Wielertransfers 2019: Montaguti, Denifl, Bole, Riwal, Belletti
Stefan Denifl. foto: Sirotti
dinsdag 18 september 2018 om 15:30

Wielertransfers 2019: Montaguti, Denifl, Bole, Riwal, Belletti

Nu het einde van het wielerjaar voorzichtig opdoemt, hebben de meeste renners al een contract voor 2019 bemachtigd. Desalniettemin zijn er nog enkele plekjes te verdelen. In de rubriek Wielertransfers zetten we de laatste ontwikkelingen op een rij.

Matteo Montaguti
Matteo Montaguti neemt na dit seizoen afscheid van AG2R-La Mondiale. Al sinds 2011 rijdt de Italiaan in Franse dienst. Zeven keer startte Montaguti namens AG2R-La Mondiale in de Giro. In 2014 reed hij de Tour namens die formatie. De laatste overwinning van Montaguti was de vierde etappe van de Tour of the Alps in 2017. De 34-jarige renner geeft zelf aan dat hij nog in onderhandeling is met meerdere ploegen voor het jaar 2019.

Stefan Denifl
Het Nieuwsblad meldt dat Stefan Denifl volgend jaar voor CCC uitkomt. De 30-jarige Oostenrijker staat momenteel onder contract bij Aqua Blue Sport. Omdat de Ierse ploeg na dit seizoen stopt, moet Denifl op zoek naar een nieuwe werkgever. De winnaar van een etappe in de Vuelta 2017 kan bij CCC ploeggenoot worden van onder meer Greg Van Avermaet, Serge Pauwels en Simon Geschke.

Grega Bole
Grega Bole blijft nog twee jaar bij Bahrain Merida. De 33-jarige sprinter is vanaf het begin van de ploeg in 2017 actief voor de formatie uit Bahrein. In mei won de Sloveen twee etappes in de Tour of Japan. Bole kwam in 2013 een seizoen uit voor Vacansoleil-DCM. “Bole is als belangrijke steun een garantie in de Belgische klassiekers”, vertelt directeur Gorazd Štangelj op de site van Bahrain Merida. “Hij heeft herhaaldelijk aangetoond dat hij ook de rol van kopman op zich kan nemen indien nodig.”

Riwal
In de jacht op een ProContinentale status is Riwal op zoek naar renners voor volgend seizoen. Er zijn zestien plaatsen beschikbaar. “Ik hoop dat er volgend jaar twee of drie Noren in de ploeg zullen zitten”, schrijft ploegleider Michael Skelde in een sms aan procycling.no. Driekwart van de renners zal van Deense afkomst zijn. De Deen Sindre Lunke (Fortuneo Samsic) en de Noor Herman Dahl (Joker Icpal) zijn potentiële doelwitten voor de nieuwe ProContinentale ploeg.

Manuel Belletti
Androni Giocattoli-Sidermec heeft het contract met Manuel Belletti voor één seizoen verlengd. De Italiaan won eerder dit seizoen de Ronde van Hongarije. De 32-jarige sprinter werd zondag nog tweede in de Coppa Bernocchi. Belletti maakte afgelopen winter de overstap van Wilier Triestina-Selle Italia naar de ploeg van Gianni Savio.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
18 september 2018 16:52
CCC wordt wel ondertussen wel een bijelkaar geraapt ´zooitje´. Geen andere toprenners erbij, geen klassementrenners, geen topsprinter, weinig steun voor Van Avermaet in de voorjaarsklassiekers en vooral veel ´goedkope´ renners.
Qua renners is het nu nog niet veel meer dan een PCT ploeg.
19 september 2018 14:10
@Redactie Sindre Lunke is een Noor en geen Deen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.