Wielertransfers 2019: Eduard Grosu, Wanty-Groupe Gobert, Sunweb, Emilia Fahlin
foto: Sirotti
woensdag 5 september 2018 om 12:31

Wielertransfers 2019: Eduard Grosu, Wanty-Groupe Gobert, Sunweb, Emilia Fahlin

Al ruim een maand mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Eduard Michael Grosu
Eduard Michael Grosu verlaat na vijf jaar het Italiaanse Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini. De 25-jarige Roemeense sprinter heeft namelijk een tweejarig contract getekend bij het Franse Delko-Marseille Provence-KTM, dat eveneens uitkomt op ProContinentaal niveau. Grosu won sinds zijn debuut voor de Italiaanse formatie in 2014 achttien wedstrijden. Dit jaar zegevierde hij in de tweede etappe van de Ronde van Kroatië, gevolgd door drie ritzeges in de Tour of Qinghai Lake. In diezelfde ronde kwam hij echter zwaar ten val in de negende etappe, waardoor hij enkele weken uit de roulatie was.


Wanty-Groupe Gobert
Volgens Het Nieuwsblad maakt Aimé De Gendt de overstap van Sport Vlaanderen-Baloise naar Wanty-Groupe Gobert. De 24-jarige Belg kon ook rekenen op lichte interesse van CCC, Quick-Step Floors en Cofidis, maar die interesse werd niet concreet. Jérôme Baugnies en Pieter Vanspeybroeck mogen binnenkort hun contract met Wanty-Groupe Gobert vernieuwen. Stagiair Alfdan De Decker zal ook een contract aangeboden krijgen van de Waalse ploeg. Maar ook Sport Vlaanderen-Baloise zou hem in huis willen halen.


Sunweb (vrouwenploeg)
Het damesteam van Sunweb heeft een goede slag op de transfermarkt geslagen door twee rensters aan zich te binden. Janneke Ensing – dit jaar de winnares van Le Samyn – en Susanne Andersen komen de ploeg versterken. Ensing komt over van Alé Cipollini, terwijl Andersen Hitec verlaat. Naast de twee aanwinsten hebben ook twee rensters hun contract verlengd. Pernille Mathiesen en Leah Kirchmann zullen ook in 2019 in de zwart-witte kleuren van Sunweb te bewonderen zijn.


Emilia Fahlin
De Zweedse Emilia Fahlin verruilt na dit seizoen Wiggle High5 voor FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope. Ze tekende een contract waarmee ze tot zeker het einde van 2019 voor de Franse formatie rijdt. “Ik ben erg blij en kijk uit naar komend jaar en het avontuur dat me staat te wachten in 2019. Ik heb het gevoel dat ik nu al zo’n positieve vibe heb. Deze ploeg is al jaren een vaste naam in het vrouwenwielrennen en ik heb veel respect voor de drive om het team te blijven verbeteren en voor het werk dat ze doen voor de vrouwen.” Fahlin won in het verleden onder meer de Crescent Vårgårda en het Zweeds kampioenschap tijdrijden en op de weg. Dit jaar was ze nog tweede in de Ladies Tour of Norway achter Marianne Vos.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.