Wielertransfers 2019: André Greipel, Bahrain Merida, Jens Debusschere, AG2R
Jens Debusschere - foto: Sirotti
maandag 23 juli 2018 om 19:00

Wielertransfers 2019: André Greipel, Bahrain Merida, Jens Debusschere, AG2R

Hoewel het nog tot 1 augustus duurt voordat transfers officieel bekendgemaakt mogen worden, draait de transfercarrousel in het peloton alweer op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten op een rijtje.

André Greipel
Volgens Het Nieuwsblad heeft André Greipel er met Israel Cycling Academy een optie bij voor volgend seizoen. Zondag werd bekend dat Greipel na acht jaar Lotto Soudal de deur achter zich dicht trekt en op zoek gaat naar iets nieuws. Deze uitdaging zou dus mogelijk in Israel kunnen liggen. Der Gorilla zag eerder al BORA-hansgrohe en Bahrain Merida afhaken in de jacht op zijn handtekening. Naast de Israëlische ploeg zou ook Fortuneo-Samsic nog in de running zijn voor Greipel.


Jens Debusschere
De Belgische enclave bij Katusha-Alpecin zal met Jens Debusschere nog meer vorm gaan krijgen. De Zwitserse formatie heeft reeds Jenthe Biermans, Baptiste Planckaert en Steff Cras onder contract staan. En daar komt Debusschere vanaf volgend jaar bij, aldus Het Laatste Nieuws. Bij zijn nieuwe ploeg zal de sprinter annex klassiekerrenner met Dirk Demol ook een landgenoot als ploegleider aantreffen. Hij zou de overstap maken van Trek-Segafredo naar Katusha-Alpecin.


Bahrain Merida 
Ploegdirecteur Rik Verbrugghe van Bahrain Merida heeft tegenover Sporza bevestigd dat Phil Bauhaus en Marcel Sieberg volgend jaar zijn formatie komen versterken. Toen hij reageerde op de geruchten omtrent Greipel sprak hij – mogelijk per ongeluk – zijn mond voorbij. “Greipel is nooit in beeld geweest bij ons. Zijn maatje Marcel Sieberg is enkel aangetrokken in dienst van Phil Bauhaus”, klonken de woorden van Verbrugghe. Officieel mogen transfers pas op of na 1 augustus bekend worden.


AG2R La Mondiale
De Franse formatie AG2R La Mondiale heeft niet stilgezeten. Op de rustdag van de Tour de France heeft de formatie maar liefst tien contracten opengebroken en verlengd, meldt L’ÉquipeAlexis Gougeard, Samuel Dumoulin, Hubert Dupont, Stijn Vandenberghe en Gediminas Bagdonas hebben hun handtekening gezet onder een verbintenis die hen tot eind 2019 bij AG2R La Mondiale houdt. Alexandre Geniez, Clément Chevrier, Benoît Cosnefroy, Quentin Jaurégui en Nans Peters blijven tot eind 2020.


Aviv Yechezkel
Israel Cycling Academy neemt per direct afscheid van Aviv Yechezkel. Dat meldt de ploeg op Facebook. De 24-jarige Israëliër reed twee en een half jaar voor de ploeg die sinds 2017 onder een ProContinentale licentie rijdt. Hij gaat aan de slag als coach in de opleidingsformatie. In het persbericht geeft Yechezkel aan mentale problemen te hebben gehad met veel stress en boosheid. Daarna heeft hij in overleg met verwanten besloten te stoppen met wielrennen.


Johannes Schinnagel
De 22-jarige Johannes Schinnagel mag stage gaan lopen bij de WorldTour-ploeg BORA-hansgrohe.  De Duitse wielrenner komt voor de laatste maanden van 2018 over van TIrol, waar ook de Nederlander Sven Burger onder contract staat. Schinnagel reed zich de afgelopen maanden in de kijker door in meerdere etappes kort te eindigen in de Giro U23 en tiende te worden in Gent-Wevelgem U23.


Xandro Meurisse
Goed nieuws voor Xandro Meurisse. De 26-jarige Belg ziet zijn contract bij Wanty-Groupe Gobert met twee jaar verlengd worden tot eind 2020. Meurisse kwam in 2017 bij de ploeg en boekte sindsdien enkele successen voor het team van Hilaire Van der Schueren. Tweede plaatsen werden behaald in de Volta Limburg Classic en in het eindklassement van de Ronde van Luxemburg. Volgende maand start Meurisse met de Belgische selectie op het EK in Glasgow.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
23 juli 2018 19:15
Opvallend dat Gougeard blijft, die had er toch wat kritiek op dat hij niet mee mocht naar de Tour.
23 juli 2018 19:24
Ook mooi dat Samuel Dumoulin ook nog een jaartje langer doorgaat. Die is ook al bijna 38 inmiddels...
23 juli 2018 20:37
Jammer dat een grote renner als Greipel toch via de achterdeur lijkt te vertrekken. Ik had hem een groter afscheid gegund.
23 juli 2018 21:23
Gaan die Israëliers zelfs mét Greipel überhaupt nog een Grand Tour rijden? De Vuelta heeft met drie Spaanse ploegen en Cofidis sowieso geen plek, de Tour start in Belgie en dus is er nog max. 1 plekje vrij in de Giro? En die start waarschijnlijk in Marseille of Polen. Dus CCC of Delko Marseille? Dan ga je er wel heel erg via de achterdeur uit, als je niet nog 1 keer je ding mag doen... (Of hij moet Roubaix winnen natuurlijk ;) )
23 juli 2018 21:54
ccc is dan al pro tour
23 juli 2018 23:12
Kan Greipel niet terecht bij Jumbo in de Greame Brown-rol?k
23 juli 2018 23:48
Greiptwil toch geen graeme rol.
Israël gaat waarschijnlijk geen grote ronde rijden nee.
En bizar dat renner die leidt aan boosheid de opleiding gaat doen. Als het werkt iets voor moscon?
24 juli 2018 00:31
Prima voor Greipel om juist bij een kleinere ploeg uit te bollen. Fortuneo lijkt me de beste optie. Als topsprinter is zijn rol in de grote ronden sowieso uitgespeeld, hoewel hij bij Fortuneo nog wel de Tour kan rijden. Bij de Israëlische ploeg zal dat niet lukken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.