Wielertransfers 2019: UAE Emirates, Courteille, Trek, Uttrup Ludwig
foto: Sirotti (archief)
woensdag 22 augustus 2018 om 19:15

Wielertransfers 2019: UAE Emirates, Courteille, Trek, Uttrup Ludwig

Per 1 augustus mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

UAE Emirates
UAE Emirates heeft een slag geslagen op de transfermarkt door Alessandro Covi een stagecontract te geven en Tadej Pogačar voor twee jaar aan zich te binden. Covi won vandaag een etappe in de Tour de l’Avenir en zal de komende maanden in dienst van UEA Emirates rijden, waarna hij volgend jaar uit zal komen voor het continentale Colpack. Pogačar won dit jaar op een knappe manier de Vredeskoers.

Arnaud Courteille
Arnaud Courteille heeft zijn contract bij Vital Concept met twee seizoenen verlengd. De 29-jarige Fransman ligt hierdoor tot en met 2020 vast bij de ProContinentale ploeg. Courteille – die aan het einde van 2017 de overstap maakte van WorldTour-ploeg FDJ – werd dit jaar negende in Le Tour de Savoie Mont Blanc.

Trek
De nieuwe vrouwenploeg van fietsfabrikant Trek begint steeds meer gestalte te krijgen. Vandaag trok het namelijk in de vorm van Ruth Winder en Lauretta Hanson twee nieuwe rensters aan. De 25-jarige Winder komt over van Sunweb, waar zij dit jaar een rit won in de Giro Rosa en ook een dag de roze leiderstrui droeg. De 23-jarige Hanson komt over van UnitedHealthCare. Met etappewinst in de Tsjechische meerdaagse Tour de Feminin heeft ook zij dit jaar al haar benen laten spreken.

Cecilia Uttrup Ludwig
Cervélo Bigla heeft in de toekomst geïnvesteerd door het contract met de Deens kampioene tijdrijden Cecile Uttrup Ludwig te verlengen. De 22-jarige renster staat bekend als een groot klimtalent. In de Giro Rosa liet ze haar potentie zien door zesde te worden in het eindklassement. Ook animeerde ze de finale van La Course; daarin eindigde ze op een vierde plaats.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
22 augustus 2018 19:24
Hurel zou vorig jaar de overstap maken van DirectEnergie naar Armee de Terre, maar die ploeg stopte plots. Mooi dat hij nu weer terugkeert.
22 augustus 2018 20:14
Ik verwacht wel wat van Pogacar. Heeft het dit jaar al erg goed gedaaan voor zo’n jonkie. Benieuwd wat hij bij UAE kan doen.
22 augustus 2018 22:43
@redactie
Misschien het stukje over UAE nog eens nalopen...
    23 augustus 2018 09:07
    Het zal er wel uitkomen nu hij de vredeskoers heeft gewannen...
23 augustus 2018 09:57
Toch wel benieuwd wanneer Sunweb nu eens transfers gaat aankondigen...
23 augustus 2018 14:26
Zelfs bij de vrouwen van sunweb loopt men weg ;)
23 augustus 2018 15:32
Tanel Kangert naar EF..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.