Wielertransfers 2019: Hagens Berman Axeon, Fabricio Ferrari, Simone Andreetta
Simone Andreetta - foto: Sirotti
woensdag 14 november 2018 om 19:18

Wielertransfers 2019: Hagens Berman Axeon, Fabricio Ferrari, Simone Andreetta

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Hagens Berman Axeon, Fabricio Ferrari en Simone Andreetta.

Andreetta stopt ermee
Simone Andreetta hangt zijn fiets aan de wilgen. De 25-jarige Italiaan reed de voorbije vier seizoen bij Bardiani-CSF, maar hij kreeg geen nieuw contract. Ook andere teams zagen het niet in hem zitten, waardoor hij besloten heeft om te stoppen als professioneel wielrenner. Bij de beloften leek Andreetta nochtans een leuk talent, maar dat is er nooit uitgekomen. “Achttien jaar vol emoties, vreugde, verdriet en teleurstellingen. Het fietsen heeft mijn leven veranderd. Bedankt allemaal!”, schrijft de Italiaan op Twitter.


Hagens Berman Axeon strikt Portugees
Hagens Berman Axeon heeft met André Carvalho nog een talent weten aan te trekken. De 21-jarige Portugees komt over van het continentale Liberty Seguros-Carglass. Hij werd onder meer elfde in de Grande Prémio de Portugal N2. Eerder trok de Amerikaanse talentenfabriek al Kevin Vermaerke, Sean Quinn, Jakob Egholm en Karel Vacek aan.


Liam Holowesko laatste aanwinst voor Hagens Berman Axeon
Liam Holowesko verruilt na dit seizoen het Hot Tubes Development Cycling Team voor Hagens Berman Axeon. De Amerikaanse ProContinentale formatie maakte vandaag de komst bekend van de 18-jarige renner, die al tweevoudig Amerikaans kampioen tijdrijden bij de junioren en drievoudig Bahamaans profkampioen was. “Ik wil graag zoveel mogelijk leren bij deze ploeg en hopelijk kan ik veel ervaring opdoen en racetactieken leren begrijpen.” Met de komst van Holowesko heeft Hagens Berman Axeon de selectie voor 2019 rond.


Ferrari prof af
Fabricio Ferrari doet komend jaar een stapje terug, meldt Record. De 33-jarige Uruguayaan is al jarenlang een trouwe dienaar van Caja Rural-Seguros RGA, maar dat houdt na dit seizoen op. Eventjes dacht Ferrari dat zijn carrière erop zat, maar de Portugese Continental-formatie Efapel heeft hem verleid om toch nog een jaar extra aan zijn loopbaan vast te knopen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.