Wielertransfers 2019: De la Parte, Périchon, Vanbilsen, Aberasturi
Víctor De la Parte - foto: Sirotti
maandag 17 september 2018 om 15:46

Wielertransfers 2019: De la Parte, Périchon, Vanbilsen, Aberasturi

Per 1 augustus mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Víctor De la Parte naar nieuwe CCC-ploeg
Víctor De la Parte zal volgend jaar ploeggenoot worden van Laurens ten Dam bij de nieuwe CCC-ploeg. Zo keert de Spanjaard na twee jaar Movistar weer terug bij CCC. “Voor mij is dit een van de grootste projecten in het wielrennen met grote namen en vele overwinningen door de jaren heen, dus het is me een groot genoegen om hier deel van uit te mogen maken”, aldus De la Parte in het persbericht van zijn nieuwe ploeg. Bij zijn nieuwe ploeg treft de 32-jarige klimmer met Francisco Ventoso een landgenoot.


Pierre-Luc Périchon maakt binnenlandse transfer
Een transfer binnen Frankrijk. Pierre-Luc Périchon maakt de overstap van Fortuneo-Samsic naar Cofidis. De 31-jarige coureur verlaat daarmee de ploeg waar hij in 2013 voor het eerst prof werd. Destijds heette de ploeg nog Bretagne-Séché Environnement. Périchon heeft twee profzeges op zijn naam staan. We hopen dat hij de kaas na zijn zege in Parijs-Camembert van 2012 al op heeft. Zijn tweede overwinning boekte hij vorige maand in La Poly Normande. Kort daarna werd hij achtste op het EK in Glasgow.


Kenneth Vanbilsen verlengt contract
Bij Cofidis komt Périchon volgend seizoen ook Kevin Vanbilsen tegen. De Belgische hardrijder is bezig aan zijn vierde seizoen in Franse dienst. Hoe lang de nieuwe verbintenis duurt, is niet bekendgemaakt. Vanbilsen is de laatste jaren vooral ingezet als sprintvoorbereider. “Werken voor kopmannen als Nacer Bouhanni en Christophe Laporte is een waar plezier voor mij. Verder hou ik ook van het klassieke werk. Ik ben blij mijn avontuur bij Cofidis te kunnen verderzetten”, laat hij weten in het persbericht. Afgelopen weekend reed hij de Vuelta uit als 137e.


Jon Aberasturi tekent bij Caja Rural-Seguros RGA
De Spaanse sprinter Jon Aberasturi werd door zijn voormalig UKYO-ploeggenoot Marc de Maar constant genoemd tijdens de Vuelta. Verder dan een zesde plaats in de slotrit kwam de 29-jarige Aberasturi niet. Hij is bezig aan zijn eerste seizoen bij Euskadi-Murias, en volgens Noticias de Álava ook zijn laatste. Caja Rural-Seguros RGA heeft een tweejarig contract klaarliggen dat Aberasturi naar alle waarschijnlijkheid snel zal ondertekenen. De spurter boekte in de openingsrit van de Vuelta Aragon zijn enige zege van dit seizoen.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
17 september 2018 15:51
Ok De La Parte wordt ploegmaat van Ten Dam dus ! Ten Dam heeft nog niet getekend toch ? Maar kennelijk is dat wel rond dus. Goed dat Laurens een ploeg heeft voor volgend jaar
18 september 2018 11:31
Cofidis is heel goed bezig voor komend seizoen. Lijken in te gaan zetten op een sprinttrein voor zowel Laporte als Bouhanni. En vooralsnog qua transfers niet op een klassementsman. Kopman Navarro vertrekt en Herrada en Hansen zijn beide geen renner die top 10 gaan halen in een grote ronde.

Perichon zal naar eigen zeggen in de Franse pers een rol als wegkapitein en aanvaller gaan invullen bij Cofidis.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.