Wielertransfers 2019: Jaakko Hänninen, Fabio Duarte, Christopher Blevins
foto: Sirotti
zaterdag 17 november 2018 om 19:09

Wielertransfers 2019: Jaakko Hänninen, Fabio Duarte, Christopher Blevins

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Jaakko Hänninen, Fabio Duarte en Christopher Blevins.

Jaakko Hänninen begint seizoen bij huidige ploeg
Jaakko Hänninen, de Finse renner die brons pakte in de jongste WK-wegwedstrijd voor beloften, lijkt het nieuwe seizoen te beginnen bij l’EC Saint-Étienne Loire – zijn huidige club. Naar verluidt hadden meerdere ploegen interesse getoond, maar volgens Cyril Dessel – betrokken bij zowel l’EC Saint-Étienne Loire als AG2R La Mondiale, de ploeg die op pole-position ligt om de Fin binnen te halen – blijft Hänninen nog even rijpen bij zijn huidige ploeg.

“Ik kan je verzekeren dat hij in de komende maanden de overstap maakt naar de profs”, zegt Dessel op de website van Velo 101. “Dat is wel zeker. 2019 wordt een belangrijk jaar voor hem. Hij is één van de beste klimmers van zijn generatie. Maar hij zal nog wat moeten doorgroeien om een complete renner te worden. Het kan geen kwaad om hem nog enkele duels te laten uitvechten in het amateurcircuit.”


Medellín haalt Fabio Duarte binnen
Fabio Duarte verruilt Manzana Postobon voor Medellín, waardoor hij in 2019 in het continentale circuit actief zal zijn. De ploeg van manager José Julián Velásquez maakte de komst van de Colombiaan bekend op haar social media. Het vertrek van Duarte, wereldkampioen bij de beloften in 2008, kwam onlangs al in de media en daaruit bleek dat hij een carrière in Europa ambieerde. Bij Medellín komt hij dus opnieuw terecht bij een ploeg uit zijn thuisland. Hij treft er onder anderen Óscar Sevilla, de oud-renner van onder meer Kelme-Costa Blanca, Phonak en T-Mobile.

Daarnaast bevestigde Medellín de komst van de Colombianen Harold Tejada en Eduard Beltrán, beiden afkomstig van EPM.


Christopher Blevins keert wegwielrennen de rug toe
Christopher Blevins keert in 2019 niet meer terug bij Hagens Berman Axeon. De Amerikaan (20), die de afgelopen twee seizoenen uitkwam voor de ploeg, laat het wegwielrennen voor wat het is en gaat zich toeleggen op het mountainbiken. “Ik ben op een punt aangekomen in mijn carrière waar mijn doelen duidelijk zijn geworden en mijn hart weet welke kant ik op moet – en dat is naar het mountainbiken”, licht Blevins zijn besluit toe in een uitgebreide post op zijn social media. “Ik kijk er naar uit om mijn tijd en energie in the dirt side te steken om in 2019 verder te gaan.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Christopher Blevins (@christopherblevs) op 15 Nov 2018 om 4:37 (PST)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.