Wielertransfers 2019: Honoré, Phinney, Agnoli, Vantomme
foto: Sirotti
dinsdag 23 oktober 2018 om 13:00

Wielertransfers 2019: Honoré, Phinney, Agnoli, Vantomme

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag onder andere Mikkel Frølich Honoré, Taylor Phinney en Valerio Agnoli.

Honoré tekent tweejarig contract bij Deceuninck-Quick-Step
De geruchten rond Mikkel Frølich Honoré zijn bevestigd. Quick-Step Floors verwelkomt de 21-jarige Deen in een persbericht. Honoré reed al als stagiair bij de formatie van Patrick Lefevere. Niet allen bij de beloften, ook in wedstrijden als de Grand Prix d’Isbergues en Binche-Chimay-Binche maakte de renner indruk op zijn ploegleiding. “Ik durfde niet te denken aan het ondertekenen van een contract bij deze grote ploeg, dus het is echt een ongelooflijk gevoel”, vertelt Honoré, die met Michael Mørkøv en Kasper Asgreen twee landgenoten binnen het team kent.

Phinney langer bij EF Education First-Drapac
Taylor Phinney heeft zijn contract bij EF Education First-Drapac verlengd. De nummer acht van Parijs-Roubaix maakt ook komend seizoen de Hel van het Noorden tot zijn hoofddoel. De Amerikaan rijdt sinds 2017 voor de Amerikaanse ploeg van Jonathan Vaughters. “Er is geen ander team waar ik mezelf in het profpeloton zou zien fietsen”, zegt Phinney in het persbericht. “Ik voel dat ik hier eerlijk kan zijn tegen iedereen om me heen en tegen mezelf.”

Valerio Agnoli blijft langer aan Nibali’s zijde
Vincenzo Nibali kan in 2019 ook beschikken over de hulp van Valerio Agnoli. De 33-jarige Agnoli heeft zijn contract bij Bahrain Merida met een jaar verlengd, meldt SpazioCiclismo. De Italianen rijden al sinds 2008 samen in één ploeg. Eerst bij Liquigas, vervolgens Astana en in 2019 voor het derde seizoen op rij bij Bahrain Merida.

Daniel Viejo naar Euskadi-Murias
Daniel Viejo komt in 2019 uit voor het ProContinentale Euskadi-Murias. De Spanjaard, die over een maand 21 jaar oud wordt, is volgens teammanager Jon Odriozola een renner met een groot potentieel. Viejo reed in 2017 voor de continentale formatie van Unieuro Trevigiani-Hemus 1896. In dat jaar werd hij onder andere tweede in etappe twee van de Tour of Mersin in Turkije. Dit seizoen werd Viejo 22e op het nationaal kampioenschap tijdrijden voor beloften.

Vantomme fietst volgend jaar op continentaal niveau
Maxime Vantomme zet zijn carrière voort bij het continentale Tarteletto-Isorex. De 32-jarige Belg moest vertrekken bij WB Aqua Protect-Veranclassic. Vantomme heeft ervaring op het hoogste niveau, hij reed van 2009 tot en met 2012 bij Katusha. In de derde etappe van de BinckBank Tour werd Vantomme tweede. Op zijn palmares staan verder onder meer overwinningen in Le Samyn en de Paris-Arras Tour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.