Wielertransfers 2019: Spratt, Mezgec, Sport Vlaanderen-Baloise, Van Velzen
Amanda Spratt. foto: Innsbruck-Tirol 2018 / BettiniPhoto
dinsdag 30 oktober 2018 om 12:00

Wielertransfers 2019: Spratt, Mezgec, Sport Vlaanderen-Baloise, Van Velzen

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag onder andere Amanda Spratt, Manuele Mori, Sport Vlaanderen-Baloise en Bryony van Velzen.

Amanda Spratt verlengt tot 2020 bij Mitchelton-Scott
Mitchelton-Scott heeft het contract van Amanda Spratt met twee jaar verlengd. De 31-jarige klimmer rijdt al haar hele carrière voor de ploeg uit haar moederland. De nummer twee van het wereldkampioenschap blikt in het persbericht terug op haar beste seizoen ooit. Volgend seizoen wordt de Giro Rosa het hoofddoel van de Australische. “Als ik naar mijn afgelopen seizoen kijk, zie ik veel geweldige resultaten. Maar ik zie ook zoveel punten waarop ik me kan en moet verbeteren. Ik heb meer honger dan ooit om beter te worden”, verwoordt Spratt.

Sloveens kampioen blijft bij Mitchelton-Scott
Nog een contractverlenging voor twee jaar te melden in het Australische kamp. Luka Mezgec blijft tot en met 2020 bij de mannenploeg van Mitchelton-Scott. De Sloveens kampioen op de weg, in het veld en op de mountainbike reed al twee jaar voor de ploeg. De 30-jarige renner won in 2017 de Veenendaal-Veenendaal Classic. Van 2013 tot en met 2015 kwam Mezcgec uit voor achtereenvolgens Argos-Shimano, Giant-Shimano en Giant-Alpecin.

Manuele Mori een jaar langer bij UAE Emirates
De 38-jarige Manuele Mori gaat nog minimaal een jaar door. De Italiaan zag zijn ploeg UAE Emirates zijn contract met één seizoen verlengen. Vanaf 2009 rijdt de Toscaan al in dienst van voorloper Lampre. Mori is vooral bekend als knecht en van het feit dat hij ieder jaar in een aantal kopgroepen van onder andere voorjaarsklassiekers te vinden is.

Sport Vlaanderen-Baloise is compleet na komst Aaron Van Poucke
Aaron Van Poucke is in 2019 nieuw in het team van Sport Vlaanderen-Baloise. De 20-jarige renner uit Brugge komt over van de jongerenploeg van Lotto Soudal. Dit meldt Het Laatste Nieuws. Van Poucke liet bij de beloften zien dat hij goed heuvelop kan en daarna een aardige sprint in de benen heeft. Zo won hij een etappe in de Ronde van Navarra. Eerder trok de Vlaamse ploeg Thimo Willems aan. Sport Vlaanderen-Baloise telt in 2019 22 renners.

Contractverlenging Bryony van Velzen bij Doltcini-Van Eyck Sport
Sprintster Bryony van Velzen komt ook volgend jaar uit voor het Belgische Doltcini-Van Eyck Sport. De 22-jarige Limburgse werd dit jaar vijfde in het jongerenklassement van de Ronde van België. Van Velzen schrijft dat ze al veel geleerd heeft, van het zijn van een teamplayer tot het gaan voor haar eigen kans. Het komend seizoen wil ze graag groeien als atleet in een team dat veel lol heeft met elkaar.

Winnares brons bij juniorendames wordt prof bij Sho-Air TWENTY20
Simone Boilard komt volgend seizoen uit voor Sho-Air TWENTY20. De 18-jarige Canadese werd derde in de juniorenwedstrijd van de wereldkampioenschappen in Innsbruck. Boilard krijgt bij haar nieuwe ploeg ook kansen op de baan. In het verleden begeleidde de Amerikaanse ploeg (toentertijd onder de namen Twenty12 en Twenty16) onder andere Kristin Armstrong en Lauren Hall in hun traject naar de Olympische Spelen. “We zullen een evenwichtig seizoen voor haar samenstellen, zodat ze zich kan blijven concentreren op haar opleiding en zich kan ontwikkelen als topsporter”, aldus algemeen manager Nicola Cranmer.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
30 oktober 2018 17:04
Owain Doull heeft zijn contract verlengd bij Team Sky.
30 oktober 2018 23:50
Moet echt elke naam van skilploeg genoemd worden? In bericht mezgec

Om te reageren moet je ingelogd zijn.