Wielertransfers 2019: Destil-Parkhotel Valkenburg, Lachlan Morton, Alex Edmondson

vrijdag 2 november 2018 om 11:30
Wielertransfers 2019: Destil-Parkhotel Valkenburg, Lachlan Morton, Alex Edmondson

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag renners vertrekken bij Destil-Parkhotel Valkenburg, Euskadi-Murias, Lachlan Morton en Alex Edmondson

Oscar van Wijk kiest voor zekerheid
Deze week bracht WielerFlits het nieuws dat de toekomst van Destil-Parkhotel Valkenburg uiterst onzeker is. De Nederlandse Continentale ploeg heeft nog geen handtekeningen onder de sponsorcontracten. De renners zijn inmiddels geïnformeerd en mogen vertrekken indien zij een nieuwe ploeg weten te vinden. Voor Oscar van Wijk is dat een stap terug naar clubniveau. Na één jaar bij Destil-Parkhotel Valkenburg keert de 21-jarige renner terug bij WPGA.


Toekomst Pablo Torres onzeker 
Pablo Torres kreeg onlangs te horen dat na zeven jaar zijn contract niet wordt verlengd bij Burgos-BH. De 30-jarige Spanjaard probeert nu op de valreep nog een ploeg voor 2019 te vinden. “Het team wilde verjongen, maar ik koester alleen maar mooie herinneringen aan mijn tijd bij Burgos-BH. Het probleem is alleen dat het nu moeilijk is om een nieuwe ploeg te vinden, aangezien de meeste selecties al rond zijn.”

Torres won voor de Spaanse ploeg één wedstrijd: de Tour de Gironde. Hij hoopt nog vurig op een voortzetting van zijn carrière. “Elke dag denk ik meer aan stoppen, maar ik ga eerst alle ploegen af. Ik wil niet opgeven”, zo geeft hij aan in een interview met Ciclo21.


Euskadi Murias trekt jonge Spanjaard aan
Waar de ene Spanjaard een nieuwe ploeg zoekt, heeft de andere Spanjaard een nieuwe werkgever gevonden. Urko Berrade heeft namelijk een contract getekend bij het ProContinentale Euskadi-Murias. Voor de 20-jarige renner is het zijn eerste profcontract. Berrade won dit jaar de proloog van het Circuito de Pascuas.


Lachlan Morton keert terug bij Vaughters
Lachlan Morton keert terug naar het oude nest. De 26-jarige Australiër heeft een eenjarig contract getekend bij EF Education First-Drapac, de ploeg van teammanager Jonathan Vaughters. Morton reed eerder al in dienst van Vaughters in 2013 en 2014 bij Garmin Sharp. Daarna zette de 26-jarige renner twee stappen terug naar het Continentale Jelly Belly (2015, 2016). De afgelopen twee jaar reed hij weer op WorldTour-niveau bij Dimension Data.


Alex Edmondson langer bij Mitchelton-Scott
Mitchelton-Scott heeft het contract van Alex Edmondson met twee jaar verlengd. De 24-jarige Australiër blijft daardoor de WorldTour-ploeg uit zijn land tot minstens 2020 trouw.

Edmondson kroonde zich begin januari tot Australisch kampioen op de weg. Bij Mitchelton-Scott, waar hij al sinds 2016 onder contract staat, wilt hij zich verder ontwikkelen in de voorjaarsklassiekers.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone