Wielertransfers 2019: José Manuel Diaz, Marco Tizza
Marco Tizza na afloop van een koers - foto: Cor Vos
dinsdag 22 januari 2019 om 15:13

Wielertransfers 2019: José Manuel Diaz, Marco Tizza

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag José Manuel Diaz en Marco Tizza.

José Manuel Diaz naar Voralberg Santic
José Manuel Diaz heeft tóch nog een nieuwe werkgever gevonden voor dit seizoen. De 23-jarige Spanjaard – die de voorbije twee seizoenen uitkwam voor Israel Cycling Academy – gaat zijn geluk beproeven in Oostenrijk. Diaz heeft namelijk een contract getekend bij het continentale Voralberg Santic.


Marco Tizza blijft tóch koersen
Marco Tizza stak vorig seizoen regelmatig zijn neus aan het venster. Zo werd de 26-jarige Italiaan tweede in de Volta Limburg Classic, derde in de Trofeo Matteotti en vijfde in de Ronde van Toscane. Toch bleek dit niet genoeg voor een contractverlenging bij Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini. Hierdoor moest Tizza op zoek naar een nieuwe werkgever.

Het heeft bijzonder lang geduurd, maar de puncheur heeft eindelijk een nieuwe ploeg gevonden. Hij zal dit seizoen uitkomen voor Amore & Vita-Prodir, dat vanaf nu koerst op een Letse licentie. Tizza is niet de enige Italiaan die uitkomt voor de continentale ploeg: Danilo Celano en Pierpaolo Ficara staan er eveneens onder contract.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.