemeld, Cameron Vandenbroucke.

Naast de 23-jarige Braam, die overkomt van Jan van Arckel, zijn er nog drie nieuwelingen in de ploeg. Thi That Nguyen (21) uit Vietnam, granfondo-wereldkampioene Marie Dessart (37) en de Britse Dani Christmas (30) hebben een contract getekend.

Tegenover de komst van Braam staat het vertrek van de Nederlandse Marjolein van ’t Geloof. Ook Isabelle Beckers, Valerie Demey en Anabelle Dréville vertrekken.

Selectie Lotto Soudal Ladies 2019: Danique Braam, Alana Castrique, Dani Christmas, Demi de Jong, Marie Dessart, Annelies Dom, Chantal Hoffmann, Lotte Kopecky, Puck Moonen, Thi That Nguyen, Julie Van De Velde, Kelly Van den Steen en Fenna Vanhoutte

Opleidingsploeg Lotto Soudal Ladies 2019: Emke De Keyser, Julie Roelandts en Cameron Vandenbroucke.


‘Szymon Tracz naar opleidingsploeg CCC’
De 19-jarige Pool Szymon Tracz zal volgend jaar de kleuren van de nieuwe opleidingsformatie van CCC verdedigen, zo meldt het Franse CyclismActu. Tracz reed het afgelopen seizoen voor het Britse ONE, maar deze formatie houdt op te bestaan. CCC Development is de doorstart van het huidige ProContinentale CCC Sprandi Polkowice en zal dienen als opleiding richting het nieuwe WorldTour-team (dat nu nog BMC is).


Frédéric Amorison stopt als ploegleider Wallonie Bruxelles
Voormalig profwielrenner Frédéric Amorison verlaat WB-Aqua Protect-Veranclassic. De 40-jarige Belg was bij de ProContinentale formatie actief als ploegleider. Dat laat hij weten op Facebook. Amorison reed afgelopen week in de Ronde van Turkije zijn laatste kilometers in de volgwagen van de Waalse ploeg. In 2015 trad de ex-coureur van Lotto-Adecco en Quick-Step Davitamon toe tot de staf van Wallonie Bruxelles. Vanaf 2019 begeleidt Amorison de jeugdploeg RVS Péruwelz-Bury, dat banden heeft met Wanty-Groupe Gobert.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Tom Rey 15 oktober 2018 om 15:36

Heeft Cameron talent? Geen idee. Hopelijk wordt ze niet binnen gehaald om eenzelfde reden als dat Puck Moonen werd binnen gehengeld. Overigens, fietst die volgend seizoen nog?

0
albertooo 15 oktober 2018 om 15:43

Schijnt in de atletiek op Belgisch niveau aan de top te hebben gezeten, maar heeft nog weinig ervaring in het peloton. Ze zal zonder twijfel meer koersen kunnen uitrijden dan Moonen.

0
moa 15 oktober 2018 om 15:55

3 keer Belgisch kampioen veldlopen. Talent genoeg dus.
Puck Moonen fietst nog volgend seizoen. VDB zal wel een ander niveau halen.

0
ah-ja 15 oktober 2018 om 16:05

Waar gaat Rui Costa trouwens heen? Sunweb?

0
lander luypaert 15 oktober 2018 om 17:17

die zal zijn contract nog verlengen.

0
Grobbel 15 oktober 2018 om 16:20

Edit redactie: Inderdaad, is aangepast

0
FritsvanHoefelen 15 oktober 2018 om 16:28

Puck heeft toch maar mooi een nieuw contract gescoord met haar 73ste plek in de EPZ Omloop van Borsele

0
Viktrodriguez 15 oktober 2018 om 16:37

Zal vast vooral een goedkoop uithangbord zijn.

0
trickstuff 15 oktober 2018 om 19:17

Waarom denk je goedkoop @Viktrodriguez?
Ze bezorgt haar werkgever/sponsoren meer exposure dan al haar collega’s bij elkaar. Uiteraard (en volledig terecht) hoort daar een financiële vergoeding tegenover te staan, en ik vermoed dat die vergoeding hoger is dan die van de (vrouwelijke) wereldkampioen en olympisch kampioen bij elkaar

0
kielabokki 15 oktober 2018 om 19:30

En wielrennen maar vechten voor alles waar zij niet voor staat. Lekker Puck, gewoon omdat het kan.

0
Viktrodriguez 15 oktober 2018 om 20:31

trickstuff

Ik kan me niet voorstellen dat ze meer geld vangt dan de toprensters in het vrouwenpeloton. Zeker niet omdat ze in eerste aanleg natuurlijk gewoon gecontracteerd als wielrenster en daarin niet meer dan een knecht is.

0
Verweggistan 15 oktober 2018 om 16:50

UAE is behoorlijk wat renners aan het halen. Ze hebben al 8 renners gehaald; 2 gaan er sowieso weg (Niemiec en Swift) en 7 renners hebben nog geen duidelijkheid: Costa, Sutherland, Mori, Ait-El-Abdia, Mirza, Atapuma en Ganna (gerucht gaat dat hij naar Sky gaat). Mirza zal wel blijven qua sponsorbelangen en ik kan mij niet voorstellen dat Costa weg gaat, dan hadden we toch al wel geruchten gehoord. Voor de anderen zal het wel einde verhaal bij UAE zijn.

0
lander luypaert 15 oktober 2018 om 17:19

ja Mori is 38 geloof ik die zie ik stoppen ofwel zakken naar een lagere klasse.
Ganna zou zijn contract verlengen en Costa ook Atapuma zou normaal gezien weg gaan.

0
LB117 15 oktober 2018 om 17:29

Frédéric Amorison de grootste praatjesmaker uit het peloton aldus de Tank..

0
ah-ja 15 oktober 2018 om 17:58

Atapuma naar Sunweb dan? Die Marrokaan Ait-El-Abdia kan ook wel wat, reed vorig jaar niet slecht

0
Plavka 15 oktober 2018 om 20:31

Proficiat Danique, precies dat gehaald waar ze voor gestreden heeft dit jaar. En dat zonder kruiwagen, of grote longen.

Wat lijkt die dochter op Frank. Ook qua bouw op de fiets. Soort deja-vu.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone