Wielertransfers 2019: Metec-TKH, Burgos-BH, Danilo Celano, Marco Coledan
Jarno Gmelich Meijling - foto: Léon van Bon/Topcompetitie
zondag 28 oktober 2018 om 13:20

Wielertransfers 2019: Metec-TKH, Burgos-BH, Danilo Celano, Marco Coledan

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Burgos-BH, Danilo Celano en Marco Coledan.

Metec-TKH neemt afscheid van sterkhouders
Vier sterkhouders gaan Metec-TKH verlaten. Dat laat de ploeg weten op Twitter. Tijmen Eising, Johim Ariesen, Jarno Gmelich Meijling en Jasper Hamelink kiezen in 2019 voor een maatschappelijke carrière. Eising blijft erbij koersen voor VolkerWessels-Merckx, terwijl Gmelich Meijling daarnaast bij De Volharding gaat rijden.

Burgos BH trekt twee jongeren aan
Burgos BH riskeert na een tweede dopinggeval in twaalf maanden tijd een schorsing, maar dat weerhoudt de ploeg er niet van om twee nieuwe renners aan te trekken. De ploeg van Jetse Bol verrast met de komst van Matthew Gibson, die van JLT Condor komt. Ook Jaume Sureda – die overstapt van de opleidingsploeg van Caja Rural – tekent een contract.

Gibson is een 22-jarige Brit die dit jaar een etappe won in de Tour de l’Avenir, terwijl Sureda dit seizoen met zeven overwinningen in nationale koersen indruk maakte op de Spaanse ProContinentale ploeg. El Correo de Burgos meldt de transfer van de twee coureurs.

Danilo Celano doet stap terug 
Danilo Celano doet een stap terug. De Italiaan koerst komend seizoen weer voor het Albanese Amore & Vita-Prodir. De 28-jarige Italiaan verliet in 2017 nog de continentale ploeg om zijn geluk te beproeven bij het Spaanse Caja Rural-Seguros RGA, nadat hij indruk maakte met onder meer winst in de Giro dell’Appennino. Voor de ProContinentale formatie wist hij echter geen indruk te maken. Zo reed hij geen enkele keer top-10.

Marco Coledan zet punt achter carrière
“En hier eindigt het. Na zeven jaar hang ik mijn fiets aan de haak”, deze boodschap slingerde Marco Coledan afgelopen vrijdag de wereld in via Twitter. De Italiaan zet op 30-jarige leeftijd een punt achter zijn loopbaan. De Italiaan kwam dit jaar nog uit voor Wilier-Triestina-Selle Italia. Hij reed zelfs de Giro d’Italia uit.

Coledan maakte in 2012 zijn debuut voor het ProContinentale Colnago CSF Bardiani. Na drie jaar bij de Italiaanse ploeg maakte hij de overstap naar Trek-Segafredo. Hij kwam uiteindelijk drie seizoenen uit op WorldTour-niveau. Aan het einde van 2017 maakte hij de overstap naar Wilier-Triestina-Selle Italia.

Coledan won tijdens zijn carrière een koers: afgelopen april won hij de achtste etappe van de Tour du Maroc. De stevig gebouwde aanvaller – die ook succes heeft gehad op de baan – reed uiteindelijk viermaal de Giro.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
28 oktober 2018 13:34
Coledan kon de contributie niet meer betalen? ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.