Wielertransfers 2019: Molard, Bohli, Affini, Jans, Caicedo, Osorio, Bardiani-CSF, Guerreiro
foto: Sirotti
donderdag 30 augustus 2018 om 14:15

Wielertransfers 2019: Molard, Bohli, Affini, Jans, Caicedo, Osorio, Bardiani-CSF, Guerreiro

Nu de transfermarkt op volle toeren draait, vinden steeds meer renners een plekje voor 2019. In dit overzicht laten we de laatste nieuwtjes de revue passeren.

Rudy Molard
Rudy Molard draagt ook de komende seizoenen het shirt van Groupama-FDJ. De kersverse drager van de rode leiderstrui in de Vuelta heeft zijn contract met twee seizoenen verlengd. De 28-jarige Fransman is bezig aan zijn tweede jaar bij de ploeg van Marc Madiot. Eerder kwam hij vijf jaar uit voor Cofidis.

Tom Bohli
Tom Bohli zal nu BMC transformeert in CCC de ploeg verlaten. De 24-jarige Zwitser vertelt aan Radsport News dat hij andere oorden op gaat zoeken. Hij heeft nog geen handtekening onder een nieuw contract gezet, maar is ervan overtuigd dat hij binnenkort met nieuws kan komen. “Het staat nog niet op papier, maar het is geregeld”, geeft hij aan. “Het is een grote verandering van omgeving. Ik kijk ernaar uit,” klinkt het. Bohli werd dit seizoen tweede in de proloog van de Ronde van Romandië. De komende jaren wil hij zich nog meer gaan toeleggen op de tijdritten en klassiekers.

Edoardo Affini
Edoardo Affini zal volgens het Italiaanse Tuttobiciweb volgend jaar zijn profdebuut maken bij Mitchelton-Scott. De 22-jarige Italiaan kwam de afgelopen twee jaar uit voor SEG Racing. Vorige maand werd hij nog Europees kampioen tijdrijden bij de beloften. Affini is Italiaans beloftenkampioen op zowel de weg- als de tijdrit.

Roy Jans
Roy Jans wordt volgend seizoen ploeggenoot van Mathieu van der Poel bij Corendon Circus. Volgens Het Laatste Nieuws maakt de 27-jarige Belgische sprinter de overstap van het continentale Cibel-Cebon. Jans won twee jaar geleden de Nationale Sluitingprijs Putte-Kapellen.

Jonathan Caicedo
Jonathan Caicedo zal zijn carrière waarschijnlijk in Europa voortzetten. De 25-jarige Ecuadoriaan kan rekenen op interesse van verschillende ploegen. Volgens lokale media is hij in gesprek met Astana, BMC-opvolger CCC en nog een derde ploeg. Momenteel komt nu nog uit voor het Colombiaanse Team Medellín. Namens die ploeg won hij eerder deze maand de Ronde van Colombia. Hij kwam afgelopen april in het nieuws toen hij te vroeg juichte in een rit in de Ronde van Asturië.

Armindo Fonseca
Armindo Fonseca heeft besloten om een punt achter zijn carrière te zetten. De 29-jarige renner van Fortuneo-Samsic reed zijn hele loopbaan bij dezelfde ploeg. In 2011 werd hij prof bij Bretagne Schuller. In acht jaar bij de beroepsrenners wist hij twee overwinningen te veroveren. In 2014 won hij een rit in Boucles de la Mayenne (2.1) en in de Franse eendagskoers Tour de Vendée.

Alejandro Osorio
De renners die namens Colombia uitkwamen in de Tour de l’Avenir zijn gewild op de transfermarkt. Alejandro Osorio maakt volgend seizoen zijn profdebuut bij Nippo-Vini Fantini. Dat beweert de krant Mundo Ciclisto. De 20-jarige Colombiaan komt over van GW-Shimano. Osorio won recent nog het bergklassement in de beloftenkoers. Eerder werd al bekend dat Ivan Ramiro Sosa in 2019 de pinstripes van Trek-Segafredo verdedigt. Cristian Muñoz (Coldeportes -Zenu) lijkt op weg naar UAE-Emirates, waar hij ploeggenoot wordt van landgenoot Darwin Atapuma. Daniel Muñoz (EPM-Scott) rijdt de komende drie jaar voor Androni Giocatolli. De Colombiaan Ruben Acosta (Strongman-Coldeportes) was niet actief in de Tour de l’Avenir, maar zal volgens Mundo Ciclisto eveneens tekenen voor Nippo-Vini Fantini.

Francesco Romano
Francesco Romano maakt volgend seizoen zijn profdebuut bij Bardiani-CSF. De 21-jarige Italiaan komt over van de Colpack-ploeg en tekent als neo-prof (automatisch) voor twee seizoenen. De Siciliaanse klimmer won vorig jaar nog een rit in de Giro voor beloften. In 2017 was hij nog stagiair bij UAE-Emirates.

Ruben Guerreiro
Katusha-Alpecin blijft zich versterken. Na eerdere transfers van Enrico Battaglin, Jens Debusschere en Daniel Navarro komt nu ook de Portugese Ruben Guerreiro de Russische ploeg versterken. De pas 24-jarige coureur komt over van Trek-Segafredo en hoopt zich bij Katusha-Alpecin verder te ontwikkelen als klassiekerrenner. Afgelopen zondag eindigde Guerreiro nog op een vijfde plaats in de Bretagne Classic-Ouest France.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
30 augustus 2018 14:21
Interessant om te zien waar Bohli terecht komt. Sky? Bora? Katusha?
30 augustus 2018 14:24
Ik heb het rare gevoel dat Bohli naar EF gaat
30 augustus 2018 14:30
Böhli naar EF of Israël Academy?
30 augustus 2018 14:39
Klassiekers en tijdritten; dat wordt dan Jumbo :-)
30 augustus 2018 15:07
Of naar FDJ net als Küng en Frankiny.
30 augustus 2018 15:12
Ben ik hard als ik stel dat Katusha eigenlijk alleen maar middelmatigheid inkoopt?
    30 augustus 2018 15:51
    Nee. Volgens mij hebben ze zakken met geld, maar als iemand hun visie en beleid kan uitleggen?
30 augustus 2018 15:22
Böhli naar Dimension Data lijkt me.
30 augustus 2018 15:25
edit wf: bedankt, aangepast
30 augustus 2018 15:50
Ik wist niet dat Fonseca een chronische aandoening had. Mooi bericht van hem.
30 augustus 2018 16:15
Bij Katusha hebben ze denk ik hele grote servetten of hele kleine tafellakens...
    30 augustus 2018 17:20
    Inderdaad. En Azevedo spaart landgenoten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.