Wielertransfers 2019: Mohoric, Cofidis, Gregaard Wilsly, Mendes
foto: Sirotti
dinsdag 16 oktober 2018 om 16:30

Wielertransfers 2019: Mohoric, Cofidis, Gregaard Wilsly, Mendes

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag onder meer Matej Mohorič, José Mendes en Brent Van Moer.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

‘Emmanuel Morin tekent profcontract bij Cofidis’
Volgens het Franse Le Telegramme heeft Emmanuel Morin een tweejarig contract getekend bij Cofidis. De 23-jarige Fransman was de afgelopen weken als stagiair al actief voor de ProContinentale formatie. Morin eindigde dit jaar als zeventiende in Le Tour de Bretagne Cycliste.

Jonas Gregaard Wilsly
Astana heeft stagiair Jonas Gregaard Wilsly een profcontract laten ondertekenen. Het 22-jarige klimtalent kijkt uit naar zijn debuut als beroepsrenner: “Ik denk dat een sterk team als Astana de beste ploeg is om me verder te ontwikkelen en om veel te leren. Het is voor mij een grote kans om wedstrijden op het hoogste niveau te rijden.” Ook teammanager Aleksandr Vinokourov is blij met Gregaard Wilsly. “De ploegleiders en zijn toekomstig ploeggenoten zijn erg over hem te spreken. Jonas is getalenteerd, serieus en hij werkt hard. Hij leeft 100% voor het wielrennen en daardoor heeft hij alles om uit te groeien tot een sterke en succesvolle renner.”

‘Bahrain Merida bindt seizoensrevelatie Matej Mohorič langer aan zich’
Cyclingpro.net weet het zeker: Matej Mohorič (23), Kristjan Koren (31), Domen Novak (23) en Luka Pibernik (24) rijden ook in 2019 in het tenue van Bahrain Merida. De ploegleiding zal vooral blij zijn met het langer vastleggen van Mohorič. De allrounder kende dit jaar namelijk zijn absolute doorbraak bij de profs.

Zo won hij de tiende etappe van de Giro d’Italia, door in een sprint-à-deux af te rekenen met de Duitser Nico Denz. Daarnaast was hij de beste in de BinckBank Tour én de Deutschland Tour. Verder won hij een etappe in de Ronde van Oostenrijk, en kroonde hij zich in juni tot Sloveens kampioen op de weg.

‘José Mendes keert terug naar eigen land’
Is de cirkel rond voor José Mendes? Volgens het Portugese JornalCiclismo verruilt de 33-jarige klimmer namelijk het ProContinentale Burgos-BH voor het continentale Efapel. Bij de ploeg van Joni Brandão zal Mendes ongetwijfeld hopen op betere tijden. Hij wist in dienst van Burgos-BH namelijk geen indruk te maken. Mendes was in 2017 nog actief op WorldTour-niveau, als renner van BORA-hansgrohe.

‘Brent Van Moer blijft belofte’
Nog één seizoen bij de beloften rijden, of toch de overstap maken naar de profs? Dit was de vraag die Brent Van Moer zich de afgelopen weken stelde. Volgens Het Nieuwsblad heeft de 20-jarige hardrijder de knoop nu doorgehakt: hij blijft nog een jaar rijden als belofte.

Van Moer – die op het voorbije WK in Innsbruck verrassend zilver wist te veroveren in de individuele tijdrit – kon rekenen op verregaande interesse van onder meer Sport-Vlaanderen Baloise. De jonge Belg geeft echter de voorkeur aan een extra beloftejaar. Van Moer – die uitkomt voor de belofteploeg van Lotto Soudal – zal volgens de Belgische krant in 2020 de overstap maken naar de hoofdmacht van de WorldTour-formatie.

Emils Liepins trekt naar WB-Veranclassic-Aqua Protect
WB-Veranclassic-Aqua Protect heeft een slag geslagen op de transfermarkt. Emils Liepins zal de Belgische ProContinentale ploeg namelijk versterken in 2019. De 25-jarige Let komt over van One Pro Cycling. In dienst van de Britse formatie won hij dit jaar de Trofej Porec, de Market Heistse Pijl én de Baltic Chain Tour. Daarnaast reed hij een sterk Europees kampioenschap in Glasgow, waar pech hem van een mooie eindklassering afhield.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
16 oktober 2018 20:50
Joseph Lloyd Dombrowski blijft bij EF

Om te reageren moet je ingelogd zijn.