Wielertransfers 2019: Osorio, Parkhotel Valkenburg, Lotto Soudal, Gazprom-RusVelo
foto: IsolaPress
maandag 3 september 2018 om 14:22

Wielertransfers 2019: Osorio, Parkhotel Valkenburg, Lotto Soudal, Gazprom-RusVelo

Al ruim een maand mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Nippo-Vini Fantini presenteert Osorio
Het gerucht ging al rond, maar Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini heeft de komst van Alejandro Osorio nu bevestigd. De 20-jarige Colombiaanse klimmer komt over van GW-Shimano en tekent voor twee jaar bij de ProContinentale formatie. Osorio zette zichzelf op de radar door een bergetappe te winnen in de Giro d’Italia U23 en daarna ook nog de bergtrui te pakken in de Tour de l’Avenir.


Parkhotel Valkenburg versterkt zich met vijftal
Het Nederlandse Parkhotel Valkenburg heeft zich voor volgend jaar versterkt met vijf nieuwe namen: Roxane Knetemann, Sofie De Vuyst, Janine van der Meer, Femke Markus en Sylvie Swinkels komen de gelederen versterken. “Met rensters als Sofie De Vuyst en Roxane Knetemann trekken we veel ervaring naar het team, iets wat we dit jaar een beetje te kort kwamen”, is teammanager Esra Tromp tevreden over haar aanwinsten. “Femke Markus zal een laatste winter op de schaats rijden en zal zich daarna volledig storten op het wegwielrennen, met Femke hebben we echt enorme power in huis gehaald.”

Naast de komst van deze vijf namen, zijn er ook zeven rensters die blijven, waarmee de selectie voor volgend jaar al grotendeels rond is. Lorena Wiebes, Esther van Veen, Nina Buijsman, Marit Raaijmakers, Meike Uiterwijk Winkel, Anne de Ruiter en Belle de Gast blijven volgend jaar nog rijden bij het team van Tromp. De laatste drie rensters zullen op een later moment gepresenteerd worden.

De 43-jarige Natalie van Gogh verlaat Parkhotel Valkenburg. Zij geeft op Twitter aan graag door te willen gaan met profwielrennen.


‘Lotto Soudal geïnteresseerd in Carl Fredrik Hagen’
Volgens het Noorse ProCycling staat Carl Fredrik Hagen in de belangstelling van Lotto Soudal. De 26-jarige Noor komt momenteel nog uit voor het Noorse Joker Icopal. Hagen maakte dit jaar vooral indruk in de Tour of Norway, waar hij net buiten het podium viel. Ook wist hij de Tour du Jura (2.2) te winnen dit jaar. Lotto Soudal zou overigens niet de enige partij zijn die hengelt naar de diensten van de Noor. Ook het ProContinental-ambiërende Corendon-Circus zou geïnformeerd hebben naar Hagen. De kans dat hij daarmee volgend jaar prof wordt, lijkt steeds groter te worden.


Gazprom-RusVelo houdt Arslanov en Nych binnenboord
Met trots maakt Gazprom-Rusvelo bekend dat Ildar Arslanov (24) en Artem Nych (23) bij de ploeg blijven. De jonge Russen hebben hun handtekening gezet onder een contract dat hen tot eind 2019 bij de Russische formatie houdt. Arslanov (derde in de Adriatica Ionica Race) en Nych (zevende in de Ronde van Kroatië en tiende in de Österreich Rundfahrt) werden in 2015 prof bij deze ploeg.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
3 september 2018 14:46
Roche naar Sunweb is bevestigd.
3 september 2018 14:50
Broertjes Roodhooft zijn precies toch wel goed bezig. Ik geloof wel in hun pro conti plannen.
3 september 2018 14:57
Ze gaan bij de Belgische lotto toch op grotere namen moeten mikken willen ze uit de staart van de WT verdwijnen. FDJ, katusha, EF en DDD blijven niet stilstaan en dat doet LTS net wel. Het is niet voldoende Wellens en Benoot te houden en verder greipel te vervangen door ewan. Hier moet echt nog wel wat bij wil je zr het hele staan in de breedte...
3 september 2018 15:21
En het blijft stil rond BMC/CCC. Nog maar 13 renners voor volgend seizoen...
3 september 2018 17:07
Team Joker altijd goeie renners...Markus Hoelgaard is ook een goeie bij Joker en Tiller gaat al naar Ddata

Om te reageren moet je ingelogd zijn.