Wielertransfers 2019: Burgos-BH, Vantomme, Cervélo-Bigla, Schouten
foto: Sirotti
woensdag 10 oktober 2018 om 11:00

Wielertransfers 2019: Burgos-BH, Vantomme, Cervélo-Bigla, Schouten

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Burgos-BH, WB-Aqua Protect-Veranclassic, Cervélo-Bigla en Jasper Schouten.

Burgos-BH
Burgos-BH heeft een slag geslagen op de transfermarkt door drie coureurs aan zich te binden. Veteranen Ángel Madrazo en Ricardo Vilela zullen ervaring aan het team toevoegen, terwijl Manuel Peñalver met zijn negentien jaar een renner voor de toekomst is. De krant El Correo de Burgos meldt dit nieuws op hun website.

Daarnaast werden ook een viertal contracten verlengd; Jetse Bol, Diego Rubio, Jesús Ezquerra en Jorge Cabedo mogen ook volgend seizoen de kleuren van Burgos-BH verdedigen. Het aantrekken en verlengen van deze zeven coureurs betekent het einde van hun contract voor vier andere coureurs: Jordi Simon, José Mendes, Pablo Torres en Adrián Gonzaléz moeten hun hun heil ergens anders zoeken.

De dertigjarige Madrazo komt over van Delko Marseille-Provence KTM en neemt een aantal jaar WorldTour-ervaring met zich mee; in het verleden reed hij bij Movistar. Ook Vilela heeft de nodige ervaring; in zijn profbestaan kwam hij al voor zeven verschillende ploegen uit. Voor Peñalver zal het een jaar van ontdekken worden, al liet hij in Colombia Oro Y Paz en de Tour of China zien over rappe benen te beschikken. De Spanjaard komt over van Trevigiani Phonix-Hemus 1896.

Maxime Vantomme
Maxime Vantomme moet op zoek naar een nieuwe ploeg. Dat meldt Het Nieuwsblad. De 32-jarige veteraan van WB-Aqua Protect-Veranclassic ziet na twee seizoenen dienst bij de Belgische ProConti-ploeg zijn contract niet verlengd worden. De Belg, die in het verleden voor Katusha reed, kende een tegenvallend seizoen, waarin een tweede plaats in de derde etappe van de Binckbank Tour één van de weinige lichtpuntjes was.

Cervélo-Bigla
Tevreden kan Cervélo-Bigla kijken naar de contractverlenging van Emma Cecilie Norsgaard. Het 19-jarige sprinttalent heeft haar contract bij de ploeg van onder andere Cecile Uttrup Ludwig met één jaar verlengd. In haar eerste seizoen als prof maakte Norsgaard indruk met een tweede plaats op het Deens kampioenschap en een vierde plaats in de GP Bruno Beghelli.

Jasper Schouten
Jasper Schouten zal Alecto na één seizoen alweer verlaten. De 24-jarige Schouten zou wel een nieuw contract aangeboden hebben gekregen, maar besloot daar niet op in te gaan. Verdwijnen uit de Topcompetitie zal Schouten echter niet; volgend jaar is hij te bewonderen in het groene tenue van WV De IJsselstreek, dat volgend seizoen zijn opwachting maakt in de Topcompetitie. Dit meldt De Stentor.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
10 oktober 2018 11:19
@redactie, Moolman gaat weg bij Cervelo Bigla dus het is niet de ploeg van Moolman..
10 oktober 2018 11:55
@wielerflits
hebben gekrijgen.. Serieus?
Zullen we er maar hebben gekregen van maken. :D

Om te reageren moet je ingelogd zijn.