Wielertransfers 2019: Kangert, Schultz, Tanfield, Cerny, Wanty-Groupe Gobert
Tanel Kangert - Foto: Sirotti
donderdag 23 augustus 2018 om 13:45

Wielertransfers 2019: Kangert, Schultz, Tanfield, Cerny, Wanty-Groupe Gobert

Nu de wielermarkt sinds 1 augustus open is, beginnen de selecties voor 2019 gestalte te krijgen. In de rubriek Wielertransfers zetten we de laatste ontwikkelingen op een rijtje.

Tanel Kangert
Tanel Kangert rijdt vanaf volgend seizoen voor van EF Education First. De 31-jarige Est verlaat na acht seizoenen Astana. “Ik heb het goed naar mijn zin gehad, maar na acht jaar was het tijd om verder te kijken”, vertelt hij op de site van zijn nieuwe ploeg. “Ik wilde uit mijn comfort zone komen. Ik heb voor een Franse ploeg en een Kazachstaanse ploeg met Italiaanse invloeden gereden en nu was ik op zoek naar een compleet andere omgeving.”

Nick Schultz
Nick Schultz maakt volgend seizoen namens Mitchelton-Scott zijn debuut in de WorldTour. De 23-jarige Australiër maakt de overstap van het Spaanse Caja Rural-Seguros RGA, waarvoor hij de komende weken de Vuelta gaat rijden. De Australische formatie meldt dat hij een contract voor twee jaar heeft getekend. Eerder reed hij twee jaar geleden enkele wedstrijden als stagiair voor de ploeg. De ploeg ziet in Schultz – die in 2016 nog uitkwam voor SEG Racing – een klimtalent. “Ik hoop sterk te presteren in de Ardennen en de klassementsrijders goed te kunnen ondersteunen in alle wedstrijden die op mijn programma staan”, geeft hij aan.

Harry Tanfield
Harry Tanfield verdedigt de komende twee jaar de kleuren van Katusha-Alpecin. De 23-jarige Brit maakt de overstap van Canyon Eisberg, zo meldt zijn nieuwe werkgever. De ploeg ziet in hem een renner voor eendagswedstrijden en tijdritten. Tanfield won in mei de openingsetappe van de Tour de Yorkshire. Op Nederlandse bodem werd hij dit jaar tweede in de Ronde van Overijssel en tweede in de Midden Brabant Poort Omloop. In het Brits kampioenschap tijdrijden eindigde hij als tweede, achter Geraint Thomas.

Josef Černý
Josef Černý is komend seizoen ploeggenoot van Greg Van Avermaet. Continuum Sports meldt dat de Tsjechisch kampioen op de weg en tegen de klok de overstap maakt van Elkov-Author. De 25-jarige Černý kwam tussen 2013 en 2016 al uit voor CCC Sprandi Polkowice. De ploeg verwacht dat zijn kwaliteiten het beste tot zijn recht komen in de tijdritten, ploegentijdritten en de voorjaarsklassiekers.

Anthony Perez
Anthony Perez rijdt ook de komende jaren voor Cofidis. De 27-jarige Fransman verlengde zijn contract met de formatie van Cedric Vasseur tot en met 2020. Perez won dit jaar een rit in de Ronde van Luxemburg en maakte namens de Franse formatie zijn Tourdebuut. “Anthony heeft zijn kwaliteiten als renner en als mens getoond. Hij is ook een belangrijke sfeermaker in de ploeg. We willen hem de kans geven om zijn doelen te bereiken”, vertelt teambaas Vasseur.

Wanty-Groupe Gobert
Wanty-Groupe Gobert wil volgens Het Nieuwsblad de contracten met drie van zijn renners verlengen. Frederik Backaert (28) lijkt ondanks onvrede over het mislopen van een Tourselectie toch bij te gaan tekenen. Ook Pieter Vanspeybrouck (31) kan ondanks een minder seizoen rekenen op een langer verblijf. Daarnaast wil de ploeg Jérôme Baugnies behouden. De 31-jarige renner stond lang aan de kant vanwege een gebroken ruggenwervel, maar won dinsdag nog de GP Zottegem.

RIDE Magazine
25 Reacties
Sorteer op:
23 augustus 2018 13:50
Opvallende move van Kangert naar de Bermudadriehoek.
23 augustus 2018 13:51
EF.. Waarom zou je daar in godsnaam heen gaan is toch geen ploeg waar je tot ontbolstering komt (gemiddeld genomen)

Wel goede knecht voor Uran Uran..
23 augustus 2018 13:53
Mooie stap voor Tanfield. Die overwinning was een van de leukere van het seizoen.
23 augustus 2018 14:01
En het blijft wachten op Sunweb versterkingen
  23 augustus 2018 14:12
  Tsja, op zeer korte termijn is toch niet zo heel kort voor Sunweb.
23 augustus 2018 14:09
Wederom geen nieuws uit Duitsland. Kangert was nochtans een super goeie aanwinst geweest voor Dumoulin. Kan top 15 rijden in GT & cijfert zich zonder problemen weg
  23 augustus 2018 14:26
  Denk dat Sunweb liever geen Astana-renners heeft
  23 augustus 2018 15:00
  Kan kloppen ja. Ethiek voor alles natuurlijk :)
  23 augustus 2018 15:18
  Sunweb wil inderdaad geen renners van Astana.

  Ik blijf goeie hoop houden op
  Konrad, Schachmann, Reichenbach en / of Buchman

  En wat te doen met Mollema nu Porte naar Trek komt?
  23 augustus 2018 17:34
  Laten we eerlijk zijn dat Mollema veel kansen heeft gehad een goed AK te rijden in een grote ronden, maar dat er gewoon veel renners beter zijn als Bauke. Ik denk niet dat er nog veel ploegen gaan zijn die Mollema aantrekken als absolute kopman. Als meesterknecht/rittenkaper daarintegen is Mollema voor elke ploeg een absolute toegevoegde waarde.
23 augustus 2018 15:14
Sunweb mag wel een beetje opschieten, er blijft weinig over.
Scheelt wel geld uitgeven, maar een echte ploeg voor Tom of Sam, forget it. Ik geloof er niet meer in.
23 augustus 2018 15:15
Tanfield is een echte hardrijder. Die zal ongetwijfeld in dienst van Kittel gaan rijden. Ben heel benieuwd hoe hij zich nog verder gaat ontwikkelen.
23 augustus 2018 15:45
Wat beweegt renners om naar EF of DD te gaan? Enige (buiten financieel) wat ik me kan bedenken is dat je er heel veel vrijheid krijgt.
23 augustus 2018 16:03
Verdomme Kangert was de perfecte knecht. Blijven er niet veel over.
23 augustus 2018 16:44
Konrad heeft nog een contract. Buchmann zie ik ook (nog) niet voor de helpersrol gaan. Reichenbach is een oud wijf. Schachmann zit te hopen dat Patje geld vindt, want die wil veel liever blijven.


Het worden gewoon Roche en wat sympathieke Roompotters (die leuk zijn voor het voorjaar, maar waar Dumoulin waarschijnlijk niets aan heeft).
  23 augustus 2018 17:21
  Reichenbach een oud wijf? 29 jaar en uitermate geschikt als klimknecht voor Dumoulin. Dit jaar in de Giro was hij een van de weinige knechten die lang mee kon met de Sky-trein.

  Dumoulin zou toch afhankelijk moeten worden van een bredere groep renners die meekunnen. Een Roche en Reichenbach, samen met Oomen of Kelderman (als meesterknecht).

  Desalniettemin, Kangert was een goede geweest. Zowel in de bergen als in ploegentijdritten
  23 augustus 2018 17:23
  Volgens mij loopt Konrads contract af hoor. Buchmann moet je ook niet alleen als knecht halen, maar ook zelf ronde's als kopman uitspelen. Reichenbach komt uit '89. Schachmann zit inderdaad goed bij Quick Step, maar dan moet patje wel geld hebben. Hij heeft o.a. een aanbieding van Bora-Hansgrohe gekregen.
  23 augustus 2018 18:04
  Reichenbach werd door zijn potentiële kopman een oud wijf genoemd, niet door mij. Ik las op een Duitse site een artikel dat Konrad een contract had tot en met 2019, gold trouwens ook voor Muhlberger.

  Het is Bora, die communiceren nogal slecht en traag, daar zijn er al genoeg die zeker weg waren, die ondertussen gewoon bleven. Weinig reden om daar te vertrekken voor Buchmann en co.
  23 augustus 2018 19:44
  Aha, nu snap ik hem. Alhoewel Dumoulin zei: 'Oude Oma'
23 augustus 2018 17:32
Kangert vind ik wel echt een gemiste kans. Hele sterker renner waar ik het gevoel bij heb dat hij niet onder hoeft te doen voor menig kopman. Misschien dat hij bij EF ook de kans krijgt en AK te rijden?

Ik hoor de naam Amador weinig vallen. Ook een aflopend contract en een versterking toch? Verder denk ik dat Reichenbach, Roche en een Oostenrijks duo Mühlberger en Konrad goede versterkingen kunnen zijn.
23 augustus 2018 17:38
@Zhupa
Reichenbach één van de slechtste dalers van het peloton. Als Dumoulin niet op hem had gewacht maar op zijn eigen kracht zijn eigen tijdrit achter Froome had gereden had hij de Giro gewonnen.
23 augustus 2018 17:39
Cerny niet goed genoeg bevonden voor CCC Proconti, dus nu maar opgeduikeld voor CCC World-Tour?
23 augustus 2018 18:11
Clement, Roche, Buchmann, Elissonde, Henao broetjes (geen colombianen?), Kiryienka (misschien te twijfelachtige ploegen?), Valls, Reichenbach, Costa (twijfelachtige ploegen)? Ik zie niet heel veel meer mogelijkheden meer.
23 augustus 2018 18:41
Transferbeleid van Katusha is ook dramatisch hoor. DirectEnergie gaat nog kans maken op die WT licentie als ze daar zo doorgaan.
24 augustus 2018 13:30
Brent Bookwalter naar Michelton - Scott volgens cyclingfever 24/8.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.